به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، معاملات بورس در هفته ای که گذشت به دنبال روند صعودی که از چند وقت گذشته وارد بازار شد به رشد خود ادامه داد، به طوری که شاخص بورس با حدود ۵.۵ درصد افزایش توانست پرشتابتر از قبل به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نزدیک شود.
به نظر می رسد معاملات بازار سهام با مشخص شدن وزرای پیشنهادی از سوی رییس جمهوری و معرفی آنها به مجلس و نیز خوش بینی های ایجاد شده نسبت به وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی، روزهای روشنی را پیش روی خود داشته باشد و در این میان اکثر کارشناسان در پیش بینی معاملات این بازار از رشدی معقول و منطقی در معاملات بازار سرمایه سخن می گویند.
نکته قابل توجه معاملات بورس، پیش بینی روند فعلی بازار سهام بعد از رشد پرشتابی است که از چند روز گذشته داشته است، اکثر سرمایه گذاران مطابق با روند اصلاحی که بازار سال گذشته تجربه کرد نگران مسیر معاملات بورس در هفته پایانی مرداد هستند و چنین تصوری را دارند که ممکن است شاخص بورس بعد از رشدی که از مدت ها قبل در بازار تجربه کرده است برای چند روزی وارد مدار اصلاحی شود.
احتمال افزایش عرضه سهام برای مدتی موقت در بازار
در این زمینه امیرعلی امیرباقری روند معاملات بورس در هفته جاری را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: براساس پیش بینی های صورت گرفته به نظر می رسد که بازار سرمایه در هفته جاری با رشدی معقول و منطقی مواجه باشد.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع نباید فراموش شود که بسیاری از سهام و صنایع ممکن است به دلیل رسیدن به نقطه مقاومت به دلیل رشدی که از چند وقت گذشته در بازار تجربه کردند برای مدتی موقت با چالش مواجه شوند و امکان افزایش عرضه در این سهام وجود دارد.
امیرباقری با اشاره به اینکه قرار گرفتن همه سهام به صورت یکدست در مسیر رشد نشان دهنده وجود چشم انداز تورمی سنگین در اقتصاد کشور است، اظهار داشت: این موضوع به نفع بازار سرمایه نیست بلکه بهتر است رشد بازار گروه به گروه صورت بگیرد، چراکه این اتفاق به نفع کلیت بازار سرمایه خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: انتظار می رود سهامی که در ماه گذشته با رشد سنگین مواجه بودند به نقطه مقاومت برسند و سرمایه ها وارد دیگر سهم ها شوند که این امر منجر به حرکتی باثبات در کلیت بازار سرمایه خواهد شد.
وی به روند معاملات در بازارهای جهانی اشاره کرد و گف: در بعد جهانی قیمت کامودیتیها با ثبات مواجه است اما در میان مدت و بلندمدت با اصلاح شاخص دلار سهام کامودیتی با رشد نسبی مواجه می شوند که می توانند به عنوان اهرمی برای سهام شاخص ساز در میان مدت و بلندمدت تلقی شوند.
تفکیک راه سهام و صنایع از یکدیگر
امیرباقری به روند معاملات بورس در هفته ای که گذشت اشاره کرد و افزود: در معاملات هفته گذشته بازار سهام شاهد ایجاد تعادل در این بازار و تفکیک راه صنایع و گروه ها از یکدیگر بودیم، همچنین سهام شرکت ها براساس سود انتظاری خود توانستند به مدار تحلیل بازگردند.
وی اظهار داشت: براساس تحلیلهای موجود، راه سهام و صنایع از یکدیگر جدا شد و سهام بنیادی مسیر اصلی خود را پیدا کردند که این امر موحب شد تا در برخی از روزها شاهد رشد حدود ٣٠ هزار واحدی شاخص بورس در بازار باشیم.
