به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان محسنی اژهای همزمان با عید سعید غدیر با آیتالله جوادی آملی از مراجع عظام دیدار کرد.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار، با تبیین مأموریتهای دستگاه قضا در عرصههای مختلف، به بیان موانع و دشواریهای انجام این مأموریتها پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای یکی از این دشواریها را پدیدههای نوظهور در عرصه جامعه و قضا عنوان کرد و خواستار رهنمودهای علما برای حل این مسائل شد.
رئیس دستگاه قضا یکی از راهکارهای مهم حل این مسأله را ورود جدی حوزههای علمیه به تربیت قضات از بین روحانیون دانست که میتوانند با تسلط به مباحث تخصصی فقهی و حقوق اسلامی نظام قضایی را در حل چالشهای موجود یاری دهند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با طلب دعای خیر علما و اهل معرفت، تأکید کرد که دستگاه قضایی در دوره تحول و تعالی بیش از پیش تلاش خود را برای خدمت به اسلام و مردم به کار خواهد گرفت.
آیتالله جوادی آملی نیز در این دیدار با تبریک انتخاب حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به ریاست قوه قضاییه و آرزوی موفقیت برای وی در این مسئولیت خطیر، به بیان توصیههایی برای تعالی و ارتقاء نظام قضایی پرداخت.
این مرجع عالیقدر اصل تفکیک قوا را از اصول مترقی قانون اساسی دانست که مبتنی بر فطرت انسان و برای جلوگیری از استبداد طراحی شده است.
آیتالله جوادی آملی افزود: مجلس وظیفه قانونگذاری دارد و دولت وظیفه اجرا و اگر قرار بود مجری قانون وضع کند یا قانونگذار خودش مجری قانون باشد، مشکلات فراوانی به وجود می آمد.
این مرجع عظام ادامه داد: دستگاه قضا باید در جایگاه واقعی خودش قرار بگیرد تا بر اجرای قوانین مصوب مجلس که طبق قانون اساسی باید منطبق با شرع باشد، نظارت کند که آن قوانین توسط مجریان به درستی اجرا شود.
این مرجع عالیقدر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیچیدگیهای کارِ قضا، بر لزوم تقویت نظارت دستگاه قضا بر عملکرد کارکنان و مرتبطان با این مجموعه و همچنین روند دادرسیها تأکید کرد.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: گاهی اوقات وکلا با استفاده از مغالطه و تفسیر به مطلوب قانون و با سوءاستفاده از برخی خلاءهایِ قانونی حق را ناحق میکنند.
این مرجع عالیقدر، از این افراد با عنوان «غارتگران قانون» یاد کرد و به رئیس دستگاه قضا توصیه کرد مراقب چنین افرادی در نظام قضایی باشد و آنها را شناسایی و برخورد کند.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به تعبیر حضرت علی (ع) از مردم به عنوان ستون دین اظهار داشت: اگر کسی با مردم بدرفتاری کند و از خدمت به آنها شانه خالی کند، مانند کسی است که به نماز بی حرمتی کرده است.
این مرجع عالیقدر با اشاره به فرازی از نامه ۵۳ امیرالمؤمنین در نهجالبلاغه که خطاب به مالک اشتر در مقام استاندار مصر نوشتند، تأکید کرد: حضرت علی (ع) در این نامه تکاندهنده میفرمایند «مواظب مردم باش و به نام آنها جایگاه خود را تقویت مکن».
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه«خیلیها از وطن و مردم دم میزنند اما وقتی به مسئولیت میرسند مردم را فراموش میکنند»، به بیان خاطرهای از حضور خود در جبههها غرب و جنوب و از خودگذشتگی مردم در آن دوران اشاره کرده و گفت: مردمی که در راه خدا از جان خود گذشتند، در برابر دشمن ایستادند و همیشه در صحنه دفاع از نظام قرار دارند، شایسته خدمتند و باید قدر دانسته شوند.
نظر شما