سردار فودازی در گفتگو با مهر عنوان کرد: براساس تحقیقات صورت گرفته سالانه ۳۱ درصد از تولیدات مواد مخدر کشور افغانستان که معادل دو هزار و ۶۰۰ تن است وارد کشورمان می شود.
وی با هشدار نسبت به تغییر رویکرد تولید مواد مخدر در افغانستان گفت: برابر اعلام سازمان جهانی مبارزه با مواد مخدر، ۶۰ درصد تولید مواد مخدر کشور افغانستان در سال جدید هروئین بوده است.
جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: این آمار نشان میدهد کشور افغانستان 500 تن هروئین که معادل پنج هزار تن تریاک است در سال جدید تولید خواهد کرد و این موضوع برای تغییر الگو مصرف معتادان بسیار خطرناک است.
فودازی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۹۰۰ تن مواد مخدر کشف شده است، گفت: این مقدار کشفیات در دنیا بینظیر است و ایران در موضوع کشف مواد مخدر رتبه اول را در جهان دارد.
وی همسایگی با بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا یعنی افغانستان را یکی از مشکلات اصلی در راه مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت: پلیس در سالهای اخیر اقدامات فراوانی جهت تغییر مسیر ترانزیت مواد مخدر انجام داده است.
وی گفت: در حال حاضر انسداد مرزهای شرقی باعث شده است قاچاقچیان مسیر ترانزیت مواد مخدر به اروپا را تغییر دهند و از مسیرهایی مانند شمال افغانستان، آسیای مرکزی و اقیانوس هند استفاده کنند.
جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور درباره الگو مصرف مواد مخدر در ایران گفت: سالانه ۷۰۰ تن مواد مخدر در ایران مصرف میشود و در حال حاضر معتادان در کشور ۷۰ درصد تریاک و ۳۰ درصد مواد مخدر صنعتی مانند هروئین و کراک مصرف می کنند.
وی درباره طرح ملی نجات ( درمان معتادان پر خطر ) گفت: این طرح در حال حاضر اجرا میشود و معتادان جهت درمان به مراکز درمانی معرفی میشوند.