حمید ملانوری با اعلام این خبر افزود: پیگیریهای بسیاری برای جلب موافقت افغانستان انجام شده و همچنین جلسات متعددی نیز در این زمینه در استان با مسئولین مربوطه برگزار کردهایم، موانع بازگشایی این نقطه مرزی برطرف شده و در روزهای آینده، گذرگاه دوکوهانه به طور رسمی فعال میشود.
وی با اشاره به اینکه این مرز میتواند به عنوان یک محور تجاری فعال برای استان و کشور باشد، ادامه داد: نهبندان شهرستانی دارای موقعیت خاص به لحاظ جغرافیایی، منابع و ذخایر است این شهرستان با دو استان بزرگ کرمان و سیستان و بلوچستان همسایه است و باید از این فرصت به درستی استفاده شود.
ملانوری با تأکید بر اینکه نهبندان همه منابع توسعهای را با عیار بالا دارد، اظهار کرد: نیروی انسانی مستعد، متخصص، باهوش و توانمند از محورهای توسعه هستند که نهبندان از این ظرفیت نیز بهرهمند است.
وی ادامه داد: یکی از محوریترین برنامههای توسعهای نهبندان برپایه استفاده از ذخایر معدنی لحاظ شده، در همین راستا شناسایی، مطالعات، اکتشافات و بهرهبرداری از این ذخایر مدنظر است. با برنامه ریزیهایی که انجام شده، به زودی شاهد حضور سرمایهگذاران و شرکتهای بزرگ معدنی در این شهرستان خواهیم بود.
این مسئول با اشاره به فعالیتها و سیاستهای ستاد توسعه خاوران افزود: ما در این ستاد به دنبال توسعه متوازن، همه جانبه و پایدار هستیم، شهرستان نهبندان باید به یکی از ایستگاه و پایگاههای بزرگ معدنی استان و کشور تبدیل شود. نباید در استانی با ثروتهای متعدد، متنوع و ارزشمند، مناطقی کمتر توسعه یافته یا دچار محرومیت داشته باشیم، باید این تحرکی که در مدیران استان ایجاد شده، شتاب بگیرد تا توسعه به معنای واقعی در منطقه رقم بخورد.
خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور ایران در همسایگی ولایت فراه افغانستان، ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با این کشور دارد و دارای چهار بازارچه مرزی به نامهای گلورده (میل ۷۳) در شهرستان درمیان، دوکوهانه در شهرستان نهبندان، یزدان در شهرستان زیرکوه و ماهیرود در شهرستان سربیشه است.
سه بازارچه به دلایل مختلف از جانب کشور افغانستان در سالهای گذشته تعطیل اعلام شد و در حال حاضر گمرک و بازارچه ماهیرود فعالترین پایانه مرزی خراسان جنوبی است.
بنابر آمار رسمی ۴۸ درصد صادرات کشور به افغانستان از مرز خراسان جنوبی انجام میشود.
نظر شما