به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس فایزر در بیانیهای در روز سهشنبه اعلام کرد که مجوز ساخت داروی ضد ویروس کرونایش را به سازمان Medicine Patent Pool یا MPP داده است تا شرکتهای داروسازی ژنریک در ۹۵ کشور که حدود ۵۳ درصد جمعیت جهان را در برمیگیرد، بتوانند این دارو را تولید کنند.
MPP یک سازمان بینالمللی با پشتیبانی سازمان ملل مستقر در ژنو است که هدف آن کاهش قیمت و افزایش دسترسی داروهای اچآیوی، سل، هپاتیت C و اخیرا کرونا برای کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط است.
البته برخی از کشورهای بزرگ که بیشترین آسیب را در شیوع کرونا دیدهاند، در این توافق گنجانده نشدهاند. برای مثال با اینکه یک شرکت دارویی برزیلی میتواند مجوز ساخت این قرص را برای صادرات از کشورهای دگر به دست آورد، اما نمیتواند شکل ژنریک را این دارو را برای مصرف در برزیل تولید کند.
با این وجود مقامات بهداشتی میگویند این حقیقت که فایزر پیش از گرفتن مجوز این دارو به این توافق رسیده است، به پایان دادن سریعتر به پاندمی کمک میکند.
کارشناسان میگویند شرکتهای داروسازی میتوانند تولید این قرص خوراکی را در طول چند ماه آغاز کنند و امکان دسترسی سریعتر به این دارو برای بیش از ۴ میلیارد نفر جمعیت جهان فراهم میشود.
فایزر بر اساس مفاد این قرارداد از فروش دارویش در کشورهای کمدرآمد حق امتیاز نمیگیرد و تا هنگامی که کووید-۱۹ به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی باقی بماند، همه کشورهای واردشده در این توافق را از پرداخت حق امتیاز مستثنی میکند.
فایزر این ماه اعلام کرد که قرص ضد ویروسیاش خطر بستری شدن و مرگ ناشی از کووید-۱۹ را در افراد دچار عفونت خفیف تا متوسط کروناویروس تا حدود ۹۰ درصد کاهش میدهد. نتایج امیدوارکننده کارآزمایی این دارو باعث شد که کارشناسان مستقل ناظر توصیه کنند بررسی ادامه نیابد.
فایزر گفت از سازمان غذا و داروی آمریکا و سایر سازمانهای ناظر دارویی کشورها خواسته است هر چه زودتر به آن مجوز بدهند.
نظر شما