به گزارش همشهری آنلاین ایسنا به نقل از آیای، یک بیمار از شرق لندن، اولین فردی است که یک چشم مصنوعی چاپ سهبعدی شده را دریافت میکند.
این چشم مصنوعی به گونهای طراحی شده است که نسبت به چشمهای مصنوعی سنتی، واقعیتر به نظر برسد و همچنین فرآیند چاپ سهبعدی آن، زمان انتظار برای آماده شدن یک چشم مصنوعی را از شش هفته به دو تا سه هفته کاهش میدهد.
این بیمار به نام "استیو وارز" در بیمارستان چشم پزشکی "مورفیلدز" در لندن این فرآیند را طی خواهد کرد.
در فرآیند سنتی، یک بیمار متقاضی چشم مصنوعی باید قبل از اینکه چشم مصنوعی خود را دریافت کند، یک عمل دو ساعته برای قالبگیری حفره چشم خود انجام دهد. طبق گفته بیمارستان چشم پزشکی "مورفیلدز" اما با روش جدید چاپ سه بعدی، زمان انجام این عمل تنها به ۳۰ دقیقه کاهش یافته است.
متخصصان در این فرآیند جدید، حفره چشم بیمار را اسکن میکنند و با نرمافزار یک مدل سه بعدی را برای چاپگر ترسیم میکنند. این دادهها به یک چاپگر سه بعدی تخصصی در آلمان ارسال میشود تا تنها طی ۲.۵ ساعت چاپ شود و سپس به انگلیس ارسال شود.
"استیو وارز" ۴۰ ساله میگوید که از ۲۰ سالگی از چشم مصنوعی استفاده میکند و چشم مصنوعی جدیدش فوقالعاده به نظر میرسد.
اگرچه این مسئله قابل توجه است، اما چشم مصنوعی چاپ سهبعدی شده را نباید با فناوری "چشم بیونیک" که هدف آن کمک به مردم برای دیدن با استفاده از دستگاههای الکترونیکی قابل کاشت در مغز است، اشتباه گرفت. به عنوان مثال یکی از نمونههای فناوری بیونیک از شرکت "پیکسیوم ویژن"(Pixium Vision) که برای توسعه سیستم خود موسوم به "پریما"(Prima) برنده جایزه "HealthTech ۲۰۲۰" شده است، به افراد نابینا اجازه میدهد تا با استفاده از یک جایگزین گیرندههای نوری فتوولتائیک دوباره بتوانند ببینند.
چشم بیونیک هر نابینایی را بینا میکند
با این حال، همانطور که پروفسور "ماندیپ ساگو" چشم پزشک بیمارستان چشم پزشکی "مورفیلدز" توضیح میدهد، فناوری چشم مصنوعی چاپ سهبعدی شده میتواند در آینده امکان ساخت یک پروتز کاملا دیجیتال را فراهم کند و آنها نسبت به این موضوع هیجان زده هستند.
"ساگو" میگوید: امیدواریم کارآزمایی بالینی آتی شواهد محکمی درباره ارزش این فناوری جدید به ما ارائه دهد و نشان دهد که چه تفاوتی برای بیماران ایجاد میکند. این فناوری به وضوح پتانسیل کاهش زمان انتظار را برای بیماران متقاضی دارد.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، تقریباً ۲۸۵ میلیون نفر در سراسر جهان از اختلال بینایی رنج میبرند که ۳۹ میلیون نفر از آنها کاملاً نابینا هستند. به لطف پیشرفتهای جدید در فناوریهای چاپ سه بعدی و سیستمهای بینایی بیونیک، زمان انتظار برای دریافت چشم مصنوعی تا حد زیادی کاهش مییابد و کیفیت زندگی این بیماران تا حد زیادی بهبود مییابد.
نظر شما