به گزارش همشهریآنلاین به نقل از میزان، حسین کیوانی متخصص ویروسشناسی در پاسخ به این سوال که میزان اثربخشی واکسنها در مقابل جهشهای مختلف نظیر جهش دلتا چگونه مشخص میشود، گفت: ما یک آزمایش به نام تست خنثی کردن ویروس داریم و اگر آنتیبادی که در بدن فردی تولید شود، بتواند ویروس را خنثی سازد و نگذارد ویروس در کشت سلول یا در حیوان تکثیر پیدا کند، به این معنا است که آنتیبادی تولید شده، مناسب است.
وی افزود: تولیدکنندگان واکسن نظیر برکت برای سنجش این موضوع آنتیبادی که بر اثر تزریق واکسن در حیوان تولید شده را با ویروس دلتا یا هر نوع ویروس جهشیافته دیگری که ایجاد شود، مورد آزمایش قرار میدهند و چنانچه آنتیبادی ویروس را خنثی کرد در آن صورت مشخص میشود که واکسن میتواند اثر خنثیکنندگی در برابر آن ویروس داشته باشد.
این متخصص ویروسشناسی ضمن اشاره به اینکه این آزمایش یکی از حساسترین و مهمترین تستهایی است که در تولید واکسن به کار میرود، ادامه داد: واکسن برکت این آزمایش را دقیق و بر اساس شیوههای علمی انجام میدهد.
این استاد دانشگاه توضیح داد: حسن واکسن برکت و به طور کلی واکسنهای داخلی این است که ما میتوانیم تمام موتاسیونها نظیر دلتا را در بذر واکسن قرار دهیم و این امکان وجود دارد که هر ویروس جهشیافتهای را که در جامعه ما چرخش پیدا کند، در بذر واکسن بگذاریم. چراکه زیرساختها یکی است و تنها بذر تغییر میکند و میتوانیم ترکیبی از ویروسهایی را که در جامعه وجود دارند، در واکسن قرار دهیم و به مردم تزریق کنیم.
نظر شما