به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، فرشید پورحاجت اظهار کرد: طی سه ماه اخیر کانون سراسری انبوهسازان مکاتبات متعددی با وزیر راه، دفتر معاون اول و رئیسجمهوری انجام داده و مراتب آمادگی برای ساخت سالانه یک میلیون مسکن (نهضت ملی مسکن) هدفگذاری شده دولت سیزدهم را اعلام کردهایم.
وی ادامه داد: دفتر معاون اول رئیسجمهوری پاسخ نامه انبوهسازان را داده است. اما وزارت راه و شهرسازی تا امروز هیچ نشستی را با مجموعه کانون انبوهسازان برگزار نکرده است. علیرغم اینکه ما پیگیر موضوع هم بودهایم و دفتر معاون اول هم پیگیر این قضیه بودهاند.
پورحاجت افزود: منتظریم در روزهای آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور در خصوص اظهارت وزیر راه و شهرسازی درباره سطح سازندگان مسکن در کشور و مقایسه آن با کشورهای دیگر، گفت: احتمالا وزیر راه مستنداتی در این رابطه دارد. اما شرایط تولید مسکن شوربختانه مناسب نیست. دیوانسالاری (بروکراسی) در بخش مسکن وضعیت را برای تولید به شدت سخت کرده است. شاید به همین دلیل (دیوانسالاری) و خواب سرمایه بخش خصوصی شاید حرف وزیر راه درست باشد.
پورحاجت یادآور شد: صدور پروانه ساختمانی ۶ تا ۹ ماه در ساختار نظام مهندسی و شهرداریها زمان میبرد. در حوزه اجرا نیز دستگاههای خدماترسانی هیچگونه توجهی به شرایط حاد و خاص حوزه تولید ندارد. از سوی دیگر به لحاظ کیفی اخیرا زلزله شدیدی در هرمزگان به وقوع پیوست که نشان داد فعالان بخش تولید مسکن طی سالهای اخیر مسیر ارتقای کیفیت ساخت و ساز در کشور رعایت کردهاند.
وی تاکید کرد: تکانه شدید زلزله اخیر در هرمزگان تلفات جانی برای کشور نداشته که اتفاق خوشایندی است به سطحی از ساخت و ساز رسیدهایم کمترین آسیب را متحمل شدهایم. اما درباره طولانی بودن زمان ساخت و ساز باید دیوانسالاری در کشور اصلاح شود. آن چیزی که سالهاست بهعنوان بهبود فضای کسب و کار فریاد میزنیم اما کسی به آن توجه نمیکند.
وزیر راه و شهرسازی چندی پیش در همایش قیر و آسفالت با بیان اینکه ساختوساز مسکن در ایران در سطح ۳ است، گفته بود: این در حالی است که ساختوساز در دنیا در سطح ۸ انجام میشود.
رستم قاسمی بلافاصله پس از این اظهارات در مأموریتی ویژه به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دستور داد نسبت به کیفیسازی، سرعت در ساخت و همچنین مناسبسازی قیمت ساختوساز در کشور با همکاری شرکتهای دانشبنیان و استفاده از توانمندیها و دانش آنها، اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه صنعت ساختمان یک دانش است که ضرورت دارد از نظر کیفیت، قیمت و سرعت در ساخت بهروز و متحول شود، افزود: مذاکره شرکتهای خارجی با وزارت راه و شهرسازی در خصوص ساخت واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از شرکتهای ایرانی، نشاندهنده دانش فنی آنهاست که باید تلاش کنیم در همکاری با شرکتهای دانشبنیان توان خود را به آن سطح برسانیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در بخش مسکن قیمتها با روش ساخت سنتی مناسب نخواهد بود، تصریح کرد: شرکتهای خارجی پیشنهاد ساختوساز با قیمتهای پایینتر از داخلیها میدهند اما استفاده از توان داخلی در اولویت قرار دارد و این نشان میدهد کار علمی و فناوری در خصوص ساختوساز مسکن انجام نشده است و این یک مأموریت ویژه برای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.
قاسمی تأکید کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باید با انتشار فراخوان از شرکتهای دانشبنیان دعوت کند تا طرحهای مناسب خود را در مورد ساختمان ارایه بدهند. مرکز تحقیقات مأموریت دارد بهسرعت در حوزه ساختوساز، تحول ایجاد کند و ایجاد تحول نیز از طریق شرکتهای دانشبنیان حاصل میشود.
وزیر راه و شهرسازی شاخصهای ارتقا را شامل کیفیت، سرعت و مناسبسازی قیمت برشمرد و گفت: سرعت ساخت در قیمت تمامشده تأثیر فراوانی دارد، بدینمعنا که ساختمانی که در یک سال احداث میشود نسبت به ساختمانی که طی دو سال و بیشتر احداث خواهد شد، از نظر قیمتی متفاوت است، بنابراین با توجه به اینکه قیمتهای تمامشده ساختمان در کشور بسیار گرانتر از سایر کشورها انجام میشود، باید مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این بخش اهتمام ویژهای داشته باشد.
قاسمی ادامه داد: در خصوص مسکن با توجه به وضعیت نهچندان مناسبی که بهدلیل سنتیسازی وجود دارد، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مأموریت پیدا میکند تا نسبت به انتشار فراخوان و دعوت از شرکتهای دانشبنیان برای بهرهمندی از روشهای نوین ساخت اقدام کند. در کشور توانمندی برای ساختوساز بهصرفه، کیفی و سریع وجود دارد و در بخشهای دیگر این موضوع به اثبات رسیده است که باید این شیوه در ساختوساز و ساختمانسازی نیز نهادینه شود.
وی با یادآوری اینکه در وزارت راه و شهرسازی، در حوزه روشهای نوین ساخت کاری انجام نشده است که در این دوره باید جبران شود، اضافه کرد: به همین منظور، از شرکتهای دانشبنیان و جدید دعوت کنیم تا در حوزه ساختوساز، مصالح و تجهیزات، روشهای جدید را ارایه بدهند تا به کیفیت، سرعت و قدمت ساختمانها و دیگر حوزههای حملونقل بیفزاییم. برای شرکتهای دانشبنیانی که نمونههای مناسبی ارایه بدهند برای پایلوت حتماً سرمایهگذاری میکنیم و حمایتهای لازم را از شرکتهای دانشبنیان خواهیم داشت.
قاسمی بر تغییر در روشهای تأمین مصالح نیز تأکید کرد و افزود: انجام تحقیقات، روی مواد و مصالح در ساختمانسازی بسیار مهم است، باید در روشهای تأمین مصالح تغییر ایجاد شود، همچنین باید از تجربیات کشورهای موفق در زمینه ساختوساز استفاده کنیم تا هم در بخش مصرف انرژی کیفیت لازم را داشته باشد و هم مقاوم در برابر زلزله باشند. این نگاه را در خصوص ارتقای مصالح ساختمانی و سبکسازی مصالح نیز باید داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۴ میلیون واحد مسکونی باید بهسرعت و باکیفیت در دولت سیزدهم احداث شود، توضیح داد: در اجرای نهضت ملی مسکن، یکی از اهداف ما دستیابی به تحول ساخت در کشور است، همچنین روشهای احداث زیرساختهای حملونقل نیز باید بهروز و متحول شود.
نظر شما