رئیس‌ سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: کرونای هندی (دلتا) در مشهد گسترش پیدا کرده و وضعیت شهر احتمالا در روزهای آتی قرمز خواهد شد.

کرونا در ایران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علی بیرجندی‌نژاد رئیس‌ سازمان نظام پزشکی مشهد امروز در نشستی با عنوان «چالش‌های پیک پنجم کرونا و کرونای دلتا»، شرایط کرونایی مشهد را بسیار شکننده توصیف کرد و گفت: کرونای هندی (دلتا) در مشهد گسترش پیدا کرده و وضعیت شهر احتمالا در روزهای آتی قرمز خواهد شد.

او گفت: تقاضای ما همکاری مردمی برای پرهیز از سفرهای تابستانه به خصوص سفر به شهرهایی چون مشهد است و امیدوارم مسئولان امر نیز در این رابطه اقدامات بازدارنده را سریع تر اعمال کنند. 

 بیرجندی‌نژاد تاکید کرد: تا زمانی که واکسیناسیون گسترده انجام نشود و حداقل ۸۰ درصد جامعه واکسینه نشده باشند، رعایت پروتکل‌ها به ویژه پرهیز از تجمعات چه در فضای بسته و چه روباز، مهم‌ترین اقدام برای کنترل بیماری است. 

وی تنها راه کنترل کرونا در همه انواع سویه‌های فعلی و احتمالی آینده را واکسیناسیون گسترده و عمومی خواند و گفت: شرایط واکسیناسیون در کشور قابل‌ قبول نیست و میزان واکسیناسیون در کشور نسبت به اغلب کشورهای همسایه پایین‌تر است. این موضوع باید حتما مدنظر مسئولان باشد و از تمام توان خود هم برای تهیه واکسن و هم برای انجام واکسیناسیون به کار بندند. به‌ هر حال مردم با طولانی شدن روند بیماری خسته شده‍‌اند و نمی‌شود فقط توپ را در زمین مردم انداخت. به هر حال ممکن است برخی افراد پروتکل‌ها را رعایت نکنند.

رئیس‌ سازمان نظام پزشکی مشهد تاکید کرد: اگر بتوانیم حداقل دوز اول واکسن را به اکثریت جامعه تزریق کنیم، کمک قابل‌توجهی به بهبود شرایط کرده‌ایم. بنابراین  در حال‌ حاضر همچنان هم از طریق واردات هم از طریق تولید داخل مشروط بر اینکه واکسن‌ها مجوز علمی لازم را کسب کنند و بی‌خطر بودن آن‌ ثابت شود، لازم است تمام توان خود را روی اجرای واکسیناسیون عمومی بگذاریم.

واکسیناسیون عمومی بهتر از این مدیریت شود

مسعود زحمتکش، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد نیز در این نشست بیان کرد: انتظار ما این است که واکسیناسیون عمومی با مدیریت بهتری انجام شده و در این راستا از ظرفیت‌های بخش خصوصی نیز استفاده شود.

زحمتکش گفت: وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه‌ها علوم پزشکی باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده کنند. به‌ عنوان مثال  از یک سالن یا ورزشگاه بزرگ استفاده کنند. متاسفانه پیاده‌سازی یک مدیریت ساده در این مورد دیده نمی‌شود.

زحمتکش افزود: تامین واکسن‌ مساله مهمی است که وزارت بهداشت و درمان باید بتواند آن را چه از مبادی داخلی و چه از مبادی خارجی، تامین کند. هرچقدر سرعت واکسیناسیون بیشتر باشد، بهتر می‌توان از مرگ‌ومیر مردم جلوگیری کرد. نباید از یاد برد که فوت هر انسان مساوی با داغدار شدن چند خانواده، یتیم شدن چند فرزند و گاه ازهم‌گسیختگی یک خانواده است.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مشکل ما فقط کمبود واکسن نیست و ما در برنامه‌ریزی و اجرای واکسیناسیون نیز دچار مشکل هستیم، گفت: صف‌های طولانی واکسن یکی از این مشکل‌هاست که باعث انتقال ویروس کرونا به افراد می‌شود.

زحمت‌کش ادامه داد: ما وارد پیک پنجم کرونا شده‌ایم و همکاران دانشگاهی پیش‌بینی می‌کنند که در هفته آینده مشهد دچار وضعیت قرمز می‌شود. قبل از قرمز شدن مشهد لازم است ستاد کرونای استان به راهکارهای لازم برای کنترل بهتر شیوع ویروس بیاندیشد و مرزهای ورود و خروج را محدود کنند. باید قبل از قرمز شدن شهر این اقدامات انجام شود.

