رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: اگر مطبی بخواهد سرپا بماند هزینه ویزیت باید ۱۲۰ هزار تومان شود.

پزشک

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، محمد رییس زاده، رییس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: کادر بهداشت و درمان و اساتید دانشگاه حضور کاملا موثری در دفاع مقدس داشتند. خیل عظیمی از جانبازان که بعد از دفاع مقدس تا امروز به حیات خود ادامه دادند مرهون زحمات جامعه پزشکی در آن دوران هستند.

او در ادامه افزود: جا دارد یادی از مدافعان سلامت کنیم که در عرصه مبارزه با کرونا جان خودشان را فدا کردند و در حفظ مردم از جان خودشان گذشتند. وقتی با دفاع مقدس مقایسه کنیم می بینیم در این ۱۸ ماه شیوع کرونا، بیش از هشت سال دفاع مقدس شهید تقدیم کرده ایم که در ۲۰ ماه بالغ بر ۱۴۸ پزشک بوده است. این تعداد بالای شهدا نشان می‌دهد جامعه پزشکی ما شریف، مردم دوست، فداکار و در خدمت مردم است و نشان میدهد قاطبه جامعه پزشکی ما همانی هستند که مردم از یک طبیب و حکیم انتظار دارند.

او افزود: نگاه ما نباید به جامعه سلامت کشور یک نظام صنفی یکسوگرانه یاشد و همه ما وظیفه صیانت و حمایت از آن را دارد. یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار برای حفظ جامعه پزشکی رسانه ها هستند، هرچه درک متقابل جامعه پزشکی و رسانه بیشتر باشد خدمت بیشتری به جامعه خواهیم کرد.

او افزود: نسبت به بسیاری از کشور های منطقه و اطراف، نگاه بسیار مثبت و احترام آمیزی به جامعه پزشکی ایران دارند. این ماحصل زحمات مسئولان ما در حوزه سلامت است. جامعه پزشکی ما جامعه قابل احترام، خدوم و زحمتکشی است. استثناها را به عنوان قاعده جامعه پزشکی قرار ندهیم و قبول کنیم مصالح مردم و جامعه پزشکی به هم منطبق است و به یکپارچگی مردم و جامعه پزشکی اعتقاد داریم. اگر ما خودمان را مدافع صنف می‌دانیم در حقیقت مدافع سلامت جامعه هستیم و نقش اول ما صیانت از حقوق جامعه است.

رییس زاده گفت: هدف ما در جامعه پزشکی حذف و سلامت جامعه و حقوق بیماران است اما لازمه آن در وهله اول حفظ جامعه پزشکی است که وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. اینکه ما از حقوق جامعه پزشکی دفاع می کنیم به معنای تعصب صنفی نیست و وظیفه ما به عنوان پزشک، حکیم و طبیب خدمت به کشور در عرصه سلامت است. نگاه تعصبی صنفی نداریم.

روح و روان جامعه پزشکی خسته و آزرده است

او افزود: اگر با طرح بحث هایی در جامعه مخالفت می کنیم به معنای دفاع کورکورانه از صنف پزشکی نیست و دفاع از سلامت جامعه است. خواهشی که از اصحاب رسانه دارم این است که جامعه پزشکی در یک مبارزه سخت با کرونا مشغول و درگیر است و روح و روان جامعه پزشکی خسته و آزرده است و دیگر توان و تاب ندارد. در این بیست ماهه ضربات بسیار سختی خورده و انصاف نیست در چنین شرایطی گاه بحث های حاشیه ای هرچند درست مطرح شود و با روح و روان جامعه پزشکی بازی شود. در پنج شش ماه گذشته قالب بر پنج طرح در جاهای مختلف برای جامعه پزشکی مطرح شده که قاطبه جامعه پزشکی با آن مخالفند، از جمله نظام طب سنتی، طب مکمل، بحث اصلاح آموزش پزشکی، ادغام آموزش پزشکی در علوم، افزایش ظرفیت و غیره.

رییس زاده گفت: جامعه پزشکی در این شرایط فداکارانه مبارزه می‌کند، انصاف نیست این بحث ها مطرح شود. اگر درست هم باشد زمان مطرح کردن آن الان نیست. اجازه بدهند جامعه پزشکی از این مسیر عبور کند و خستگی ها را برزمین بگذارد و بعد هجمه ها را شروع کنند.

او افزود: در چنین شرایطی چه ضرورتی دارد این بحث ها مطرح شود؟ این کم لطفی و نامهربانی است. انتظار داریم در این شرایط همدلی مسئولین و اصحاب رسانه را بیشتر ببینیم و زمانی آن را مطرح کنند که فرصت توان وارد شدن به آن را داشته باشیم.

