به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد عیدیان امروز در نشست خبری گفت: شهروندان میتوانند مشکلات نماز سال گذشته را از طریق تلفنهای 137 و 1888 به ستاد اعلام کنند تا در برگزاری هر چه با شکوه تر نماز امسال یاری رسان ما باشند.
ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر در سال جاری نیز همانند دو سال گذشته متشکل از هشت کمیته خدمات ایمنی، فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، امنیت و انتظامی، اطلاع رسانی و پشتیبانی، نماز و کنترل پروژه فعالیت خود را آغاز کرده تا امسال نیز نمازی باشکوه برگزار کنیم.
وی با اشاره به وظیفه هر یک از کمیتهها به تشریح وظایف کمیته ایمنی پرداخت و افزود: کمیته خدمات ایمنی ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر کارهای خدماتی ستاد و موضوعاتی از جمله خدمات شهری، فضای سبز و عمرانی، آب رسانی، برق، مخابرات، جایگاه نماز، سرویس بهداشتی، آتش نشانی، اورژانس، هلال احمر، بهداری و ... را انجام میدهد.
عیدیان ادامه داد: درسال گذشته به طور متوسط حضور یک میلیون و 500 هزار نفرنماز گزار را در محل مصلی بزرگ امام خمینی (ره ) شاهد بودیم که براساس پیش بینیها انتظار میرود در نماز عید سعید فطر امسال حدود یک میلیون و 500 تا یک میلیون و 800 هزار نماز گزار در مراسم شرکت کنند.
وی با بیان اینکه تمامی امکانات و خدمات ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر برای این تعداد از نمازگزاران پیش بینی شده است گفت: درهای مصلای بزرگ امام خمینی (ره) در روز عید سعید فطر از ساعت 5 صبح باز خواهند شد تا نمازگزاران به تدریج وارد مصلی شوند و تا حدود ساعت 11 مصلی را ترک خواهند کرد که در این خصوص برنامه ریزیهای لازم انجام شده است.
به گفته جانشین ستاد برگزاری نماز عید فطر برای انتقال نمازگزاران وسایل حمل و نقل عمومی از جمله مترو، اتوبوس ، تاکسی و ون درنظر گرفته شده است .
وی افزود: علاوه بر ایستگاههای مترو ، 2500 دستگاه اتوبوس برای جابه جایی نمازگزاران در نظر گرفته شده است که تعدادی از آنها به ایستگاه های مترو میروند.
عیدیان در ادامه به اختصاص 5 پارکینگ برای پارک خودروهای نمازگزاران و مسئولان اشاره کرد و گفت: پارکینگهای شمالی مصلی، پارکینگ بنیاد جانبازان در شمال غرب مصلی، پارکینگ بیهقی در غرب مصلی، پارکینگ ارتش در جنوب شرقی مصلی و پارکینگ آفتاب در جنوب غربی مصلی در مجموع با ظرفیت 15 هزار فضای پارک در اختیار نمازگزارن قرار خواهد گرفت. این در حالی است که از پارکینگهای عمومی اطراف مصلی بزرگ امام خمینی (ره ) هم استفاده خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: دربخش شبستان بالای مصلی که 40 هزار متر فضا دارد و 80 هزار نماز گزار را درخود جای میدهد در سال های گذشته بازرسی صورت میگرفت که امسال با هماهنگیهای انجام شده گیتهای بازرسی جلوتر آمدند و در آن قسمت بازرسی از نمازگزارن صورت نخواهد گرفت.
عیدیان درباره نحوه پذیرایی از نمازگزارن هم گفت : با توجه به اینکه پذیرایی از نمازگزارن داخل مصلی مشکلاتی را برای آنها به همراه خواهد داشت تصمیم گرفته شد تا از آنها در اتوبوسها و پارکینگ ها پذیرایی شود و 22 ایستگاه پذیرایی هم در بیرون از مصلی ایجاد شود که تعدادی از نمازگزاران هم توسط این ایستگاهها پذیرایی می شوند. البته این ایستگاهها تا 30 ایستگاه افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص تبلیغاتی که از سوی برخی نهادها و سازمانها و شرکت در قالب دعاهای جیبی و کوچک بین نمازگزاران توزیع میشود گفت: تمام تلاش ما این است که چنین اتفاقی نیفتد در این خصوص دعای قنوت هم از سوی کیمته فرهنگی ستاد به تعداد مورد نیاز تهیه میشود و همراه با بستههای فرهنگی و نقشه بین نمازگزاران توزیع میشود.
عیدیان در ادامه از بیمه شدن نمازگزاران حاضر در مراسم روز عید سعید فطر خبر داد و گفت: تمامی نمازگزاران حاضر در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت در حالی که نیروهای امدادی اورژانس، هلال احمر، بهداری و شهر سالم هم در محوطه حضور خواهند داشت.
به گفته وی، در نماز عید فطر سال گذشته 49 مورد مصدومیت برای نمازگزاران پیش آمد که همه آنها به صورت سرپایی مداوا شدند.
وی سپس به بودجه این ستاد در سال گذشته و امسال اشاره کرد و گفت: در سال نخست حدود 500 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شد که این رقم در سال گذشته به 360 میلیون رسید و امسال نیز این مبلغ کمتر خواهد شد. این در حالی است که این هزینه ، هزینه سرمایه گذاری است و در تلاشیم به سمتی برویم تا دیگر نیاز به هزینه کردن نباشد و تنها برای برگزاری این مراسم مدیریت واحد صورت گیرد.
عیدیان در پایان ابراز امیدواری کرد که نماز عید سعید فطر امسال هم چون سالهای قبل با حضور گسترده شهروندان تهرانی و با شکوه بیشتری برگزار شود .