امیرباقری همبستگی بالای بورس با نرخ دلار را از جمله مسایل قابل اهمیت در بازار دانست و افزود: با توجه به کاهش خوش بینی نسبت به مذاکرات برجام نگرانی هایی نسبت به نرخ ارز ایجاد شد، به همین دلیل سهام ارز محور که تاثیرگذار بر شاخص بورس هستند با اقبال مواجه شدند و کلیت بازار را با رشد همراه کردند.
توجه به چند نکته مهم در کلیت اقتصاد کشور
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در مورد کلیت اقتصاد کشور باید چند نکته را مدنظر قرار داد، گفت: اگر دولت بتواند با مسایل حاکم در کشور به صورت علمی برخورد کند در آن زمان قادر خواهد بود که تا حدودی به مهار تورم و رکود بپردازد.
وی با بیان اینکه دولت باید نگاه واقع بینانه ای را وارد حوزه عمل کند، اظهار داشت: به طور طبیعی نتیجه اقداماتی که دولت در این حوزه به کار گیرد ظرف مدت کوتاه خود را نشان نمی دهد؛ چراکه اقتصاد در زمره سیستم های پیچیده محسوب می شود و اثر تصمیمات اتخاذ شده زمانی که به مرحله اجرا برسند با یک وقفه زمانی خود را نشان می دهند.
به گفته امیرباقری، دولت حاضر باید به دقت شرایط را بررسی و به صورت علمی مشکلات را برطرف کند تا به تبع از این طریق، فضای اقتصادی برای سرمایه گذاری های زیرساختی فراهم شود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در کشور زمانی که اقتصاد با مشکلات همراه می شود شاهد هجوم ورود نقدینگی به بازار سرمایه خواهیم بود و رشد بازار سرمایه نه بر مبنای تولید بلکه براساس چشم انداز تورمی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه باید این واقعیت را در نظر داشته باشد که همیشه چشم انداز تورمی محرک رشد کل بازار و صنایع همزمان با یکدیگر بوده است، افزود: زمانی که چشم انداز تورمی از بین برود و روند بازار براساس تولید واقعی مدنظر قرار گیرد در آن زمان صحبت از یک بازار با ثبات و کارا به میان خواهد آمد.
امیرباقری با اشاره به اینکه کشور اکنون نیازمند سرمایه خارجی است که این سرمایه از مجرای بین المللی و رفع یک سری از مسایل مانند برجام رخ می دهد، گفت: بازار سرمایه به عنوان آینه ای از بخش اقتصاد کشور، می تواند منعکس کننده واقعیت های اقتصاد کشور باشد.
پیشنهادی برای تیم اقتصادی حاضر در کابینه دولت جدید
وی وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه را جزو مهترین اعضای تیم اقتصادی در کابینه دانست و ادامه داد: به طور حتم این سه نهاد می توانند تاثیرگذار بر معاملات بورس باشند، یکی از مهمترین مسایلی که اکنون به عنوان نکته ای مهم در اقتصاد کشور مطرح است موضوع بازگشت ایران به بازارهای بین المللی و سرمایه گذاری خارجی است که بهتر است هر چه زودتر تدابیری در این زمینه اتخاذ شود تا شاهد رفع مشکلات موجود در این حوزه باشیم.
امیرباقری اظهار کرد: اقتصاد ایران با توجه به حجم گسترده نقدینگی، تورم و رکود سازمان یافته، تحمل آزمون و خطا ندارد، به همین دلیل تیم اقتصادی دولت جدید باید به صورت مستقیم وارد راه حل های معقول و متناسب برای مسایل حاکم در کشور شوند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه طبیعی است با ایجاد چشم انداز تورمی در کشور فشار بر بازار ارز تحمیل و زمینه رشد قیمتی فراهم شود، گفت: چنین رشدی به عنوان سمی در کشور تلقی می شود و دیگر متناسب با واقعیت های اقتصادی نخواهد بود؛ بنابراین افرادی که مثلث اقتصادی را تشکیل می دهند باید نگاه واقع بینانه ای را به اقتصاد، مسایل روز در کشور و راه حل های علمی داشته باشند.
نظر شما