به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، مجید عشقی گفت: با توجه به گزارش های ۸ ماهه نخست سال که در سایت کدال منتشر شده، وضعیت عملیاتی شرکتهای بورسی بسیار مناسب است. در این گزارشها نسبت به سال گذشته افزایشهای بسیار خوبی قابل مشاهده است و میبینیم که شرکتهای مختلف فولادی، پتروشیمی و سایر صنایع رشدهای قابل توجهی داشتهاند که به تبع آن سودآوری خوبی داشتهاند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص وضعیت بازارسرمایه و برآرود ارزش سهام شرکتهای سهامی حاضر در بازار سرمایه تا پایان سال، اظهارکرد: با وجود وضعیت کرونا و قطعی مقطعی برق که در تابستان گذشته داشتیم اما شرکتها توانستهاند به حجم فروش و سودآوری مناسبی برسند.
وی بیان کرد: پیشبینی ما این است که همین روند مثبت تا پایان سال ادامهدار باشد، هرچند که ابهاماتی در مورد تامین گاز برای برخی صنایع مطرح است و ما در تلاش هستیم تا با پیگیری و تعامل با دستگاههای مربوطه، ابهامات را رفع کنیم اما باتوجه به میزان فروش و قیمتهایی که اکنون وجود دارد، به نظر میرسد تا پایان سال شاهد سوددهی مناسبی از سوی شرکتهای سهامی باشیم.
رئیس سازمان بورس تصریح کرد: این سازمان برای اینکه بتواند به شفافیت هرچه بیشتر شرکتها و بازار بورس کمک کند با جدیت بیشتری نسبت به قبل، پیگیر شفافسازی اطلاعات مالی شرکتهاست.
عشقی همچنین تاکید کرد: یکی از مصادیق شفافیت مالی شرکتها نرخ فروش محصولات آنهاست که ما از ابتدای کار این موضوع را پیگیری کردهایم و همچنان این روند ادامه خواهد داشت.
وی در مورد نرخ خوراک پالایشگاهها نیز اظهار کرد: در رابطه با پالایشگاهها پیگیر نرخ و کیفیت خوراک هستیم تا شرکتها و سهامداران آنان به سبب این مسئله دچار زیان نشوند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: همچنین در حمایت از بازار سرمایه با توجه به ظرفیت قانون رفع موانع تولید و عزم و ارادهای که در دولت وجود دارد مصوبهای آماده و در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شده تا منابعی از صندوق توسعه ملی به صورت یک جریان دائمی و مستمر به صندوق تثبیت بازار منتقل شود.
عشقی اظهار کرد: تعامل و هماهنگی بین بانک مرکزی و سازمان بورس همواره مورد بحث بوده است که در همین زمینه کمیته مشترکی تشکیل شده تا تمام مسائلی که به این دو نهاد ناظر مرتبط است با هم فکری و تعامل سازنده و مثبت پیش برود که قطعا نتایج بسیار خوب و مثبتی به همراه خواهد داشت.
رئیس سازمان بورس گفت: در همین رابطه توسعه نهادها و ابزارهای مالی مشترک بین بانک مرکزی و بازار سرمایه و نرخ تسعیر ارز در سیستم بانکی که بر صنعت بانکداری اثرگذار است در دستور کار قرار گرفته و در آینده نزدیک نتایج مثبت آن قابل مشاهده و ارزیابی خواهد بود.
حمایت از سهامداران
دیروز نیز رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به فارس گفت: امیدواریم در چند روز آینده شاهد اخبار مثبتی در بازار سرمایه باشیم زیرا دولت تصمیمات مناسبی را در حوزه بازار سرمایه به منظور حمایت از سهامداران گرفته است.
عشقی در مورد برنامه سازمان بورس برای تعادل بخشی به بازار سرمایه، عنوان کرد: در حال حاضر مهم ترین برنامه و ماموریت سازمان بورس به منظور تعادل بخشی به بازار سرمایه آن است که ابهامات مطرح شده در مورد احکام بودجه از جمله نرخ خوراک پالایشگاه ها ، مالیات شرکت های سهامی و سایر موارد را با استفاده از نظرات و پیشنهادات فعالان و متخصصان این حوزه رفع کند.
وی افزود: به طور حتم سازمان بورس تمام تلاش خود را راستای حمایت از سهامداران و احقاق حقوق آنها خواهد کرد، به گونهای که مانع از اتخاذ و اجرای تصمیماتی خواهد شد که به راحتی می تواند به ضرر شرکت های سهامی تمام شود و به آن ها لطمه وارد کند.
رییس سازمان بورس ادامه داد: علاوه بر سازمان بورس، در دولت سیزدهم نیز عزم و اراده جدی برای حمایت از تولید و سود آوری شرکت های سهامی نیز وجود دارد، زیرا دولت هم میداند که رونق بازار سرمایه دو اثر جدی را به دنبال خواهد داشت؛ نخست میتواند بخش عمدهای از دارایی های دولت را محافظت کند و ثانیا سبب افزایش سرمایه سهامداران حاضر در این بازار میشود.
شقی در مورد گمانه زنیها در ارقام و اعداد بودجه گفت: گمانهزنی در زمینه بازار سرمایه وجود دارد که چندان صحت ندارد و امیدواریم تا در چند روز آینده شاهد اخبار مثبتی در همین رابطه باشیم، زیرا دولت تصمیمات مناسبی را در حوزه بازار سرمایه به منظور حمایت از سهامداران گرفته است .
وی تصریح کرد: دولت در مورد بحث خودرو نیز تصمیمات قابل ملاحظهای گرفته و امیدوار هستیم که این تصمیمات اجرایی شود.
رییس سازمان بورس گفت: بارها گفتهایم که اوراق دولتی به میزان کشش بازار سرمایه عرضه خواهد شد و باید توجه داشت که میزان درآمد حاصله از اوراق فروخته شده در این مدت به منظور بازپرداخت اوراق قبلی مورد استفاده قرار گرفته است، لذا در حال حاضر هر میزان پولی که از بازار های پولی و مالی جمع آوری شده، مجددا در اختیار اشخاص خریدار قرار گرفته است.
عشقی اظهار کرد: عمده ترین مشکل بازار سرمایه اکنون بحث ابهاماتی است که در خصوص بودجه و مبالغ سرمایه گذاری شده در بازار وجود دارد ، با رفع این ابهامات طی چند روز آتی به طور حتم به آینده بازار تا پایان سال امیدوار هستیم، چرا که براساس گزارش ها و مستندات به دست آمده وضعیت سودآوری شرکت ها مناسب و قابل قبول است.
نظر شما