همشهری آنلاین _ ابوذر چهلامیرانی : . نمونه اخیر آن راهاندازی گشتهای سیار سلامت، ضد عفونی معابر، تهیه و توزیع کمکهای مؤمنانه بین نیازمندان، شناسایی خانه به خانه بیماران کرونایی با اجرای طرح شهید سلیمانی، دوخت ماسک و توزیع اقلام بهداشتی رایگان در محلههاست. چندی پیش هم با کاهش ذخایر آبی در خوزستان نیروهای بسیجی وارد عمل شدند و با اینکه به نظر میرسد مشکلات این استان حل شده، اما بسیجیان هنوز هم برای رفع نیازمندیهای مردم مشغول فعالیت هستند. بسیجیان حوزه ۲۵۱ علی بنابیطالب(ع) نیز با گروه جهادی که تشکیل دادهاند، همچنان برای رفع مشکلات مردم این استان تلاش میکنند که در این گزارش با فعالیتهای آنها آشنا میشوید.
در خیابان ابوذر و نزدیک مسجدجامع ابوذر، تانکرهای پلاستیک آب خودنمایی میکند. صدای مردی جوان از بلندگوها به گوش میرسد که رهگذران را برای مشارکت در خرید تانکر آب برای مردم خوزستان دعوت میکند. مرد میانسالی هم در پیادهرو نشسته و در حال دریافت کمکهای نقدی اهالی است. بیشتر رهگذران او را میشناسند و ضمن خوشوبش، دست در جیب برده و مبلغی در صندوق میاندازند که قرار است برای خرید تانکر و فعالیتهای گروه جهادی علیبنابیطالب(ع) صرف شود. مرد میانسال «داود خیری» نام دارد. مسئول واحد سازندگی گروه جهادی علیبنابیطالب(ع) است که هنوز نیم ساعت از تزریق واکسن کرونایش نگذشته، اما به جای استراحت در منزل به اینجا آمده و مشغول جمعآوری کمکهای مردمی است.
ابتدا به طعنه برخی افراد اشاره میکنیم که گفته بودند مردم خوزستان به آب معدنی و تانکر آب نیاز ندارند و چرا این کار را انجام میدهند. خیری میگوید: «بله، مشکل خوزستانی کمآبی بود که کشاورزان و دامداران را با چالش روبهرو کرد و این مشکلات با تهیه آب معدنی یا تانکر آب حل نمیشود، اما در گشتزنیهایی که در روستاها و شهرهای مختلف خوزستان داشتیم، متوجه شدیم که بیشتر مردم با فشار کمآب و نداشتن محلی برای نگهداری آب سالم مواجهند. اگر در این خانهها بهخصوص در منازل روستایی که ممکن است به هر دلیل دچار قطع یا کاهش آب شوند، منبع آب وجود داشته باشد اهالی با مشکل روبهرو نمیشوند، بنابراین خرید تانکر آب با کمکهای اهالی را جزء یکی از برنامههایمان قرار دادهایم.»
وی ادامه میدهد: «تاکنون ۱۵ تانکر آب خریداری کردهایم که هرکدام یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارند. برای تأمین هزینهها نیز از هیچ سازمان دولتی کمک نگرفتهایم و آنها را بسیجیان حوزه ۲۵۱ علیبنابیطالب(ع) و اهالی خریدهاند.»
- ساخت مسجد و ۳ خانه در یک روستا
مسئول واحد سازندگی گروه جهادی علیبنابیطالب(ع) در پاسخ به این سؤال که قرار است این تانکرها به کدام شهر ارسال شود، میگوید: «بعد از سیل خوزستان گروههای جهادی و بسیجیان زیادی به این استان رفته و کمک حال مردم شدند. برای ارائه خدمت بهتر به مردم تلاش شد تا هر گروه در قسمتی از خوزستان مشغول فعالیت شود تا همه روستاها و شهرها از این خدمات بهرهمند شود.
بسیجیان گروه جهادی علیبنابیطالب(ع) هم خدمترسانی به اهالی روستای میهنآباد را برعهده گرفتند که از روستاهای دشت آزادگان در ۵ کیلومتری بستان است. تانکرهای آب نیز به این بخش ارسال خواهد شد.»
