به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین سویهی جدید «اومیکرون» کروناویروس که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، و نام رسمی آن B.1.1.529 است قبلا در مسافران در بلژیک، هنگکنگ و اسرائیل هم شناسایی شده است.
استرالیا و چند کشور دیگر روز شنبه – پس از اینکه سازمان جهانی بهداشت روز جمعه این سویه جدید را در رده «سویههای مایه نگرانی» قرار داد- ممنوع کردن پروازهای هوایی ورودی از آفریقای جنوبی را اعلام کردند.
در آلمان یک وزیر دولت ایالت هسن که فرودگاه بینالمللی فرانکفورت در آن قرار دارد، روی شنبه گفت که این سویهی جدید احتمالا با یک مسافر بازگشته از آفریقای جنوبی وارد این کشور شده است.
چندین مسافر ورودی به هلند با دو پرواز از آفریقای جنوبی روز جمعه نیز آزمایش مثبت کرونا پیدا کردهاند. اکنون آزمایشهایی در حال انجام است تا معلوم شود آیا هیچکدام از این مسافران ووردی به فرودگاه شیفول در آمستردام به سویهی اومیکرون مبتلا هستند یا نه. این دو هواپیما از شهرهای ژوهانسبورگ و کیپتاون مدت کوتاهی پس از آن وارد هلند شدند که دولت این کشور پروازها را از چند کشور جنوب آفریقا ممنوع کند.
مقامات محلی در هلند میگویند افراد با آزمایش مثبت در صورت علامتدار بودن باید برای هفت روز و در صورت بیعلامت بودن باید پنج روز در قرنطینه بمانند. مسافران با آزمایش مثبت در یک هتل تحت محافظت در نزدیکی فرودگاه ایزوله شدهاند.
۵۳۹ مسافر نیز که آزمایششان منفی بود اجازه بازگشت به خانه یا ادامه مسافرت به سایر کشورها را پیدا کردند.
در همین حال، جمهوری چک نیز در حال بررسی یک مورد مشکوک به ابتلا به سویهی اومیکرون است در شخصی که است که مدتی را در کشور آفریقایی نامبیا گذرانده است.
به گفته سخنگوی انستیتوی ملی بهداشت عمومی جمهوری چک نمونه به دست آمده از این فرد در حال بررسی برای تایید قطعی وجود سویهی اومیکرون است.
از هنگامی کشف این سویهی جدید که دانشمندان ارشد بریتانیایی آن را بدترین سویهی کروناویروس یافتشده از هنگام شروع پاندمی نامیدهاند، کشورها در سراسر جهان به اعمال محدودیتهای مسافرتی دست زدهاند.
ژاپن روز شنبه کنترلهای مرزی برای مسافران ورودی از کشورهای آفریقای جنوبی موزامبیک، مالاوی و زامبیا را تشدید کرده است و این مسافران باید ۱۰ روز را در قرنطینه بگذرانند.
ژاپن قبلا در روز جمعه محدودیتهای مشابهی را برای کنترل افرادی ورودی از آفریقای جنوبی، بوتسوانا، اسواتینی، زیمبابوه، نامبیبیا و لسوتو اعلام کرده بود.
خطوط هوایی قطر روز شنبه اعلام کرد که پروازهایش از آفریقای جنوبی، زیمبابوه و موزامبیک لغو کرده است. ممنوعیت ورود مسافران هوایی از چند کشور جنوب آفریقا بوسیله کشورهای متعدد از جمله بریتانیا، برزیل، ترکیه، سریلانکا، عمان و تایلند اعلام شده است.
استرالیا نیز برای شهروندانش که از مسافرت از ۹ کشور جنوب آفریقا باز میگردند، اعمال قرنطینه ۱۴ روزه را اعلام کرده است.
نظر شما