به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، آتشسوزی گسترده در جنگلهای «نارک» از شامگاه پنجشنبه ۱۷ تیر و آتشسوزی در منطقه حفاظت شده «خامی» در شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد از شنبه ۱۹ تیر آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
احمد رحمانی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع ایران از ناهماهنگی بین دستگاهها جهت اطفای حریق در مناطق صعبالعبور زاگرس انتقاد و تصریح کرد : در چنین مناطقی باید از تجهیزاتی مانند هلیکوپتر و هواپیماهای آببر به حد کافی استفاده شود، اما با توجه به کمبود امکانات در این زمینه داوطلبان و نیروهای سازمانهای مردم نهاد مجبور هستند وسایل و امکانات از جمله بیل و کلنگ و آب را با شرایط دشواری به نیروهای اطفای حریق برسانند.
با توجه به چنین شرایطی نه تنها آتش در منطقه نارک مهار نشد بلکه طی سه روز گذشته جنگلهای منطقه حفاظت شده کوه خامی، مارین، ارتفاعات فتح و گناوه لری نیز در حال سوختن هستند.
بر اساس اعلام ستاد مدیریت بحران شهرستان گچساران وزش باد، صعبالعبور بودن منطقه و گرمای ۵۰ درجه کنترل آتش را با کُندی مواجه کرده است.
از سویی مسئولان استانی میگویند که نیروهای زیادی منتظر انتقال با بالگرد به ارتفاعات جهت کمک به اطفای حریق جنگلها هستند اما تنها یک بالگرد وجود دارد.
ماه گذشته رضا بیانی، جانشین معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ایران از انتشار «نقشه پیشبینی حریق در جنگلها» خبر داده و گفته بود که برخی از نقاط منطقه زاگرس در شرایط بحرانی به لحاظ ریسک بالای وقوع آتش هستند که از جمله این مناطق میتوان به بخشی از استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس و کردستان اشاره کرد.
از ابتدای سال جاری تاکنون جنگلها و مراتع استانهای گیلان، کردستان، آذربایجان شرقی، زنجان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان و خوزستان دچار حریق شدهاند.
سال گذشته نیز ۲۱ هزار هکتار از جنگلهای ایران دچار حریق شد که از این میزان بیش از ۶۰۰ هکتار از جنگلها و مراتع مناطق مختلف شهرستان گچساران در آتشسوزیها دچار آسیب جدی شدند.
نظر شما