به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران در اجلاس سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در گزارشی در این باره شایعترین عارضه مغزی در این بیماران سکته مغزی به علت لخته شدن خون در شریانها و انسداد آنها بود، اما آنها همچنین عوارض دیگری مانند خونریزی در مغز، التهاب مغز و سایر عوارض بالقوه کشنده را مشاهده کردند.
این بررسی مشاهدهای در میان تقریبا ۳۸۰۰۰ بیمار بستریشده به علت کووید-۱۹ در ایالات متحده و اروپا انجام شد که در ۱۱ درصد بیماران علائم پزشکان را مشکوک به ایجاد عارضه مغزی کرده بود. تصویربرداری با تشدید مغناطیسی (امآرآی) و سیتی اسکن وجود ناهنجاریهای دستگاه عصبی مرکزی را در ۱۰ درصد این بیماران با بیشترین احتمال به کروناویروس مربوط کرد و به این ترتیب میزان کلی بروز عوارض مغزی در این بیماران ۱.۲ درصد بود.
میانگین سنی این بیماران ۶۶ سال و شمار مردان در میان آنها دو برابر زنان بود. بسیاری از این بیماران نیز دچار عوارض زمینهای مانند بیماری قلبی، دیابت یا فشار خون بالا بودند.
دکتر اسکات فارو از دانشگاه توماس جفرسون در فیلادلفیا که سرپرست این بررسی بود، در بیانیهای گفت با اینکه مشکلات ریوی مربوط کووید-۱۹ کاملا شناخته شدهاند، «بررسی ما نشان میدهد که مشکلات سیستم عصبی مرکزی یک علت مهم عوارض و مرگومیر در این پاندمی مصیبتبار هستند.»
کارشناسان در طول پاندمی کرونا متوجه شدهاند که کووید-۱۹ میتواند طیفی از علائم عصبشناختی و روانپزشکی ایجادکند. یکی از علائم مشهور کووید-۱۹ از دست رفتن حس بویایی است که بیانگر عفونت دستگاه عصبی محیطی بوسیله کروناویروس است. اما کروناویروس میتواند بر دستگاه عصبی مرکزی اثر بگذارد و علائمی مانند سردرد، سرگیجه، گیجی و سردرگمی و تشنج ایجاد کند.
در حال حاضر روشن نیست که عفونت مستقیم عفونت ویروسی در دستگاه عصبی مرکزی در ایجاد عوارض عصبی چقدر نقش دارد. فعالیت بیش از حد دستگاه ایمنی، التهاب، کاهش مایعات بدن، افت اکسیژن خون نیز ممکن است عوامل مهمی در ایجاد عوارض مغزی باشند.
نظر شما