رییس زاده در ارتباط با پیشنهاد ادغام آموزش پزشکی و وزارت علوم از سوی وزیر علوم، با اشاره به اینکه ما ادغام داشته ایم اما این ادغام در آموزش تئوریک و عملی بوده است، گفت: ما بعد از سی و پنج سال که از ادغام آموزش پزشکی در حوزه درمان می گذرد نتایج ملموس و عینی آن را می بینیم. افتخاراتی که ما در حوزه درمان داریم ماحصل ادغام آموزش تئوریک و عملی است. اگر در سی و پنج سال گذشته وضعیتی داشتیم که نیاز به وارد کردن پزشک داشتیم، الان به وصعیت افتخارآمیزی رسیدیم که پزشکان ما در خارج از کشور نیز خدمت می کنند و ما بالای ۱۵۰ هزار بیمار از کشور های دیگر داریم. پیچیده ترین درمان ها و تکنولوژی ها روز به مردم ما ارائه می شود و در هیچ زمینه ای نیاز به خارج از کشور نداریم. رضایت ها همه ماحصل ادغام آموزش تئوریک در شبکه درمان کشور است. چرا از این مسیر درخشان می خواهیم برگردیم؟

او افزود: نتیجه عدم ادغام آموزش در صنعت را داریم می‌بینیم. آیا خیل عظیم بیکاران در آموزش عالی یکی از عوامل مهمش عدم ادغام اموزش عالی وزارت علوم در صنعت نیست؟

وی گفت: به جد مخالف هستیم که بدون نظرات کارشناسی اقدامی انجام شود. این حتما به ضرر کشور و سلامت مردم خواهد بود. تربیت نیروهای بی کیفیت اگر در هیچ جا قابل قبول نیست، در جامعه پزشکی مطلقا قابل قبول نیست، زیرا جان مردم اهمیت دارد. هیچ کس نباید با این موضوع بازی کند، اگر بازی کند با سلامت مردم بازی کرده است.

رییس زاده با بیان اینکه با افزایش بی رویه ظرفیت پزشکی مخالفیم، گفت: ما با افزایش ظرفیت پزشکی نه تنها موافقیم بلکه می گوییم این کار قبلا انجام شده است. پنجاه درصد در همین هشت سال گذشته ظرفیت افزایش پیدا کرده است و باز هم افزایش پیدا می کند، اجازه بدهند با شیب منطقی این کار انجام شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا اینکه کمیسیون رسیدگی به تخلفات پزشکی زیر نظر صنف جامعه پزشکی است، شما را از احکام عادلانه دور نمی کند؟ گفت: در واحدهای انتظامی حتما از افرادی استفاده می شود که وجدان حرفه ای دارند و حافظ حیثیت همکاران و حقوق مردم هستند.

مهاجرت پزشکان

رییس زاده درارتباط با مهاجرت پزشکان گفت: مهاجرت ارتباطی به کرونا ندارد. این مساله از قبل بوده و الان هم هست و به نسبت جامعه پزشکی آمار مهاجرت به‌لحاظ آماری بالا نیست. اما یک عدد آن هم برای ما مهم است، وقتی پزشکی تربیت شده و هزینه سنگینی برای آن شده، باید به مردم خدمت کند. از قبل داشته ایم و به کرونا ربطی ندارد. اصلش این است که شرایط ادامه کار برای رشته پزشکی را برای خودشان مهیا نمی بینند، در سال های اخیر تعرفه ها غیرواقعی شده و دوره دستیاری دشوارتر شده است.

او افزود: این تمایل که پزشکان در کشور بمانند و در کشور خودشان خدمت کنند، کاهش پیدا کرده است. نهایتا چیزی که پزشک ما را متقاعد می کند که فرایند دشوار مهاجرت را طی کند مسائلی است که گفتم. به هیچ عنوان شرایط اقتصادی برای فعالیت پزشکی پزشک عمومی مهیا نیست، نتوانستیم در پزشک خانواده آنها را به کار بگیریم. به این علت که سیستم ارجاع معیوب است و تعرفه‌ها غیرواقعی است. از راه مطب نیز امکان ادامه فعالیت نیست و با ویزیت مطب را نمی توانند بچرخانند. باید به دوره های تخصصی وارد شوند و رزیدنتی هم دوره بسیار دشواری شده است.

رییس زاده گفت: اگر این وضعیت اصلاح نشود، بیم آن می رود در چند سال آینده برای برخی درمان هایمان کمیسیون درمان در خارج تشکیل دهیم و با بودجه های سنگین مردم را به خارج از کشور بفرستیم. در قلب و اطفال لیست های انتظار عمل ها ما بالای شش ماه است. یا اینکه باید مجبور شویم پزشک از خارج از کشور بیاوریم که باید ده برابر به او پول بدهیم. مجموع این شرایط باعث می شود تمایل به مهاجرت در جامعه افزایش پیدا کند که وضعیت خوبی نیست. دستیاران ما عمدتا با نشاط و امید فاصله دارند. باید کاری کنیم این شوق و امید در جامعه پزشکی به خصوص دستیاران زیاد شود.

