بازیگر نقش عبدلی در طنز «اوستا و عبدلی» گفت: تئاتر و سیاه‌بازی ریشه در دوره اشکانیان دارد و تلاش کرده‌ایم ارزش نمایش ایرانی را تبیین کنیم. ۷ کتاب نوشته‌ام که اولین آن «سیاه‌بازی از دیدگاه یک سیاه‌باز» است.

جواد انصافی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، پنجمین قسمت از برنامه گفت‌وگو محور «شب نشینی» با اجرای محمد سلوکی، روی آنتن شبکه جام جم رفت. در ابتدای برنامه مجری «شب نشینی» دقایقی را به بیان افتخارات مرحوم حمیدرضا صدر پرداخته و درگذشت او را تسلیت گفت. همچنین جواد انصافی پیشکسوت حرفه نمایش سیاه بازی به عنوان مهمان در این برنامه حضور داشت.

انصافی در این برنامه گفت: آموزش جزو وظایف ما است؛  تئاتر و سیاه بازی ریشه در دوره اشکانیان دارد حتی در داستان های ناصرالدین شاه هم این تئاتر را داشته ایم. تلاش کرده ایم ارزش نمایش ایرانی را تبیین کنیم. ۷ کتاب نوشته ام که اولین آن «سیاه بازی از دیدگاه یک سیاه باز» است.

وی در تعریف یکی دیگر از روش های تئاتر اظهار داشت: کسبیه خوانی نوعی از خوانش با اشعار جالب و ریتمی قابل توجه بود که برخی کسبه که علم به روانشناسی داشتند از آن استفاده کرده و مشتری را جذب کسب و کار خود می کردند حتی بعضی مواقع جنبه طنز داشته است.

انصافی گفت: خانواده ما مذهبی بودند، در رستم آباد و اختیاریه و منطقه پاسداران به دنیا آمدم ولی از ۶ سالگی برای بچه ها قصه می گفتم. از سال ۵۰ به صورت حرفه‌ای کار نمایش را آغاز کردم و در نوجوانی تلاش می کردم که نوع نمایش ایرانی را برای مردم واضح تر از قبل کنم. تا سال ۵۳ به خودم اجازه نمی‌دادم لباس سیاه بازی را بپوشم چون نمی‌توانستم آن را تجزیه و تحلیل کنم. اولین نمایش سیاه بازی سال ۵۴ با دو سیاهه مرد و زن روی صحنه رفت تا نشان دهم این دو موجود مکمل هم هستند.

وی درباره شغل اصلی خود توضیح داد: بازنشسته مخابرات هستم. هیچ گاه کارمند هنر نشدم و آن را به خاطر دلم کار می کردم و میخواستم جایی غیر از هنر منبع درآمد داشته باشم تا در قید و بند پول هنرمند نشوم و برای هنر حتی از جیبم هم مایه گذاشتم.

پیشکسوت تئاتر کشور گفت: ۱۲ کشور جزو ایران باستان بوده‌اند و برای پروژه تحقیقاتی نوروز با همسرم ۵ سال به کشورهای اطراف سفر کردیم. به نتیجه خوبی هم نرسیدیم. اصل نوروز در ایران و بر مبنای شادی و شعف است به همین دلیل همه نوروزخوان ها در راستای شادی می خوانند. در شبکه جام جم هم برنامه آفتاب مهربانی را کار می کردیم. برنامه بابا عبدلی بر پایه نمایش های سیاهی بود. بعد از گسترش آن برنامه ای با عنوان «بعد از خبر» را ساختیم.

انصافی درباره تغییرات سیاهه خوانی به نسب دوران گشته افزود: گاهی نمایش ما با فضای مجازی بروز می شود اما همچنان شخصیت پردازی ارباب هست. یک سری فضاهای پادشاهی سر جای خود هست اما فضاهای خانوادگی را می توانیم عوض کنیم.

وی درباره سوال مجری «شب شینی» که پرسیده بود کدام بخش کار برایش خنده دار تر و جذاب تر است ادامه داد: معمولا چون در نوشتن تنبل هستم داستان های ذهنی خودم را می گوشم خانمم آن‌ها را می نویسد و خیلی وقت ها دوتایی می خندیم زیباترین قسمت ها نامه وارونه یا تومار وارونه است که بازی کلامی در آن صورت می‌گیرد.

انصافی در پایان اشاره کرد شاد کردن مردم جزو وظایف ماست. مردم لازم دارند شاد باشند اگر روحیه شان را از دست بدهندد دیگر ابعاد جامعه هم به مشکل بر می‌خورد. برای افزایش شادی مردم ده سال است نمایش جدی بازی نمی‌کنم برای اینکه دوست دارم مردم شاد باشند.

کد خبر 615017

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار رادیو و تلویزیون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha