به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن جوهری با بیان این که بعد از حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت، مصرف سی. ان. جی افزایش پیدا کرد، افزود: این افزایش مصرف به طور میانگین حدود ۳۰ درصد بوده، اما در برخی نقاط افزایش مصرف تا ۵۰ درصد نیز به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: افزایش مصرف سی. ان. جی و تداوم فعالیت در این جایگاهها باعث شد تا روند سوخترسانی در کشور با مشکل کمتری مواجه باشد.
جوهری به موضوع هوشمندسازی در جایگاههای سی. ان. جی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ و به موجب مصوبه هیات وزیران هوشمندسازی جایگاههای سی. ان. جی در دستور کار قرار گرفت. این طرح که به منظور ایمن کردن خودروهای گازسوز مصوب شده بود، به مرور زوایای دیگری پیدا کرد که در صورت اجرایی شدن آن، این حمله سایبری میتوانست برای جایگاههای سی. ان. جی نیز مشکلساز شود.
وی با بیان اینکه اگر سامانهای مانند سامانه هوشمند سوخت برای عرضه سی. ان. جی کشور ایجاد شده بود، احتمال بروز مشکل برای عرضه سی. ان. جی نیز به وجود میآمد، افزود: این در حالی است که توزیع سی. ان. جی در کشور بدون اختلال ادامه داشت و مصرف این سوخت ۳۰ درصد بالا رفت.
یک کارشناس صنعت سی. ان. جی ادامه داد: فرسوده بودن این سامانه یکی از دلایل موفقبودن حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت است. سامانهای که در سالهای گذشته رسیدگی کافی و لازم برای آن صورت نگرفته بود.
به گفته جوهری، با توجه به مشکلات پیش رو برای سامانه هوشمند سی. ان. جی، به جای اجرای سیستمی مانند پمپبنزینها، می توان دارندگان خودروهای گازسوز را تشویق به معاینه فنیهای منظم کرد تا ایمنی افزایش پیدا کند و در عین حال از بروز مشکلی مانند بنزین جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: با کاهش میزان ابتلا به کرونا و افزایش واکسیناسیون، مصرف بنزین در کشور بیشتر میشود که میتواند در صادرات بنزین اختلال ایجاد کند. از همین رو، بهترین راه کنترل مصرف بنزین، جایگزینی آن با مصرف سی. ان. جی است.
نظر شما