وزیر خارجه از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواست آماده رفع تحریم‌ها باشند.

مذاكرات برجام

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، در آستانه ازسرگیری مذاکرات ایران و ۱+۴ درباره برجام، وزیر امورخارجه کشورمان و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی گفت‌وگویی تلفنی درباره مذاکرات وین با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.

وزیر امورخارجه کشورمان در این گفت‌وگوی تلفنی تأکید کرد اگر طرف‌های مقابل آماده بازگشت به تعهدات کامل خود و رفع تحریم‌ها باشند، دستیابی به یک توافق خوب و حتی فوری امکان‌پذیر است.

امیرعبداللهیان تأکید کرد: با وجود عهدشکنی آمریکا و ۳ کشور اروپایی در برجام، ما با حسن نیت و جدیت در مذاکرات وین حضور می‌یابیم و خواهان توافق خوب و قابل راستی‌آزمایی هستیم. وی افزود: بازگشت به برجام در عمل باید به معنی پایبندی به تمام مفاد و محتوای آن باشد.

وزیر امورخارجه با تشکر از تلاش‌های جوزپ بورل به‌عنوان هماهنگ‌کننده گفت: روشن است که نتیجه نهایی در ۶ دور مذاکرات وین به‌دست نیامده، لذا تمام مواردی که لازم است مورد حل و فصل قرار گیرند از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی مورد توجه قرار دارند. امیرعبداللهیان‌ تأکید کرد: باید تضمین جدی و کافی وجود داشته باشد که آمریکایی که به آن اعتمادی وجود ندارد دوباره از برجام خارج نشود. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رفتار متناقض آمریکایی‌ها و عدم‌ تطابق حرف و عمل آنها گفت: کاخ سفید همزمان با اعلام آمادگی برای بازگشت به برجام، در هفته‌های اخیر طی دو مرحله اشخاص و شرکت‌های ایرانی را تحریم کرد، لذا باید در عمل، همگان شاهد اراده و اقدام جدی برای لغو کامل تحریم‌ها باشند. او اظهار داشت: غرب باید با رویکرد جدید و سازنده به وین بیاید. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به تماس‌های خود با تمامی طرف‌ها به‌عنوان مسئول هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام گفت: در مذاکرات وین بحث‌های فشرده و مفصلی به‌ویژه روی موضوعات معوق و رفع تحریم‌ها باید انجام گیرد و احتمال اینکه همه بتوانند به شکل اصلی برجام بازگردند، وجود دارد.

او با اشاره به تعهدات آمریکا گفت: تنها راه برداشتن تحریم‌ها احیای برجام است که از این طریق هم ایران به حقوق خود می‌رسد و هم جامعه بین‌الملل از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران اطمینان پیدا می‌کند.

بورل بعد از گفت‌وگو با امیرعبداللهیان در توییتر نوشت: ما یک فرصت واقعی پیش رو داریم و باید با عمل‌گرایی، واقع‌بینی و حسن نیت به سرعت مذاکرات درباره تمامی مسائل حل‌نشده را به نتیجه برسانیم.

سعید خطیب‌زاده درخصوص برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در مورد پیشنهاد برداشتن گام به گام تحریم‌ها از سوی طرف غربی در مذاکرات وین گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران در این خصوص از ماه‌ها پیش گفته شده و دولت جدید نیز بدون هیچ لکنتی مواضع خود را اعلام کرده است. وی اضافه کرد: تمام تحریم‌های آمریکا باید به‌صورت یکجا، مؤثر و قابل راستی‌آزمایی همراه با تضمین‌های عینی برداشته شود.

خطیب‌زاده تصریح کرد: تمام تمرکز ما در مذاکرات وین این است که به‌صورت جدی و با اراده کامل برای رفع تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران، هفته بعد وارد مذاکرات شویم. سخنگوی وزارت امورخارجه تأکید کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران هم قاطع ، هم روشن و منطقی است.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد اصرار احتمالی طرف مقابل بر این خواسته گفت: ما طرف مقابلی نداریم. ما و ۱+۴، تمرکزمان بر چگونگی رفع تحریم‌های آمریکاست که پس از خروج ترامپ به‌صورت غیرقانونی علیه مردم ایران اعمال شده است.

طی چند روز اخیر نیویورک‌تایمز از احتمال ارائه پیشنهاد آمریکا مبنی بر آزادسازی بخشی از منابع مسدودشده ایران و اعمال برخی معافیت‌ها، در ازای تعلیق بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای خبر داده است.

نیویورک‌تایمز با اشاره به گزارش آکسیوس، به نقل از برخی منابع آمریکایی نوشت: پیشنهاد آمریکا این است که ایران بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را در ازای آزادسازی برخی از پول‌های مسدودشده ایران از سوی آمریکا و یا اعمال معافیت درخصوص واردات برخی کالاها، تعلیق کند.

در روزهای اخیر علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه که مسئولیت انجام مذاکرات برجام را بر عهده دارد به اروپا رفته و با مقامات فرانسه، آلمان، اسپانیا و انگلیس رایزنی کرده بود. باقری هفته قبل هم به ۲ کشور امارات و کویت رفت تا با مقامات منطقه  درباره تحولات تبادل نظر کرده باشد.

کد خبر 639661

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    1 5
    توافق فوری؟ مگر قرار نشد سه ماه راستی آزمایی کنید؟