اما مبارزه با این بیماری که جزء اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد است، به هیچ وجه به پیشبینیهای صورت گرفته نزدیک نشده است.
به گزارش آی پی اس، بانکیمون دبیرکل سازمان ملل اخیرا اعلام کرد در حالی که حدود 7سال تا 2015 یعنی سال هدف برای تحقق اهداف توسعه هزاره مانده است، بهنظر میرسد مبارزه با ایدز بهخصوص در آفریقا در حد پیشبینیها نخواهد بود.
برنامه توسعه هزاره عبارت است از 8هدف که توسط 189 کشور برای تحقق اهدافی همچون کاهش فقر مطلق، مبارزه با نابودی محیطزیست و ایدز تا سال 2015 معین شده است. بر همین اساس، بیماریهایی مانند ایدز و مالاریا باید متوقف شوند و روند گسترش آنها معکوس شود.
گزارش اخیر سازمان ملل نشان میدهد ایدز همچنان در مناطق جنوب صحرای آفریقا یک بیماری مرگبار است.
هر روز حدود 7هزار و 500 نفر به این بیماری مبتلا میشوند و 5هزار و 500 نفر دیگر بر اثر آن میمیرند. آمار سازمان ملل حاکی از آن است که فقط در سال 2007، 6/1 میلیون نفر در این کشورها جان خود را بر اثر ایدز از دست دادند و 5/22 میلیون نفر دچار آن هستند.
دسترسی به داروهای مبارزه با ایدز، مالاریا و سل بهتر شده است، اما دسترسی به داروهای اساسی ارزان قیمت هنوز در بخش دولتی و خصوصی کافی نیست و نوسان شدید قیمتها باعث میشود فقرا از دسترسی به آن محروم باشند.
گروهی از کارشناسان از وضعیت گسترش ایدز در برخی کشورها ابراز نگرانی میکنند، از جمله گامبیا. سازمان ملل مدتی پیش به اشاعه نوعی داروی تقلبی برای مبارزه با ایدز در این کشور اعتراض کرد، اما از این کشور اخراج شد.
اکنون این سؤال مطرح شده است که سازمان ملل چگونه میتواند جلوی کشورهایی را که اینگونه غیرمسئولانه با شهروندان خود رفتار میکنند، بگیرد.
در عین حال وضعیت عرضه داروها در برخی کشورها فوقالعاده است، از جمله در نامیبیا. در سال 2003 فقط 3 درصد مبتلایان به ایدز دارو دریافت کردند، اما در سال 2007 این نسبت به 57 درصد رسید.
این نسبت در همین سال در کشور روآندا 60 درصد بود. اما در موزامبیک وضعیت خطرناکی حاکم است؛ در برخی نقاط این کشور رشد این بیماری به 20 درصد رسیده است.
دبیرکل سازمان ملل خواستار برگزاری نشستی با حضور سران بیش از100 کشور جهان و رؤسای شرکتها و بنیادهای بزرگ بینالمللی در روز پنجشنبه هفته جاری برای بررسی راههای تقویت اقدامات جهانی بهمنظور تحقق اهداف توسعه هزاره شده است.