به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، حسن اسفندیار مدیرکل عملیات و برنامههای بشردوستانه جمعیت هلالاحمر ایران در خصوص تداوم فعالیتهای جمعیت هلال احمر در راستای مقابله با خشکسالی در کشور گفت: هلال احمر در راستای مقابله با خشکسالی در وهله اول از امکانات داخلی و در ادامه از کمکهای بینالمللی در راستای مقابله با خشکسالی استفاده خواهد کرد. تمام تلاش ما این است تا رنج شهروندانی که زندگی آنها تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته است، کاهش یابد.
استانهای درگیر با خشکسالی
وی اظهار کرد: پیشبینی هلال احمر برای ورود به مقوله خشکسالی خوب و مبتنی بر حقایق بود و امروز که در اوایل شهریور هستیم، هنوز هم زندگی مردم برخی مناطق تحت تاثیر خشکسالی است. هلال احمر در این مناطق امروز در سه جبهه در حال تلاش است تا به مردم امدادرسانی کند.
اسفندیار با اشاره به این که عمده مناطق درگیر با خشکسالی مربوط به استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و خوزستان است، خاطرنشان کرد: در کنار خشکسالی متاسفانه پیک پنجم کرونا نیز زندگی مردم را در این مناطق سختتر کرده و تعداد زیادی از هموطنان هر روز به این بیماری مبتلا میشوند و همین امر سبب شده است تا هلال احمر در این عرصه نیز به کمک مردم بشتابد و قسمتی از توان خود را صرف این مساله کند.
او افزود: از سوی دیگر جنگ در افغانستان سبب شد تا خیل عظیمی از جمعیت این کشور به ایران پناه بیاورند و امروز استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی درگیر این مساله هستند و تلاش میشود تا به این پناهندگان خدمترسانی صورت گیرد.
درخواست کمک هلال احمر از نهادهای بینالمللی
مدیرکل عملیات و برنامههای بشردوستانه جمعیت هلالاحمر ادامه داد: این سه اتفاق، کشور را به صورت مشخص تحت تاثیر قرار داده و به همین واسطه هلال احمر تمام تلاش خود را در این سه حوزه انجام داده تا این عرصهها به شکل بهتری مدیریت شوند. به علت گسترده بودن این اتفاقات هلال احمر درخواست کمک از نهادهای بینالمللی نیز داشت تا بتواند خدمات بهتری ارائه دهد. در همین راستا پروپوزالی در جهت ارائه به صندوق اضطراری مقابله با خشکسالی نگارش و برای دفتر فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ در ژنو ارسال شد. بحثهای فنی در این خصوص انجام و پروژه جمعیت هلال احمر پس از بررسی در ۱۱ کمیته تخصصی به تصویب رسید.
مدیرکل عملیات و برنامههای بشردوستانه جمعیت هلالاحمر تصریح کرد: هلال احمر فارغ از این مسائل در مردادماه طرح نذر آب ۴ را در استانهای درگیر خشکسالی آغاز کرد و پس از تصویب برنامه مقرر شد تا فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ نیز به این برنامه کمک داشته باشد و مبلغ تخصیص دادهشده نیز به صورت مشخص در ۴ استان هرمزگان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان هزینه خواهد شد.
اقدامات مهم جمعیت هلال احمر
وی افزود: تامین آب شرب سالم، حمل آن به مناطق روستایی، پروژه تصفیه آب، مقابله با بیماریهایی که به واسطه کمبود آب در برخی مناطق شایع می شود، اعزام پزشکان و کاروانهای سلامت به مناطق دورافتاده، شناسایی بیماران دارای مشکل خاص و ارجاع به بیمارستانهای پیشرفته کشور، کمک به معیشت مردمی که بواسطه از بین رفتن منابع آب مشاغل خود را از دست داده اند، حمایت روانی از مردم متاثر از خشکسالی، اعزام تیمهای روانشناسی به مناطق درگیر خشکسالی و ارائه کمکهای نقدی به نیازمندان از جمله اقداماتی است که در دستور کار هلال احمر در این ایام قرار گرفته است.
تحریمهای شدید و عدم انتقال کمکهای بینالمللی به داخل کشور
مدیرکل عملیات و برنامههای بشردوستانه این جمعیت با اشاره به این که امروز امکان انتقال کمکهای بینالمللی به داخل کشور مهیا شده است، اظهار کرد: به واسطه تحریمهای شدیدی که علیه ایران وضع شده، سیستم بانکی ایران نیز مسدود شده است و تا به امروز امکان انتقال کمکهای بینالمللی به داخل کشور وجود نداشت و مشخصا پس از انجام رایزنی، دفتر منطقهای فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ تمهیداتی را انجام داد و به کمک این نهاد به زودی یک کانال مالی ایجاد میشود تا به راحتی بتوان کمکهای بینالمللی را دریافت کرد.
اسفندیار با تاکید بر این که مبالغ تخصیص دادهشده صرفا در حوزههایی هزینه میشود که فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ موافقت کرده، گفت: پس از تلاشهایی که در ماههای اخیر صورت گرفت، تا به امروز برای مقابله با خشکسالی مبلغ ۸۵۰ هزار دلار به ایران تخصیص یافته و با توجه به میزان آسیبدیدگی استانها، میان ۴ استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی تقسیم شده و در موارد و مناطق یادشده هزینه میشود.
نظر شما