مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۱
۰ نفر

ویتامین‌های گروه B جزو مهم‌ترین مواد مغذی برای فرمانده بدن هستند. به‌ویژه اینکه این ویتامین‌ها مغز را جوان‌تر نگه می‌دارند.

112179239282091201001821911422711921617218164.jpg

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تبیان، نتایج بررسی‌های متعدد حاکی از آن است که کمبود ویتامین‌های B۶، B۹ و B۱۲ در سنین رشد و هم در سنین بزرگسالی باعث بروز آسیب‌های مغزی می‌شود. بنابراین این ترکیبات مفید برای سلامت مغز که سکان‌دار کنترل تمام ارگان‌های بدن است لازم و ضروری هستند.

در ادامه‌ی مطلب بیشتر در خصوص تأثیر ویتامین‌های خانواده B در سلامت و جوانی و شادابی مغز صحبت می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

  • ویتامین‌های خانواده B و نقش آن‌ها در کنترل هموسیستئین

یکی از عملکردهای ویژه ویتامین‌های گروه B پیشگیری از تجمع و افزایش «هموسیستئین» است. هموسیستئین یک اسیدآمینه غیرپروتئینی حاوی گوگرد و یک ماده سمی است که در طول سوخت و ساز بدن تولید می‌شود و اگر به درستی دفع نشود می‌تواند مغز را بیمار کند. از طرف دیگر هموسیستئین از بقایای متابولیسم یا همان سوخت و ساز است که در بدن تولید می‌شود. این ماده در حالت کلی نمی‌تواند باعث آسیب شود چون بدن ما سیستمی دارد که آن را دفع می‌کند. با این حال زمانی که دفع این ماده به درستی انجام نمی‌شود می‌تواند باعث ایجاد انسداد در جداره عروق خونی شود. این مسئله نیز جریان خون را در تمام بدن دچار مشکل و اختلال می‌کند که مغز نیز از آن مستثنا نیست.


به عبارت دیگر تجمع و افزایش میزان هموسیستئین می‌تواند به نرون‌ها یا همان سلول‌های عصبی ما آسیب بزند. برای دفع این ماده زائد عملکرد ویتامین‌های B۶، B۹ و B۱۲ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نتایج مطالعاتی که در مجله Nutrition به چاپ رسیده است نشان می‌دهد تأثیر این ویتامین‌ها به قدری حائز اهمیت است که کمبود آن باعث افزایش خطر بروز بیماری‌های نرودژنراتیو مانند آلزایمر و زوال عقل می‌شود.

  • پیشگیری از کمبود ویتامین‌های گروه B برای پیشگیری از خطر آسیب‌های مغزی

در طول سال‌های اخیر، مطالعات زیادی نشان داده است که میزان ویتامین‌های گروه B در افرادی که به بیماری‌های نرودژنراتیو مبتلا هستند کمتر است. البته این کمبود به افزایش سن نیز ارتباط پیدا می‌کند. نتایج بررسی‌های جهانی نشان می‌دهد میزان بالای هموسیستئین در خون یعنی بین ۵ تا ۳۰ درصد بیشتر از حد نرمال می‌تواند خطر بروز اختلال شناختی و زوال عقل را در افراد سالمند بالا برد. خوشبختانه جبران کمبود ویتامین‌های گروه B بسیار ساده است.

 شما می‌توانید با مصرف منظم مواد غذایی سرشار از این ویتامین‌ها نیازهای بدنتان را تأمین کرده و خودتان را در برابر آسیب‌های ناشی از کمبود آن بیمه کنید. با توجه که می‌توان با مصرف مواد غذایی مختلفی از جمله گوشت قرمز، ماهی و سبزیجات برگ سبزدار ویتامین B مورد نیاز بدنتان را تأمین کنید همچنین می‌توانید با مصرف مکمل ویتامین‌های این گروه از کمبود آن جلوگیری کرده و کمبودهای احتمالی را جبران کنید.

  • منابع طبیعی ویتامین‌های B۶، B۹ و B۱۲

یادتان باشد که جذب این ویتامین‌ها با کمک داشتن یک تغذیه سالم و متنوع برای حفظ جوانی، سلامت و شادابی مغز کافی است بنابراین بهتر است منابع طبیعی این ویتامین‌ها را به خوبی بشناسید و به طور منظم آن‌ها را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید.

  • ویتامین B۶

ویتامین B۶ به میزان قابل توجهی در گوشت ماکیان از جمله گوشت مرغ، بوقلمون، اردک، بلدرچین و قرقاول وجود دارد. علاوه براین نخود، ماهی تن، غلات و سیب‌زمینی نیز از دیگر منابع غنی ویتامین ۶B محسوب می‌شوند. باید بدانید که کمبود این ویتامین شما را در معرض خطر افسردگی، سرگیجه و ضعف سیستم ایمنی بدن قرار می‌دهد.

  • ویتامین B۹

ویتامین B۹ در سبزیجات برگ سبزدار مانند بروکلی، اسفناج، کاهو، جعفری، شاهی و غیره وجود دارد. علاوه براین می‌توانید به میوه‌هایی مانند آووکادو، پاپایا، پرتقال و حبوبات و میوه‌های خشک نیز اعتماد کنید. باید بدانید که کمبود این ویتامین شما را در معرض سردرد، تحریک‌پذیری، بدخلقی، ضعف و همچنین کمبود تمرکز قرار می‌دهد.

  • ویتامین B۱۲

ویتامین B۱۲ به میزان زیادی در گوشت‌های قرمز، ماهی، غذاهای دریایی و محصولات لبنی وجود دارد. به همین دلیل معمولاً افراد گیاهخوار از کمبود ویتامین ۱۲B رنج می‌برند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کمبود این ویتامین می‌تواند باعث بروز اختلالات حافظه، افسردگی و از بین رفتن عملکردهای شناختی شود. علاوه براین کمبود ویتامین ۱۲B می‌تواند باعث بروز کم‌خونی شود.

  • جذب کافی ویتامین‌های گروه B برای حفظ عملکردهای شناختی

رژیم مدیترانه‌ای یکی از ایده‌آل ترین برنامه‌های غذایی برای جذب میزان خوب ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شود. بنابراین انتخابی عالی برای حفظ سلامت و جوانی مغز است. در نهایت اینکه اگر در رژیم غذایی‌تان محدودیتی وجود ندارد و همه‌چیزخوار هستید و مواد مغذی مختلف را به میزان کافی دریافت می‌کنید به احتمال زیاد میزان هموسیستئین خونتان در سطح نرمال خواهد بود. اما اگر با وجود داشتن تغذیه‌ای خوب و متنوع میزان این ماده در خونتان بالاست بهتر است به پزشک مراجعه کرده و کمک‌های لازم را دریافت کنید. چون ممکن است این مسئله به اختلال متابولیکی ربط داشته باشد.

کد خبر 627346

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha