به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، در متن دستورالعمل معاونت بهداشت وزارت بهداشت که روز سه شنبه انتشار یافته، آمده است: حضرت فاطمه(س) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار است و تاریخ شهادت این حضرت در میان شیعیان از اهمیت خاصی برخوردار است. دهه فاطمیه و هم چنین شروع ایام فاطمیه برای مسلمانان به ویژه شیعیان و دوستداران خاندان اهل بیت پیامبر بسیار حائز اهمیت است.
دهه اول فاطمیه از چهارشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ شروع می شود و شنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۰ به پایان میرسد. دهه دوم فاطمیه نیز از سه شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۰ شروع می شود و پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰ به پایان می یابد.
به منظور مدیریت مطلوب برگزاری مراسم رعایت دستورالعمل ها و نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی که یکی از وظایف نظام سلامت است و با توجه به توسعه واکسیناسیون عمومی، برگزاری مراسم عزاداری و مذهبی و بر اساس طرح مدیریت هوشمند بیماری کرونا ابلاغیه شماره ۱۴۹۸۹۷ مورخ ۱۵ / ۹ / ۱۴۰۰ معاون محترم امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس کمیته امنیتی اجتماعی، انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی بلامانع است، از این رو موارد ذیل به عنوان سیاست های برنامه های بهداشت محیطی در دستور کار قرار می گیرد:
- برگزاری مراسم در مساجد و مکان های عمومی در اولویت قرار دارد.
- برگزاری مراسم در مساجد و هیئت ها ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی است.
- استفاده از فضای باز مساجد و شبستان ها، جهت انجام مراسم، با رعایت دستورالعمل ها در صورت مساعد بودن هوا در اولویت است.
- در مساجد و محیط مسقف رعایت فاصله گذاری اجتماعی (تأمین فضا برای هر نفر ۴ متر مربع) و استفاده مناسب از ماسک و اقلام عبادی شخصی الزامی است.
- برای متولیان و خدمات دهندگان در مساجد و مکان ها ی فرهنگی و اجتماعی داشتن کارت واکسن با QR کد از سامانه هوشمند و در وضعیت قرنطینه نبودن بیماری الزامی است.
- به افرادی که واکسن را کامل نزده اند توصیه شود در مراسم شرکت نکنند.
- به افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند و یا افراد با سنین بالا، حتی اگر واکسن هم زده باشند توصیه شود در مراسم شرکت نکنند.
- تهویه مکان برگزاری مراسم باید به طور مناسب صورت بپذیرد به طوری که هوا در جریان باشد.
- همه شرکت کنندگان نباید در قرنطینه بیماری باشند و از حضور افرادی که دارای علائم بیماری هستند در مراسم جلوگیری به عمل آید.
- در صورت برگزاری مراسم در منازل ضمن رعایت فاصله و تهویه محل و الزام به استفاده مناسب و مستمر از ماسک می تواند قابل برگزاری باشد به شرط این که هیج یک از اعضای خانواده در قرنطینه بیماری نباشند و شرکت کنندگان واکسن خود را دریافت کرده باشند.
- رعایت بهداشت فردی الزامی می باشد به طوری که کلیه افراد بایستی از ماسک مناسب به روش صحیح استفاده کنند.
- رعایت فاصله حداقل دو متر از طرفین (۴ متر مربع برای هر نفر) الزامی است.
- شرکت کنندگان از وسایل مانند کتب مذهبی، مهر، سجاده، تسبیح و چادر و نظایر آن به صورت شخصی استفاده کنند.
- از تجمع افراد بدون رعایت فاصله در محل برگزاری مراسم خودداری شود.
- نذورات و مواد غذایی و آشامیدنی در صورت توزیع بایستی به صورت بسته بندی باشد.
- تجهیزات ضدعفونی در محل تعبیه شود.
- گندزدایی مستمر محل و سطوح مشترک نمازخانه یا محل برگزاری مراسم با مواد گندزدای مناسب انجام شود.
نظر شما