یک اپیدمیولوژیست گفت: اکثر بیماران بدحالی که فوت می‌کنند یا به پزشک دیر مراجعه کردند یا درمان‌های خانگی را بدون مراقبت و مراجعه زودهنگام ادامه دادند. بیماران کرونایی باید درمان زودهنگام را با مراجعه به اولین پزشک یا مراکز درمانی آغاز کنند.

کرونا در ایران

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، احمد مهری اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی با اشاره به افزایش موارد بدحال ‌و فوتی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل ماهیت ویروس کرونا و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی و بیمارستان آمار موارد بدحال و حتی فوتی طی چند روز گذشته در پیک پنجم بیماری افزایش پیدا کرده است. مطالعات نشان داده است دارویی که بیماران کرونایی مصرف می‌کنند به دلیل عدم درمان قطعی کرونا شاید اثربخشی مستقیمی نداشته باشد اما از وخامت حال و پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و بعد از مدت‌زمان معینی این بیماری برطرف خواهد شد.

او ادامه داد: اکثر بیماران بدحالی که فوت می‌کنند یا به پزشک دیر مراجعه کردند یا درمان‌های خانگی را بدون مراقبت و مراجعه زودهنگام ادامه دادند. بیماران کرونایی باید درمان زودهنگام را با مراجعه به اولین پزشک یا مراکز درمانی آغاز کنند و برای پیشگیری از وخامت حال باید خودمراقبتی تحت نظر پزشک را هرچه سریع‌تر شروع کنند.

این اپیدمیولوژیست بیان کرد: متاسفانه برخی از بیماران وقتی که با وخامت حال به بیمارستان مراجعه می‌کنند قبل از این کار به پیش پزشک نرفته و وضعیت جسمانی‌شان مساعد نبوده و این موضوع سبب می‌شود در برخی از موارد این بیماران بر اثر کرونا فوت کنند.

مهری تاکید کرد: هنگامی که نظام سلامت با افزایش حجم مبتلایان مواجه شده این موضوع دو مشکل اساسی را برای نظام سلامت و حتی بیماران ایجاد خواهد کرد. به دلیل افزایش مراجعه‌کنندگان توان کادر سلامت کاهش پیدا می‌کند و میزان کیفیت مراقبت‌ها از بیماران کرونا کم خواهد شد و ‌حتی در مواردی بیماران به دلیل کاهش مراقبت‌ها فوت خواهند کرد.

او ‌افزود: بیمار بعد از مراجعه اولیه به پزشک و دریافت درمان مرحله اول اگر دچار تنگی نفس شدید، سرفه‌های شدید، سرگیجه، تهوع، درد قفسه سینه و تب طولانی‌مدت شد باید تحت نظر پزشک اکسیژنش سنجیده شود، سی‌تی‌اسکن ریه گرفته و اگر نیاز بود در بیمارستان بستری شود و تحت اکسیژن‌تراپی قرار بگیرد.

این اپیدمیولوژیست بیان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات امروز بیماران کرونایی خوددرمانی نادرست و استفاده غلط از داروهای مختلف بیماری کرونا است که گاهی زیر نظر پزشک نیست. امروزه باید اطلاع‌رسانی در خصوص بیماری کرونا به بهترین نحو ممکن انجام شود و معتقدم که مراکز سرپایی درمان بیماری کرونا باید در کشور افزایش پیدا کند و نظام سلامت از تولید بیماری در کف جامعه پیشگیری کند تا از افزایش مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها و بیماران بدحال جلوگیری شود.

مهری گفت: هنگامی که آمار بستری و مراجعه‌کنندگان کاهش پیدا کند یک تا دو هفته بعد میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماری کرونا در کشور کم خواهد شد. هنوز به پیک نرسیدیم و شاید روزهای بعد فوت و بستری تشدید شود. 

کد خبر 621430

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha