به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، گروهی از اعضای هر دو حزب مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامهای معرفی کرده و از اتحادیه اروپا خواستهاند تمایز موجود فعلی میان حزبالله به عنوان سازمانی سیاسی و نظامی را حذف کنند.
این قطعنامه را ۵ قانونگذار حزب دموکرات و ۵ قانونگذار حزب جمهوریخواه معرفی کردهاند و خواستهاند کشورهای عضو اتحادیه اروپا تمام حزبالله را به عنوان «سازمان تروریستی» بشناسند.
آمریکا، حزبالله لبنان را در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» از منظر این کشور قرار داده است. برخی از کشورهای اروپایی میان شاخه نظامی حزبالله و شاخه سیاسی آن تمایز قائل شدهاند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا، شاخه نظامی حزبالله را در فهرست تحریمهای مرتبط با گروههای اصطلاحاً تروریستی قرار دادهاند اما شاخه سیاسی حزبالله مشمول چنین تحریمهایی نیست.
«تد داچ»، عضو رئیس کمیته فرعی امور خاورمیانه، آفریقای شمالی و مبارزه با تروریسم گغت: «ما میخواهیم اتحادیه اروپا اجازه ندهد شاخه اصطلاحاً سیاسی حزبالله آزادانه فعالیت کند. میخواهیم اتحادیه اروپا در مقابله کامل با این گروه تروریستی و شبکه جهانی مجرمانهاش به ما ملحق شود.»
آمریکا از چند سال پیش در راستای تلاش برای پایین آوردن محبوبیت حزبالله در لبنانکشورهای اروپایی را برای تروریستی اعلام کردن کل حزبالله تحت فشار شدید قرار داده است. آمریکا همچنین چندین بانک و شخصیت لبنانی را به اتهام ارتباط حزبالله در فهرست تحریم قرار داده است.
اقدامات آمریکا در لبنان بارها مورد انتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی قرار گرفته که میگویند حزبالله نقش مهمی در حفظ آرامش و ثبات لبنان و مبارزه با گروههای تروریستی و افراطی در منطقه داشته است.
در همین راستا، دولت انگلیس دیماه سال ۱۳۹۸ نام جنبش مقاومت «حزبالله» لبنان را به صورت کامل در لیست سازمانهایی که از نظر لندن تروریستی است، قرار داد. «اسرائیل کاتص» وزیر خارجه وقت رژیم صهیونیستی چندی بعد اعلام کرد که لندن این اقدام را بنا به درخواست تلآویو انجام داده است.
اتحادیه اروپا سال ۲۰۱۳ به درخواست بلغارستان شاخه نظامی حزبالله را در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی قرار داده بود.
«پیتر میجر»، قانونگذار آمریکایی و از از دیگر حامیان قعطنامهای که به تازگی ارائه شده گفت: «تمایزگذاری اتحادیه اروپا بین شاخه سیاسی و نظامی حزبالله هم دور از صداقت است و هم کمک چندانی به مقابله با تلاشهای این سازمان برای درآمدزایی و جذب نیرو نمیکند.»
او در ادامه گفت: «این قطعنامه از اتحادیه اروپا میخواهد این واقعیت را به رسمیت بشناسد که حزبالله سازمانی تماماً تروریستی است و گامهایی برای مقابله بهتر با فعالیتهای مخرب این سازمان در سراسر دنیا بردارد.»
در سالهای گذشته چنانکه سیاستهایی مانند حمایت آمریکا از فرقه منافقین و یا نقش این کشور در شکلگیری داعش نشان دادهاند، «تروریسم» از نگاه واشنگتن نه بر اساس ملاکهای واقعی شاخص این مفهوم بلکه بر اساس منافعی که برای آمریکا به همراه داشته تعریف شده و محک زده شده است.
عملکرد مقامهای آمریکایی به وضوح نشان میدهد آنها ابایی از این ندارند که جنایتپیشگیهای گروهی که با آنها دشمن مشترک دارند را «آزادیخواهی» و مقابله با داعش توسط کشورها و گروههای ناهمسو را «تروریسم» و «اقدام مخرب در منطقه» لقب دهند.
از همین روست که آمریکا در سال 2011 حاضر میشود فرقه منافقین را علیرغم سابقه آشکارش در کشتار غیرنظامیان از فهرست گروههای تروریستی خارج کند، یا در سال 2012 علیرغم علم به اینکه حمایت از معارضان مسلح سوری تشکیل گروهی مانند داعش را به همراه خواهد داشت، تداوم این سیاست را در دستور کار قرار میدهد و یا در سال 1979 به عنوان بخشی از «دکترین ریگان» حمایت از تروریستها در افغانستان را پیگیری میکند.
نظر شما