یک فوق تخصص ریه و مراقبت ویژه علائم متفاوت ویروس دلتا، علائم خطر این بیماری، نحوه درمان و مراقبت از مبتلایان در منزل و زمان مراجعه بیماران به پزشک را توضیح داد.

61968859.jpg

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مجید مختاری درباره علائم کرونای دلتا، گفت: ویروس کرونا که منجر به بیماری کووید-۱۹ می‌شود، رفتار عجیبی پیدا کرده است و در جهش‌های بسیار زیادی که داشته توقع داشتیم که اشتباه کند و خودش بتواند تا حدی از تهاجمی بودنش کم کند، اما متاسفانه این کار را نکرده و تمام این جهش‌ها و تغییرات ویروسی، جهش‌هایی است که به نفع ویروس است، نه به نفع ما.

وی افزود: مطالعات متعدد نشان داده که وقتی ویروسی وارد بدن ما می‌شود با ویروسی که از بدن ما خارج می‌شود، از نظر مولکولی متفاوت و جهش یافته است. یعنی بدن ما بهترین محیط برای جهش‌های ویروسی است. یکی از این جهش‌ ها دلتا بوده که از طرف هند به جهان داده شده است. دلتا واریانت خاصی است که با تغییرات مختصر ژنتیکی حتی به ویروس دیگری تبدیل می‌شود که با تظاهرات متفاوت‌تری خودش را نشان می‌هد.

  • ۹۰ کشور درگیر کرونای دلتا

مختاری با بیان اینکه باید توجه کرد که ۹۵ درصد گونه‌هایی که امروز در انگلستان شناسایی شده اند، از گونه دلتا است، گفت: ۹۰ کشور درگیر دلتا هستند. خبر بد اینکه دلتا به دلتا پلاس تغییر پیدا کرده است و همان دلتا در حال تغییر به یک دلتای دیگر است.

معرفی مراکز معتبر برای انجام تست کرونا – مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی

  • میزان مرگ و میر پایین دلتا در کشورهایی که میزان واکسیناسیونشان بالا است

 وی با بیان اینکه طبق تئوری فعلی نشر و پخش این دلتاها سریع‌تر است، گفت: در عین حال هنوز نمی‌دانیم که دلتاها مرگ و میر بیشتری هم دارند یا خیر. البته در کشورهایی که میزان واکسیناسیون بالا بوده و برعکس در کشورهایی که میزان پایین واکسیناسیون داشتند، میزان مرگ و میر دلتا متفاوت بوده است. به عنوان مثال اگر چند روز پیش در انگلستان ۲۸ هزار مورد مثبت داشتیم، چهار تا شش مورد مرگ و میر داشتیم، با وجود اینکه می‌دانیم ۹۵ درصد موارد مثبت این کشور از گونه دلتا هستند. در کشوری که میزان واکسیناسیون کمتر است، قرار است که دلتا میزان مرگ و میر بالاتری داشته باشد. البته ما منتظر مطالعات بزرگتری هستیم.

  • علائم کرونای دلتا

مختاری درباره تفاوت در تظاهرات و علائم ویروس کرونای دلتا، گفت: گویا گونه دلتای ویروس کرونا به مجاری بالای تنفسی تمایل بیشتری دارد و علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، سردرد، کرختی و مانند یک آلرژی ساده است. علائم اولیه در کرونای دلتا از سوی سرفه خشک، گلودرد، تب و بدن درد بیشتر به سمت مجای بالای تنفسی رفته است که حتی می‌تواند با یک آلرژی یا سینوزیت ساده هم شبیه باشد.

  • چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

وی درباره زمان مراجعه مردم به مراکز درمانی در صورت ابتلا به کرونا، گفت: بار بسیار شدیدی بر روی سیستم بهداشت و درمان کشور وجود دارد. بنابراین هر چه بهتر بتوانیم بیماری را بهتر بشناسیم و بهتر درباره آن آموزش دهیم، مفیدتر است. اگر بیماری با یک تب خفیف، گلودرد یا سرفه خفیف مواجه شد و علائم دیگری مانند تنگی نفس شدید، تعداد تنفس بالای ۲۲ تا در دقیقه، اکسیژن پایین زیر ۹۳ درصد اشباع و زجر تنفسی نداشت و همچنین اسهال و استفراغ شدید نداشته باشد، تب زیر ۳۷.۵ درجه داشته و کاهش سطح هوشیاری نداشته باشد، قابل درمان و مدیریت در منزل است.

وی گفت: اگر بیمار مسائل قلبی، ریوی و ... نداشته باشد، مصرف ORSهای ساده‌ای که قابل دسترس است، می تواند موثر باشد. همچنین مصرف میوه، داشتن تغذیه مناسب، مصرف ویتامین‌ها به ویژه نقش ویتامین دی که می‌تواند در پیشگیری از پیشرفت بیماری موثر باشد و مصرف زینک و مصرف تب برهای تورمی در صورت نداشتن مشکلات معدوی و... را می توانیم در منزل انجام دهیم. تمام این موارد می تواند فرد را در منزل مدیریت کند. حال اگر علائم خطر مانند تب ادامه‌دار بالای ۳۷.۵ درجه، تعداد تنفس بالای ۲۲ تا، اکسیژن خون زیر ۹۳ درصد، اسهال و استفراغ شدید، کاهش فشار خون، کاهش سطح هوشیاری و کاهش برون‌دهی ادرار که بسیار علائم مهمی است، بروز پیدا کرد، اصلا نباید درنگ کرد و باید به مراکز درمانی مراجعه کرد.

کد خبر 614572
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha