به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان اموال تملیکی درباره رسوب بیش از ۲۵۰ تن سرم در انبار یکی از گمرکات کشور و معرفی آن به عنوان کالای متروکه به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اعلام کرد: «سرمهای وارداتی سال ۱۳۹۵، مورخ هفتم و هشتم شهریور ماه سال ۱۳۹۶ طی سه فقره نامه به شماره کوتاژهای ۲۵۰۲۵۴۲، ۲۵۰۲۵۴۰ و ۲۵۲۵۳۹ به مقدار ۵۰۰ تن انواع سرم دارویی به سازمان واصل و سازمان براساس قانون در ۰۵ /۱۰/ ۱۳۹۶ حکم حاکم شرع برای اذن ورود به پرونده را دریافت کرد.
در زمان پیگیری برای اخذ مجوزهای بهداشتی به منظور تعیین تکلیف قانونی، براساس ماده ۳۳ قانون امور گمرکی، مقام مجاز گمرک بر اساس درخواست ۰۴ /۰۹ /۱۳۹۶ نسبت به اعاده پرونده متروکه برای سیر مراحل قانونی ترخیص توسط صاحب کالا اقدام کرد.
در ۲۳/ ۱۲/ ۱۳۹۶ پروندههای مذکور برای طی مراحل قانونی ترخیص به گمرک اعاده می شود؛ با قید فوریت و این موضوع که چنانچه ظرف ۳۰ روز اداری ترخیص صورت نگیرد مجدداً برای تعیین تکلیف به سازمان اعلام شود.
سه پرونده مذکور پساز دو سال و انقضای تاریخ مصرف در ۱۱ /۰۳ /۱۳۹۸ دوباره به عنوان کالای متروکه به سازمان اعلام می شود که عملاً اقدامی به جز امحاء برای آن در نظر گرفته نمی شود بنابراین براساس قانون محیط زیست، صاحب کالا باید هزینههای انهدام کالای مضر وارداتی را پرداخت کند که این مهم توسط سازمان اموال تملیکی برای صیانت از صرف هزینه از بیتالمال در دستور کار قرار گرفته و تاکنون صاحب کالا همکاری لازم در این مورد را انجام نداده است.
در هر صورت انهدام فوری این اموال در دستور کار سازمان اموال تملیکی قرار دارد.»
به گزارش همشهری آنلاین، چند روز قبل، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک درباره رسوب بیش از ۲۵۰ تن سرم در انبار یکی از گمرکات کشور اظهار کرد: با توجه به تصاویر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر رسوب مقادیر زیادی سرم در یکی از گمرکات کشور، متعاقب پیگیری به عمل آمده از سوی توانگر نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی مشخص شد که این سرمها در انبارهای گمرک تهران دپو و رسوب شده است.
او ادامه داد: با مراجعه به انبارهای واقع در گمرک تهران، مقادیر زیادی سرم وارداتی ۵۰۰ میلی لیتری تولید کشور آلمان و متعلق به یکی از شرکتهای داروسازی کشور، با تاریخ تولید ۲۰۱۶ و انقضای ۲۰۱۹ شرکت BRAUN آلمان مشاهده شد که در دو انبار سرپوشیده از انبارهای عمومی از سال ۱۳۹۵ دپو شده و رسوب کرده است.
این مقام مسئول وزن سرمهای رسوبی را بیش از ۲۵۰ تن یعنی بیش از ۵۰۰ هزار عدد سرم عنوان کرد و بیان کرد: بلافاصله مراتب به وزارت بهداشت منعکس و مقرر شد که بررسیهای لازم انجام و نتیجه اعلام شود که آیا این سرمها میتوانند در حال حاضر مصرف ثانویهای داشته باشند یا خیر؟ یا اینکه باید نسبت به از بین بردن آنها اقدام شود.
به گفته معاون فنی گمرک گویا وزارت بهداشت ظرف روزهای گذشته از صاحب کالا درخواست کرده تا جهت بررسی موضوع مدارک و مستندات لازم را به سازمان غذا و دارو ارائه دهد. اما به نظر میرسد که تاکنون اقدامی از سوی صاحب کالا صورت نگرفته است. با توجه به گذشت مهلت ماندگاری کالا، این کالا قبلا به عنوان کالای متروکه به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی معرفی شده است.
نظر شما