همشهری آنلاین-معصومه حق جو: در این نشست که با حضور دکتر محمدحسن ضیایی فر، دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی برگزار شد، دکتر اردلان با اشاره به اهمیت و پیشینه انجام کارهای خیر در حوزههای فردی و جمعی و نیز نزد تمام مکاتب فکری و فلسفی، درباره گسترش فعالیتها و معضلات بیشمار اجتماعی و تاثیر آن بر دامنه فعالیت موسسات خیریه سخن گفت.
وی با بیان اینکه برگزاری سلسله نشستهای خیر و خرد معرف کار خیر و تقسیمبندیهای موجود در نهادهای خیریه است و منجر به اعتمادسازی در جامعه میشود، درباره تاریخچه فرهنگ پیوستن به همکاریهای اجتماعی سخن گفت و از شکل گیری جریان های جدید در امور خیریه مثل فعالیت در حوزه های زیست محیطی، انجمنهای تخصصی حمایت از بیماران خاص، مبارزه با دخانیات و شکار حیوانات خبر داد.
اردلان ترکیب دو مقوله بینش فردی و آموزشهای اجتماعی را در رونق امور خیر موثر دانست و با معرفی پیشینهای از انجام امور خیر در کردستان بر اهمیت وثوق و اعتماد در شکلگیری امور خیر تاکید کرد.
وی با بیان اینکه تامین عدالت اجتماعی و گسترش آن اساسا وظیفه دولت است، افزود: اما در مواقعی که دولت در موقعیت های بحرانی است یا گرفتاریهای دیگری دارد، نقش افراد خیر و سمن ها برجسته میشود. این استاد دانشگاه تاکید کرد که موسسات خیریه باید خود را به جامعه معرفی کنند و با اعتمادسازی راه خود را بیابند.
اردلان تعداد خیریههای ثبت شده در استان کردستان را ۱۲۳ موسسه ذکر کرد و افزود: خیریهها باید با یک نگاه جامعهشناختی و با توجه به نیازهای منطقهای فعالیت کنند. کردستان وارد شبکه شهرهای خلاق یونسکو در حوزه موسیقی شده است، این قضیه، محوری برای توسعه شهر و استان است.
این فعال اجتماعی ضمن تاکید بر اینکه در کردستان شیعه و سنی به طور کاملا مسالمتآمیز در امور خیر مشارکت دارند، از نقش محوری زنان در موسسات و سازمانهای خیریه مردمنهاد نیز یاد کرد و گفت: مادران به خاطر غریزه مادری و نیز دارا بودن وقت بیشتر در سمن های کردستان بسیار فعال هستند.
وی در ادامه با اشاره به نقش محوری خیریهها در حمایت از پتانسیلهای موجود در میان کولبران نواحی غربی کشور، نابسامانی در توزیع صحیح ثروت را عامل پدید آمدن کولبری ذکر کرد و افزود: اگر گردش مالی استان بالا برود، دیگر خیلیها برای تامین معیشت به کولبری نمیپردازند و قربانی سقوط از کوه یا تیراندازی نخواهند شد. خیریهها میتوانند با سرمایهگذاری صحیح زمینه استفاده از این پتانسیل موجود استان را در حوزههای مناسب فراهم کنند.
علاقهمندان می توانند ویدئوی کامل این مراسم را در آپارات و سایت و رسانههای موسسه دارالاکرام مشاهده کنند. هدف موسسه خیریه دارالاکرام حمایت از تحصیل کودکانی است که فاقد سرپرست موثر هستند. این موسسه در حال حاضر ۲۳ شعبه دارد و ۹۵ شهر را تحت پوشش قرار داده است.
نظر شما