هر سال رویدادهای ناگواری روی مدرسه رفتن کودکان و نوجوانان تاثیر میگذارد؛ اغلب جنگ و درگیری.
امسال هم متاسفانه ماجراهایی، کم یا بیش دوستانمان را در گوشههایی از دنیا بدون مدرسه گذاشته یا باعث شده با تاخیر به مدرسه بروند و ...
* در فلسطین بیش از 6/1 میلیون دانشآموز باید خود را برای رفتن به مدرسه آماده میکردند که درگیریهای نوار غزه و کرانه باختری آغاز ترم تحصیلی جدید را برایشان با مشکل روبرو کرده است.
شرایط آنها را فقر، پرداخت نشدن دستمزد معلمها به مدت 6 ماه و امکان اعتصاب آنها و.... بدتر و بدتر میکند.
فریاد دانش آموزان فلسطینی؛ میخواهیم با امنیت سرکلاس بنشینیم
وزارت آموزش فلسطین و یونیسف و چند سازمان دیگر فعالیتهایی را به نام «بازگشت به مدرسه» آغاز کردهاند تا به آسیبپذیرترین دانشآموزان برای برگشت به مدرسه کمک کنند.
زندگی در محیط غیرعادی و پر از ترس و خشونت و ناامنی باعث شده که مدرسه تنها جایی باشد که شاید لحظهای بچهها را از این شرایط خشن دور کند، اما امید چندانی به پررنگشدن و پرنورشدن این کورسو هم وجود ندارد.
در این بین البته خود نوجوانها هم بیکار ننشستهاند و در کنار معلمان و پدر و مادرهایشان، آنها هم گروههایی را تشکیل دادهاند تا شاید شرایط بازگشت به مدرسه را فراهم کنند.
* در هندوستان سیل بحران ایجاد کرده و ایالت بهار در شمال این کشور یکی از منطقههای سیلزده است که دانشآموزان را با مشکل محل زندگی و غذا و هم نرفتن به مدرسه روبرو کرده است.
نگاه دانش آموز سیل زده هائیتی؛ کی در کلاس می نشینم؟
* بیش از 300 هزار کودک و نوجوان در ماجرای سیل هائیتی آسیب دیدهاند. بارش شدید باران و چندین طوفان باعث سرازیر شدن سیل و از بین رفتن خانهها، زمینها و ... در شاخ آفریقا شده است.
مردم این کشور با مشکلات زیادی روبهرو هستند. از آن 300هزار کودک و نوجوان، بسیاری دانشآموزند که بهخاطر بلاهای طبیعی از نشستن سر کلاس درس محروم شدهاند.
* از نایروبی در آفریقا گزارش میرسد که خشکسالی، بحران و درگیری، کمبود غذا، آب آشامیدنی و.... بسیاری از بچهها را در کنار خانوادههایشان در معرض خطر مرگ قرار داده است و نبودن در کلاس درس شاید مشکلی ابتدایی و کوچک برای مردم رنجدیده این نقطه از جهان باشد!