به گفته خیری، فعالیت بسیــــجیان حوزه ۲۵۱ علیبـنابیــطالب(ع) به همین کار ختم نمیشود و میگوید: «این روستا در سیل خوزستان خسارتهای زیادی دید. بسیجیان و گروه سازندگی حوزه، از ابتدا در این محل شروع به فعالیتهای جهادی کردند و ضمن کمک به روستاییان برای تخلیه گلولای از محل سکونتشان، شروع به تعمیر لوازم منزل و مرمت خانههایشان کردند. او میگوید: «۳ خانه در این روستا قابلیت تعمیر نداشت. به همین دلیل شروع به ساخت خانه برای ساکنان کردیم. در ادامه متوجه شدیم در این روستا مسجد وجود ندارد و با تملک زمینی به مساحت ۳۳۰ مترمربع شروع به ساخت مسجد کردیم. کارهای اولیه مثل تهیه نقشه، حفاری و اجرای فونداسیون انجام شده و مشغول نصب سقف هستیم.»
بسیجیان حوزه ۲۵۱ علیبنابیطالب(ع) از خدمت به ساکنان منطقه ۱۷ هم غافل نشدهاند. به هرحال هدف اولیه آنها از راهاندازی گروه جهادی، کمک به خانوادههای ساکن در این محدوده از پایتخت بوده و چند خانه با کمک آنها تعمیر رایگان شده است. خیری میگوید: «یک خانه در منطقه ۱۷ دچار آتشسوزی شد و امکان تعمیر آن وجود نداشت. ساخت آن را شروع کردیم و رایگان دراختیار ساکنانش قرار دادیم.» خیری در پاسخ به این سؤال که تعمیر یا ساخت منازل از سوی بسیجیان انجام میشود یا خیر، میگوید: «در این سالها تجربه زیادی کسب کردیم و بسیجیان در انجام برخی از کارها استاد شدهاند. بهعنوان مثال، تعدادی از بسیجیان بنایی، گچکاری و لولهکشی ساختمانها را انجام میدهند، اما برای انجام بعضی از کارها مثل کاشیکاری که تخصصی است، از افرادی کمک میگیریم که با ما همکاری دارند و دستمزد کمتری هم میگیرند.»
- ارائه خدمات درمانی به اقشار آسیبدیده
گروه جهادی علیبنابیطالب(ع) همزمان با تشکیل حوزه ۲۵۱ شروع به فعالیت کرده تا کمک حال نیازمندان باشد، اما ۴ سال از شکلگیری واحد سازندگی در آن میگذرد. این واحد بنابر ضرورت و با هدف کمک به افراد آسیبدیده شکل گرفته تا آنها را برای تعمیر خانههایشان و ساخت خانه، راه و مسجد در روستاها و مناطق مختلف یاری دهد. بسیجیان این گروه از ارائه خدمات درمانی به خانوادههای نیازمند هم غافل نشده و تا پیش از شیوع ویروس کرونا، معاینه رایگان و منظم شهروندان در مساجد و پایگاههای بسیج انجام میشد. پس از شیوع این ویروس منحوس هم ارائه خدمات درمانی با معرفی بیماران به پزشکان خیّر و درمانگاهها برای دریافت خدمات رایگان ادامه پیدا کرد و به گفته خیری، در این مدت ۲۰ نفر که نیاز به جراحی سخت داشتند، تحت پوشش قرار گرفتند. خوشبختانه تعدادی از داروخانهها، آزمایشگاهها، درمانگاهها و پزشکان بیمارستان ضیاییان با بسیجیان این حوزه همکاری دارند و اگر کسی از سوی آنها معرفی شود، خدمات رایگان میگیرد یا هزینههای آنها با تخفیف حداکثری محاسبه میشود.
- با مشارکت مرکز خدمات اجتماعی شهرداری منطقه طرح کمک های مومنانه در منطقه ۱۷ اجرا شد
طرح کمکهای مؤمنانه برای اهدای لوازم ضروری و اقلام بهداشتی به نیازمندان منطقه ۱۷ اجرا شد. در این طرح که با مشارکت مرکز خدمات اجتماعی شهرداری منطقه، خیّران، تشکلهای مردمی، پایگاههای بسیج و مساجد اجرا شد، کمکهای مؤمنانه شامل اقلام بهداشتی (ماسک و مایع ضدعفونی کننده)، غذای گرم، گوشت نذری همراه با سبد کالا از جمله روغن، برنج، رب، حبوبات و... بین خانوادههای کم بضاعت توزیع شد.
لازم به ذکر است گروه جهادی شهید حاج محمد ناظری، یاران انقلاب، خیریه الزهرا(س)، گروه جهادی شهید مایلی و گروه جهادی سیدالشهدا(ع) هم ۵۸۰ بسته معیشتی و خیریههای دارالرحمن، حمزه سیدالشهدا(ع)، حضرت فاطمه الزهرا(س) و شهید ناظری یک هزار بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع کردند.
نظر شما