او افزود: در حوزه هزینه های تکنولوژی و تجهیزات بالای ۲۰۰ درصد افزایش داشته ایم. در بحث نیروی انسانی تا ۵۷ درصد رشد داشته ایم. اگر الان مطبی بخواهد سرپا بماند باید ویزیت ۱۲۰ هزار تومان بشود و با کمتر از این قابل تداوم نیست.

کد خبر 638982

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سپهر IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    15 5
    مطب ها که گونی گذاشتند پول جمع می کنند باز هم کمه از خدا بترسید زمین ظلم بیشتر به مردم را با چاپ این مسایل فراهم نکنید
    • مجتبی IR ۰۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
      4 7
      این چه حرفیه دوست عزیز یک پزشک، شب و روز درس خونده، شب بیداری کشیده، سنگین ترین کتاب ها رو خونده و پیچیده ترین تست ها رو زده، تا سی سالگی بدون درآمد تحصیل کرده و .... حالا هم داره نتیجه زحماتش رو میگیره انصاف نیست بگین گونی گذاشتن و پول پارو میکنن
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    10 5
    آقای ریییییییییس افزایش 200درصدی برای کل جامعه است نه پزشکان اگه در جنگ کاری کردید مزدش را گرفتید ولی بچه ها خونشان را دادند یه خورده از پزشکان اجنبی بدون مرز یاد بگیرید که هیچ توقعی ندارند حتی برای کشورهای فقیر فداکاری میکنند یه کارگر در روز 120هزار حقوق میگیرد با هزاران مشکل چطور به خودت اجازه میدهی این حرف را بزنی مگر در خارج برای پزشک فرش قرمز پهن کردند
    • مجتبی IR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
      3 0
      ببین نیت ات تا حدودی درسته ولی کلامت نه یعنی چی اگه در جنگ کاری کردید مزدش را گرفتید؟؟!! یکم به حرفی که زدی فکر کن. فردا روز چطور میخوای جواب شهدای جامعه پزشکی رو بدی؟ درضمن کی گفته که پزشک های خارجی همه برای رضای خدا کار میکنن و ...
  • فرهاد IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    11 5
    ما که نفهمیدیم اون 120 هزار تومن از کجا اومد.همه زحمت میکشن.همه اجاره میدن.
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    5 4
    همه چی رو خراب کردید آب هوا محیط زیست اقتصاد فرهنگ پزشکی بابا چیکار می کنید
    • سعادتی IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      6 2
      ویزیت پنجاه هزارتومن هم از سرتان زیاد است
  • محمد رضا IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    2 1
    این مسائل غیر قابل دفاع چیه پخش میکنی همشهری آنلاین.
  • محمد IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    2 2
    واقعاباید یه سازمان بیطرف ازدانشجویان پزشکی و پزشکان متخصص حمایت کند همه نخبه ها رو برباد دادند
  • علیرضا GB ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    3 0
    یکی از دوستان نوشته همه چی رو خراب کردید به پزشکی کاری ..افتادم یاد جمله چرا صف رو به هم میزنید ...کاسبی مردم رو چرا خراب می کنید بنده های خدا ...خسته و آزرده انده با این همه تلفات کرونا
  • مجتبی IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    3 0
    تا حدودی با حرف های آقای رئیس زاده موافقم ولی آقای رئیس زاده،در شرایط بسیار سخت مردم باید هزینه ویزیت رو بر اساس جیب مردم تنظیم کنید.
  • مجتبی IR ۰۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    1 1
    متاسفانه با این کار ها فقط اعتبار و فرهنگ جامعه فداکار پزشکی رو زیر سوال می برید
  • ناشناس IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    5 2
    جالبه.کسانی که دکتر میشن، ۹۰ درصدشون به خاطر پول میرن. نه به خاطر دلسوزی و خدمت به مردم...
  • غلامحسین محمد نژاد IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    3 0
    متاسفانه اینجا دولت خیلی کم کاری می کند ؛ بیمه باید طوری باشد که مردم هزینه نکنند و بیمه ها مثل کشورهای پیشرفته تمام هزینه ها درمان را پوشش دهند (با بحث زیبایی کاری نداریم )از آن طرف دولت با اخذ متناسب مالیات می توان کاری کند که همه درآمد متعادل داشته باشند نه اینکه پزشکی داشته باشیم روزانه بین 100 الی 500 میلیون درامد کسب کند و پزشکی که به 15 میلیون هم نرسد . اینا کارهای وزارت بهداشت و دولت می باشد که خیلی کم رنگ هستند .