وی با انتقاد از عدم رعایت پروتکل‌ها در موج قبلی کرونا بیان کرد: در پیک قبلی گویا اصناف با گروه‌های هدف خود رودربایستی داشتند و کرکره‌های مغازه‌ها نیمه‌باز بود و داخل مغازه به کار خود مشغول بودند. در صورتی‌ که در کشورهای دیگر فقط فروشگاه‌های ارزاق و مایحتاج فعال بود اما در ایران با توجه به شرایط اقتصادی، تصمیم‌گیری سختی برای قرنطینه وجود داشت. در هر صورت گاهی بین غم نان و غم جان انتخاب آسان نیست.

قدرت سرایت کرونای هندی ۴۰ درصد بیشتر از کرونای انگلیسی

در ادامه این نشست، دکتر رزیتا خداشاهی رئیس‌ بخش عفونی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: سرایت جهش کرونا دلتا نسبت به کرونای انگلیسی ۴۰ درصد بیشتر و فاصله زمانی آن بسیار کم‌تر است.

او اظهار کرد: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کرد ۳۸ درصد موارد کرونای دلتا در مرحله اولیه تشخیص داده شده که برای تایید نهایی لازم است به آزمایشگاه تهران فرستاده شود. با توجه به سرعت انتقال کرونای دلتا، سویه غالب این بیماری در شهر مشهد احتمالا همین نوع کروناست.

این فوق تخصص عفونی، نقص ایمنی و پیوند با بیان اینکه وقتی در تمام کشورهای اطراف کرونای دلتا مشاهده می‌شود، انتظار نمی‌رود نوع دیگری از ویروس سرایت پیدا کند، ادامه داد: در همان اوایل که کرونای چینی شناسایی شد، کرونای چینی تنها نوع ویروس بود و سپس نوع کرونای انگلیسی شیوع پیدا کرد. 

خداشاهی ادامه داد: کرونای انگلیسی نیز نسبت به کرونای چینی ۷۰ درصد سرایت بیشتری داشت. سرعت سرایت کرونای دلتا بسیار بالاست؛ به‌ عنوان‌ مثال در یک هفته گذشته در یک باغ یک نفر مبتلا بوده و همان شب همه حاضرین در آن جمع از طریق این بیماری علامت‌دار شده بودند.

کرونای هندی چه علائمی دارد؟

رئیس‌ بخش عفونی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد در خصوص علائم جهش دلتای کرونا بیان کرد: علامت‌های کرونای دلتا با کرونای قبلی فرق می‌کند. علائم کرونای دلتا با آبریزش بینی، تب و گلو درد آغاز می‌شود و شبیه سرماخوردگی است که در کمتر از ۴۸ ساعت علائم آن بروز می‌کند. سه تا چهار روز این علائم وجود دارد و سپس به درگیری ریه می‌انجامد. درگیری ریه این نوع جهش یافته از ویروس تاکنون مانند ویروس انگلیسی بوده است.

وی توصیه کرد: حتی افرادی که واکسن زده‌اند نیز در معرض خطر این ویروس قرار دارند و ممکن است آن را به دیگران منتقل کنند؛ بنابراین باید پروتکل‌های بهداشتی به‌طور کامل رعایت شود. توصیه می‌شود اگر کسی علائم کرونای دلتا را دارد، ۴۸ تا ۷۲ ساعت در خانه بماند و از طریق تماس تلفنی با پزشکان در تماس باشد. در خانه ماندن هم باعث می‌شود که افراد ناقل بیماری به دیگران نباشند و هم استراحت موجب می‌شود افراد به کووید سبک‌تری مبتلا شوند.

خداشاهی در خصوص وضعیت بیمارستان‌های برای رسیدگی به بیماران کرونایی هم بیان کرد: در حال‌ حاضر بستری‌ بیماران کرونایی در یک جا و مکان متمرکز نیست و تمام بیمارستان‌های سطح شهر بیمار کووید پذیرش می‌کنند اما تعداد بیماران سرپایی در یک هفته اخیر افرایش داشته و ظرفیت بستری‌ها در بیمارستان امام رضا(ع) نیز تقریبا تکمیل است.

کد خبر 611376

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha