جمعی از نخبگان منطقه ۱۷ تهران در نشستی با حضور شهردار تهران نظرات، پشنهادها و ایده‌های خود را در خصوص مدیریت بهتر این منطقه و شهر تهران مطرح کردند. 

نشست هم اندیشی نخبگان منطقه ۱۷ با شهردار تهران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهر، حجت‌الاسلام رضا مطلبی امام جماعت مسجد جامع ابوذر منطقه ۱۷ در نشست با شهردار تهران در جریان پنجمین قرار خدمت گفت:  شهردار تهران فردی است که روز مناظرات ریاست جمهوری، نوع مواجهه او بسیار مناسب بود. فردی خدوم برای انقلاب و مردم است.

وی افزود: شهرداری که قطعا می تواند در تهران آنچنان خدمت کند که کوچک و بزرگ آن را ببینند و تشکر کنند. البته دیگران نیز در گذشته خدمت کردند. 

حجت‌الاسلام فقیه مسئول قرارگاه مساجد محله محور منطقه ۱۷ نیز گفت: امیدواریم شهردار تهران در دو محور خدمت  به مردم و فساد ستیزی برای بازسازی اعتماد مردم موفق باشد. یکی از مطالبات حضرت اقا این است که مساجد برقرار و باز باشند که این مسأله نیاز به یک زیرساخت دارد.

راه‌اندازی فرهنگسراها موازی‌کاری با مساجد بود/ فضاهای فرهنگی به مساجد بپیوندد

حجت‌الاسلام فقیه گفت: رهبر انقلاب همچنین تاکید دارند که مساجد تبدیل به قرارگاه شوند. مسجد باید برای جوانان جاذبه داشته باشد و حق مسجد باید ادا شود و زیرساخت های این نیازها فراهم شود. 

وی افزود: برای همه این فرمایشات مقام معظم رهبری طرح داریم ، مثلا مساجد باید درآمدزا باشند و شهرداری می تواند در این بخش کمک کند. در بحث عمرانی در کنار مردم شهرداری می تواند به توسعه عمرانی مساجد کمک کند. فرهنگسراها ایجاد شد هدف ایجاد جریان موازی در مقابل مسجد بود و در جاهایی رقابت سالم تبدیل به تضاد ناسالم شد. 

حجت‌الاسلام فقیه ادامه داد: تقاضای ما این است مدیریت این فضاها در اختیار مساجد باشد. فضاهای فرهنگی برای تبدیل به پایگاههای انقلاب باید بخشی از مسجد شوند. 

علی‌اکبر توپچی خادم قرآن نیز در این جلسه بیان کرد: پایه گذار فعالیت های قرآنی در شهر و کشور افرادی از منطقه ۱۷ بودند. ۲۵ موسسه فعال قرآن در منطقه داریم جلسات متعدد قرآنی در مساجد منطقه داریم ، مسابقات اخیر قرآنی انجام شده افراد برتر از منطقه ۱۷ هستند.  

وی ادامه داد: این فعالیت‌ها به نوعی حساسیت و مسئولیت ما را نسبت به پشتیبانی از فعالیتهای قرآنی در منطقه بیشتر می کند. و برای توسعه این فعالیت ها به ویژه در بحث مالی از شهرداری انتظار یاری داریم. چرا که شهرداری بر خلاف گذشته توجه ویژه ای به فعالیت های فرهنگی دارد. 

توپچی افزود: راه انداری مراکز مشاوره قرآنی از کارهای ارزشمند در منطقه است. راه اندازی دو مرکز مشاوره قرآنی، راه اندازی شورای قرآنی برای تبدیل آن به بازوی قرآنی شهرداری تهران از دیگر خواسته های ما است. راه اندازی خانه قرآنیان در منطقه از دیگر افتخارات ما است تا در پرتو این اقدامات بهره لازم را از قرآن داشته باشیم. 

افزایش سرانه‌های منطقه

سرهنگ حسین کریمی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج حبیب ابن مظاهر در این نشست گفت: تقاضا داریم نگاه ویژه به ظرفیت های منطقه داشته باشید. سرمایه گذاری ویژه در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری از سوی شهرداری انجام شود. 

وی بیان کرد: ما دومین منطقه کوچک از لحاظ وسعت و اولین منطقه در تهران از نظر فشردگی بافت هستیم. سرانه ها در حداقل خود به سر می برد و این مسأله نیز نگاه جدی و ویژه را می طلبد. تقاضا داریم هر منطقه ای برای خود یک نقشه راه داشته باشد تا اولویت ها در منطقه اجرا شود. 

کریمی اضافه کرد: تکمیل باغ راه حضرت فاطمه(س) و ساخت سوله های ورزشی در منطقه می تواند در حل مشکلات در بحث سرانه ها کمک کند. همچنین توجه به پایگاه محوری که در کنار مسجد محوری قرار دارد و توجه به ظرفیت های نیروهای جهادی و بسیج و استفاده از آنها در پروژه های عمرانی کوچک مقیاس از دیگر خواسته های ما از شهرداری تهران است. 

راه‌اندازی مرکز مشاوره با رویکرد دینی

عربی مدرس حوزه و دانشگاه مدریت موسسه فرهنگی هنری و مرکز مشاوره امام رضا(ع) دیگر سخنران در این نشست گفت: طرح این مسأله مهم است که ما برای شهرداری منطقه چه کاری می توانیم انجام دهیم و شهرداری نیز چه کمکی به ما می تواند داشته باشد.

وی ادامه داد: بانوان منطقه با پتانسیلی که دارند می توانند کارهای بزرگی انجام دهند. این منطقه به مرکز مشاوره ای با رویکرد دینی نیاز دارد که بتواند جوابگوی سبک زندگی مردم باشد و با این کار چالش‌های بسیاری از زندگی مردم مرتفع خواهد شد. 

ورود خط مترو به منطقه ۱۷

اصغر مایلی خیّر و کارآفرین منطقه ۱۷ نیز در این نشست گفت: خدا را شکر می کنیم که شهردار تهران خودش یک شهید زنده است و دغدغه های مردم محروم منطقه را درک می کند. در ۵ دوره گذشته میانگین عمر مدیریت شهرداری منطقه حداکثر ۱۷ ماه بوده و این زمان کمی برای رفع مشکلات توسط یک مدیر است. خواهشمندیم عمر شهرداران منطقه را بیشتر کنید.

وی افزود: در دنیای امروز الزام به سرمایه گذاری دولت‌ها برای رفع مشکلات نیست.  فردی در مقایس ریاست جمهوری،  شهردار تهران شده و می تواند راه های عبور از بحران را برای مدیرانش هموار کند. 

مایلی گفت: منطقه در سرانه های مختلف بسیار محروم است و به نوعی بشاگرد شهر تهران هستیم علیرغم اینکه این همه شهید و سرمایه و افتخار داریم. این مردم احتیاج به خدمت دارند.

وی ادامه داد: درخواست ما این است که مثلا قراردادهای BOT را شامل تخفیف ۳۰ الی ۵۰ درصد کنید که می تواند کمک فروانی به حل مشکل منطقه کند. مشوق هایی در راستای طبقات اضافی برای انگیزه به سرمایه گذاران برای نوسازی بافت فرسوده در نظر بگیرید. همچنین وارد کردن خط مترو به این منطقه برای توسعه ارتباطات از دیگر خواسته های ما است.

افزایش ۴۵ درصدی بافت فرسوده در منطقه ۱۷

محسن آقاجانی از شورایاران منطقه ۱۷ گفت: بافت فرسوده یکی از معضلات اساسی منطقه است و این می تواند فاجعه زا باشد و این بافت طی سال های گذشته از ۲۰ به ۶۵ درصد افزایش پیدا کرده است. به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی مالکان و عدم صرفه اقتصادی برای سرمایه گذاران ، این افراد رغبتی برای نوسازی ندارند. تقاضا داریم دستور ویژه ای در این خصوص دهید.

وی افزود: امکان استفاده از حمل و نقل عمومی را نداریم معابر تنگ و غیر استاندارد است.  طراحی خط ۸ انجام شده و اگر فقط یک ایستگاه را در این خط در کنار آیت الله سعیدی به ما اختصاص دهید می تواند مشکل مردم را بر طرف کند.

آقاجانی ادامه داد: املاک معارض از دیگر مشکلات منطقه است که می تواند با یک مبلغ اندک حل شود. همچنین فضای بصری اطراف باغ راه می تواند در زیبایی و توسعه باغ راه اثر گذار باشد و فریز بودن املاک اطراف آن در این زمینه مشکل ساز خواهد بود. 

راه‌اندازی مرکز نوآوری 

در ادامه رسول آذرصلاح دبیر کنگره سرداران و ۴ هزار شهید منطقه ۱۷ نیز گفت: همه ما پای رکاب جریان انقلاب که شما سکاندار آنید، هستیم.  در کنار مردم عزیز، منطقه ۱۷ اسطوره و قهرمان های فراوانی دارد. شهیدان والا مقامی که در عرصه های مختلف خوش درخشیدند.  در کنار آن باید از هنر و هنرمندان برای اتصال بخش مردم و قهرمانان استفاده کنیم‌ و مشکلات و مصائبی که در مسیر داریم را حل کنیم. 

احمد خورشیدسوار فعال حوزه استارت‌آپ نیز بیان کرد: بافت منطقه ۱۷ جزو طبقه ضعیف بوده و الان به دلیل تورم بافت متوسط نیز به این منطقه اضافه شده است. استارت‌آپ تلوبیون را با کمک افرادی از همین منطقه مدیریت می کنیم. از این رو تقاضای راه اندازی یک مرکز نوآوری داریم که می تواند محل پرورش بچه های مستعدی باشد که می توانند کارهای بزرگی انجام دهند. آنها به دلیل تسلط به موضوعات منطقه به حل بسیاری از مشکلات منطقه کمک می کنند. 

متین ناصر از فعالان فرهنگی منطقه نیز عنوان کرد: ساختمانی که در بوستان زمزم برای شهدا ساخته شده در شان و  شایسته این شهدا نیست. اگر تسهیلاتی برای ساختمان آنجا در نطر گرفته شود ممنون می شویم. تقاضا داریم ظرف یک ماه آینده خدمت شما جلسه‌ای داشته باشیم تا برای  یادمان شهدای زمزم تصمیم مناسبی اتخاذ شود.

کد خبر 643691

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha