به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص نحوه ازسرگیری آموزش در دانشگاه های کشور و اینکه آیا قرار است این وظیفه به دانشگاه ها واگذار شود یا خیر، اظهار داشت: به صورت کلی و با توجه به شرایط کرونا و مصوبه ستاد ملی کرونا نحوه آموزش برای ترم آینده در دانشگاه ها در ابتدا به طور قطع به صورت الکترونیکی خواهد بود و در ادامه ترم نیز بسته به اینکه واکسیناسیون دانشجویان به چه شکلی پیش رود، تصمیم گیری خواهد شد.
وی در خصوص تکلیف دانشجویان نوورود به دانشگاهها نیز گفت: به طور حتم شروع کلاس های این دسته از دانشجویان به صورت الکترونیکی خواهد بود و اگر در خصوص پیک های بعدی کرونا مشکلی نباشد، کلاس ها در ترم های بعدی حضوری برگزار خواهد شد.
خاکی صدیق با بیان اینکه در حال حاضر کار واکسیناسیون اساتید و کارکنان دانشگاه های سراسر کشور تقریبا تمام شده است و ما در این بخش مشکلی نداریم، افزود: بحث واکسیناسیون دانشگاه ها مهم است و با جدیت پیگیری می شود.
۳۰ درصد خوابگاهها در حال استفاده هستند
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشگاه ها باز هستند و فعالیت های پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی درحال انجام است و حدود ۳۰ درصد از ظرفیت خوابگاه ها نیز در حال استفاده است.
خاکی صدیق در مورد ارائه خوابگاه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی گفت: مساله و مشکل اصلی ما در بحث آموزش است چراکه به عنوان مثال یک کلاس کوچک در دانشگاه تهران که دارای ۲۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی است، معمولا بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ درصد دانشجویان آن غیربومی و شهرستانی هستند. بنابراین در یک کلاس ممکن است حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر از نقاط مختلف کشور حضور داشته باشند و این خود مشکل ایجاد خواهد کرد چراکه همه باید واکسینه شده باشند و در خوابگاه ها در شرایط رعایت پروتکل های بهداشتی حضور یابند. این مساله قدری کار را سخت کرده است.
وی افزود: اگر به این مسائل توجه و مراقبت نشود، مشکل آفرین خواهد بود چراکه هر دانشگاهی تعداد زیادی واحد دانشگاهی دارد و از شمال تا جنوب کشور دانشجو پذیرش کرده است. در واقع چینش دانشجویان در دانشگاه ها با وضعیت آموزش و پرورش که دانش آموزان از یک منطقه هستند، متفاوت است.
شرایط حضوری شدن دانشگاه های سراسر کشور در ترم جدید
خاکی صدیق در ادامه همچنین اظهار داشت: اگر دو دز واکسن دانشجویان دانشگاهی تزریق شده باشد و عمده دانشجویان بومی باشند و نیازی به خوابگاه نداشته باشند و مشکلی نباشد احتمالا اواخر ترم جدید این دانشگاه ها در مناطق مختلف کشور می توانند با مجوزهای اخذ شده از ستاد کرونا منطقه خود، برخی از کلاس ها یا کارگاه هایشان را به صورت حضوری برگزار کنند.
وی افزود: البته این بیشتر شامل دانشگاه هایی همچون دانشگاه فنی و حرفه ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی است که دانشجویان آنها بیشتر بومی هستند و کلاس هایشان نیز بیشتر به صورت آزمایشگاهی و کارگاهی است و نیاز است که دانشجویان حضور داشته باشند.
حضوری بودن امتحانات پایان ترم به شرط واکسیناسیون کامل
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: برای امتحانات پایان ترم نیز اگر واکسیناسیون دانشجویان انجام شود دانشگاه ها می توانند برنامه ریزی لازم را برای برگزاری بخشی از امتحانات به صورت حضوری داشته باشند.
خاکی صدیق اظهار امیدواری کرد که برای ترم دوم اگر شرایط تغییر پیدا نکند و اگر کشورمان درگیر پیک دیگری از کرونا نشود، به صورت حضوری شاهد حضور دانشجویان در دانشگاه ها باشیم.
حداکثر تا آذرماه همه دانشجویان واکسینه میشوند
وی در خصوص اینکه پیش بینی می شود چه زمانی واکسیناسیون دانشجویان به اتمام برسد نیز بیان کرد: در خصوص این مساله نمی توانم زمان معینی را اعلام کنم اما طبق اعلام وزارت بهداشت تا آبان ماه و حداکثر آذرماه سال جاری همه دانشجویان واکسینه می شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین افزود: اگر ورود واکسن به کشور با همین سرعت ادامه داشته باشد و پیک دیگری نیز ایجاد نشود، برنامه واکسیناسیون دانشجویان تا حداکثر آذرماه امسال انجام خواهد شد.
نظر شما