به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز اما شرکت مدرنا میگوید از آنجایی که انتظار دارد میزان آنتیبادیها پیش از فصل زمستان کاهش یابند، هنوز معتقد تا آن هنگام باید دوز یادآور این واکسن تزریق شود.
شرکتهای فایزر و بیونتک که واکسن کرونایشان مانند واکسن شرکت مدرنا از نوع mRNA است، نیز خواستار تزریق دوز سوم این واکسن برای حفظ میزان بالای آنتیبادیها به خصوص در هنگام انتشار گسترده سویههای واگیرتر کروناویروس است.
استفان بنسل، مدیر ارشد شرکت مدرنا در یک کنفرانس خبری گفت این شرکت نمیتواند در سال جاری میلادی بیش از ۸۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد دوز واکسن که قبلا تعیین کرده بود، تولید کند.
او گفت: «ما برای سال ۲۰۲۱ سفارش بیشتری نمیپذیریم، زیرا ظرفیت تولیدی ما کاملا تمام شده است.»
دادههای جدید مدرنا از کارآزمایی بالینی شامل حدود ۳۰۰۰۰ شرکتکننده به دست آمده است که در ماه دسامبر مبنای مجوز اضطراری واکسن قرار گرفت.
این دادهها مطلوبتر از دادههای منتشرشده در هفته پیش بوسیله شرکتهای فایزر و بیونتک است که نشان داد اثربخشی واکسن آنها هر دو ماه ۶ درصد کاهش یافته است و شش ماه پس از دوز دوم به ۸۴ درصد رسیده است.
گرچه واکسنهای فایزر و مدرنا از فناوری مشابهی استفاده میکنند، اما یکسان نیستند: دوزهای مدرنا حاوی ۱۰۰ میکروگرم ماده واکسن است، اما در دوزهای این مقدار ۳۰ میکروگرم است.
دادههای شش ماهه همچنین نشان میدهند که واکسن مدرنا هنوز ۹۸ درصد در برابر بیماری شدید و ۱۰۰ درصد در پیشگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ اثربخشی دارد.
شرکت مدرنا میگوید بررسیها بر روی سه واکسن نامزدشده به عنوان یادآور توانستهاست پاسخهای آنتیبادی قوی در مقابل سویههای جهشیافته کروناویروس از جمله گاما، بتا و دلتا ایجاد کند.
به گفته این شرکت، میزانهای آنتیبادیهای خنثیکننده به دنبال تزریق واکسن یادآور مشابه میزانهای مشاهدهشده پس از دوز دوم واکسن بوده است
نظر شما