۶۵ اثر هنری موجود در گنجینه هری مکلو، میلیاردر آمریکایی دربرگیرنده شاهکارهای بزرگ‌ترین هنرمندان قرن بیستم، از پابلو پیکاسو و اندی وارهول تا آلبرتو جاکومتی و جکسن پولاک به ارزش بیش از ۶۰۰ میلیون دلار در ساثبیز نیویورک حراج می‌شود.

«بینی» آلبرتو جاکومتی و «۹ مریلین» اندی وارهول

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هنرآنلاین،  هری مکلو و همسر پیشین او لیندا در مدت بیش از ۵۰ سال این گنجینه بسیار ارزشمند هنری را جمع کردند که در فهرست آنها نام هنرمندانی چون پیکاسو، جاکومتی، وارهول، پولاک، مارک روتکو، گرهارد ریشتر و سای تومبلی به چشم می‌خورد. مکلو که از میلیاردرهای آمریکایی فعال در عرصه املاک و ساختمان‌سازی است، پس از ۵۹ سال زندگی مشترک از لیندا جدا شد و حراج شدن این گنجینه هنری بخشی از فرآیند قانونی شدن جدایی این دو است.

مکلو و لیندا سال ۲۰۱۶ اعلام کردند به حدود شش دهه زندگی کنار یکدیگر پایان می‌دهند. فرآیند تقسیم دارایی‌ها و قانونی شدن طلاق حدود پنج سال طول کشید و سه سال پیش یک قاضی نیویورکی اعلام کرد گنجینه هنری این زوج میلیاردر باید حراج و درآمد آن بین دو نفر تقسیم شود. از آنجا که هری و لیندا بر سر میزان ارزش گنیجنه توافق نداشتند، قاضی یک دلال سرشناس آثار هنری به نام مایکل فایندلی را مامور نظارت بر فرآیند حراج مجموعه ملکو کرد.

قرار بود گنجینه خاندان مکلو ماه مارس ۲۰۲۰ چوب حراج بخورد اما به دلیل همه‌گیری کرونا کار به تاخیر افتاد. مدیران دو حراج‌خانه بزرگ و معتبر دنیا یعنی ساثبیز و کریستیز برای به دست آوردن حق قانونی برگزار کردن این حراجی استثنایی با هم رقابت کردند و سرانجام قرعه به نام ساثبیز افتاد. کریستیز پیش‌تر یکی از بزرگ‌ترین حراجی‌های تاریخ را به نمایندگی از خاندان راکفلر (دیوید و پگی) میزبانی کرده بود که سال ۲۰۱۸ رقمی در حدود ۸۳۵ برایش آورده داشت.

 چوب حراج بر مجموعه ۶۰۰ میلیون دلاری شاهکارهای پیکاسو، وارهول و جاکومتی

انتظار می‌رود حراج گنجینه مکلو بیش از ۶۰۰ میلیون دلار گردش مالی برای ساثبیز داشته باشد. مرحله اول این حراجی نوامبر امسال با نمایش و عرضه ۳۴ اثر هنری برگزار می‌شود و آزمونی خواهد بود برای بازار هنر پساکرونا. یکی از ارزشمندترین تابلوهای موجود در این مجموعه «۹ مریلین» اندی وارهول است که سال ۱۹۶۲ کشیده شده و با قیمت پایه ۴۰ تا ۶۰ میلیون چکش می‌خورد. وارهول ۲۰ تابلو با چهره مونرو خلق کرده که فقط در شش مورد آن چهره بازیگر آمریکایی ۹ بار تکرار شده است.

یک تندیس از جاکومتی به ارزش ۶۰ تا ۸۰ میلیون دلار، تابلو «شماره ۷» از روتکو به ارزش ۶۰ تا ۸۰ میلیون دلار، یک نقاشی از تومبلی به ارزش ۴۰ تا ۶۰ میلیون دلار و اثری ۴۶ ساله از ریشتر به ارزش ۲۵ تا ۳۵ میلیون دلار دیگر آثار ارزشمند مجموعه مکلو هستند. این گنجینه ابتدا در هنگ‌کنگ و تایپه و لندن به نمایش درمی‌آید و سپس در نوامبر ۲۰۲۱ و می ۲۰۲۲ در ساثبیز نیویورک چوب حراج می‌خورد.

کد خبر 626038

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
    0 1
    حراج گنجینه های به اصطلاح هنری در غرب، خیلی خاصیت ها دارند که پولشویی و فرار از پرداخت مالیات‌های نجومی، تنها بخشی از آنهاست.