به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، وزیر امور خارجه ایران امروز پنجشنبه در سخنانی در نشست پایانی گفتگوهای بینالافغانستانی تهران در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه از هر دو هیأت که صلح و راحتی و آسودگی مردم افغانستان را اولویت خود قرار دادند تشکر کرد و گفت: شجاعت در صلح مهمتر از شجاعت در جنگ است، زیرا برای صلح باید ایثار و گذشت داشت و از خواستههای حداکثری چشم پوشید و به خواستههای طرف دیگر توجه کرد، خصوصا در این گفتگوها که طرف دیگری وجود ندارد و هر دو طرف برادران هم و در جستجوی صلح و آرامش برای ملت افغانستان هستند.
ظریف در ادامه افزود: ملتی که ۴۰ سال است در رنج و زحمت است حق دارد مخالف جنگ باشد. آنچه از شما میخواهم این است که از این فرصت استفاده کنید و هر چه زودتر جنگ را در افغانستان پایان دهید و برای مردم افغانستان فرصت توسعه فراهم آورید. جمهوری اسلامی ایران همیشه آماده است به هر صورت که مایل باشید ادامه گفتگوهای شما را تسهیل کند.
- یادداشت ظریف درباره میزبانی تهران از رهبران افغانستانی
- آغاز اجلاس گفتگوهای بین الافغانی با حضور ظریف | اعلام اسامی روسای هیات طالبان و دولت افغانستان
در نشست پایانی قبل از سخنرانی وزیر امور خارجه ایران، یونس قانونی به نمایندگی از هیأت جمهوریت و عباس استانکزی به نمایندگی از هیأت طالبان نظر خود را درباره نشست تهران بیان و از گفتگوهای صلح حمایت کردند. طرفین شرکتکننده در نشست بینالافغانی صلح که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۶ و ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد، بیانیهای شامل ۶ بند صادر کردند. در این بیانیه آمده است:
۱. هیاتهای طرفین از مساعی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در مورد تأمین صلح در افغانستان و مهماننوازیهای به عملآمده ابراز امتنان مینمایند.
۲. هر دو طرف با درک مشترک از خطرات ناشی از ادامه جنگ و صدمهای که از آن متوجه سلامت کشور افغانستان میشود به توافق رسیدند که جنگ، راهحل مسأله افغانستان نبوده و باید همه تلاشها در جهت رسیدن به راهحل سیاسی و صلحآمیز جهتگیری شوند.
۳. گفتوگوها در فضای صمیمانه صورت گرفت و همه مسائل بهصورت مفصل و با صراحت مطرح گردید.
۴. هر دو طرف تصمیم گرفتند مواردی را که نیاز به مشورت و توضیح بیشتر دارد مانند سازوکار گذار از جنگ به صلح دائمی، نظام اسلامی مورد توافق و نحوه دستیابی به آن، طی نشست بعدی که در نزدیکترین فرصت ممکن برگزار خواهد شد، مورد بحث قرار داده و به نتیجه برسند.
۵. طرفها، نشست تهران را فرصت و زمینه جدیدی برای تقویت راهحل سیاسی معضل افغانستان میدانند.
۶. هر دو طرف، حملات به خانههای مردم، ادارات، مساجد، بیمارستانهایی را که به قربانیشدن مردم میانجامد و نیز تخریب مؤسسات عمومی را بهشدت تقبیح کرده و خواستار مجازات عاملان آن میشوند.
نظر شما