به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، به گفته ۱۰۰ نفر از محققین جهانی، پاسخ به تغذیه پایدار جمعیت جهانی بیشتر آبی به نظر میرسد تا سبز.
غذای آبی هر چیزی است که از آب صید شده یا در آب رشد کرده باشد. پنج مطالعه جدید که به تازگی در مجله معتبر نیچر (Nature) منتشر شده نشان میدهد این منابع آبزی میتوانند به ما در مقابله با تغییرات آب و هوایی و سوء تغذیه کمک کنند.
این یافتهها نشان میدهد که غذاهای آبی ممکن است جایگاه ارزشمندی در تلاش برای تغذیه جمعیت زیادی از مردم جهان داشته باشند.
تقاضای جهانی برای غذاهای دریایی تا سال ۲۰۵۰ دو برابر میشود. این نیاز رو به افزایش باید با پرورش آبزیان به جای ماهیگیری سنتی مورد توجه قرار گیرد تا پایدار بماند.
سرمایه گذاری در فناوریهای جدید و بهبود شیوههای ماهیگیری میتواند عرضه سالانه این محصولات را ۸ درصد افزایش دهد که به معنای ۱۳.۶ میلیون تن غذاهای دریایی بیشتر در بشقابهای ماست.
این اقدام میتواند به کاهش ۱۶۶ میلیون مورد کمبود مواد مغذی بیانجامد، مشکلی که جوامع کم درآمد را تحت تاثیر قرار داده است. ماهی قزل آلا در مقایسه با مرغ ۱۹ برابر اسید چرب امگا ۳ بیشتری دارد و ماهی کپور ۹ برابر بیشتر کلسیم دارد.
با کاهش هزینههای تولید و افزایش دسترسی به غذاهای آبی احتمالا استفاده از غذاهای زمینی مانند مرغ، گوشت چهارپایان و لبنیات فاصله گرفته خواهد شد.
اما تکیه بر اقیانوس برای تامین غذا بدون مشکل نیست؛ ماهیگیری یکی از مهمترین عوامل کاهش جمعیت موجودات زنده اقیانوسهاست. اگرچه صید ماهی به خودی خود برای اقیانوس بد نیست اما صید بیرویه آسیبی جبران ناپذیر به همراه دارد.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۰، بیش از ۳۲ درصد ماهیگیریهای فعلی در جهان بیش از حد ظرفیت منطقی اقیانوسهابوده است.
تقریباً ۱۰۰ میلیون نفر در جهان صید ۲۵۰۰ گونه ماهی، صدف، گیاهان آبزی و جلبکها را به عنوان منبع اصلی درآمد خود قرار دادهاند و این مقدار آبزی در مجموع یک میلیارد نفر را تغذیه میکند.
دکتر ریچارد نیوتن، پژوهشگر، میگوید: «بسیاری از آبزیان خوراکی، گازهای گلخانهای کمتری منتشر میکنند، آلودگی آب کمتری دارند و از منابع زمین و آب کمتری نسبت به غذاهای حیوانی استفاده میکنند.»
تغییر رژیم غذایی انسانها اگر شامل گونههایی با ردپای زیست محیطی کمتر باشد به حفظ کره زمین کمک کننده خواهد بود.
نظر شما