سرپرست گمرک گفت: در حالی که کمتر از سه ماه به پایان سال ۱۴۰۰ باقی است، تجارت خارجی کشور در ۹ ماهه امسال از مرز ۷۲ میلیارد دلار گذشت.

صادرات

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا مقدسی، سرپرست گمرک جمهوری اسلامی ایران با اعلام این خبر گفت: چین،‌عراق،‌ترکیه،‌ امارات متحده عربی افغانستان نیز مهم ترین خریداان کالاهای ایرانی محسوب می‌شوند. هرچند بیش از ۴۶ درصد از وزن و ۴۲ درصد از ارزش کل صادرات را محصولات پتروشیمی به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال‌جاری تا پایان آذر ماه ۱۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۷۲ میلیارد و یکصد میلیون دلار بین ایران و سایر کشورها مبادله شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از حیث وزن ۱۱ درصد و از لحاظ ارزش ۳۸ درصد رشد نشان می‌دهد که در صورت ادامه روند تجارت کنونی تجارت خارجی کشورمان تا پایان سال به ۹۸ میلیارد دلار خواهد رسید.

مقدسی افزود: از کل تجارت صورت گرفته در مدت مذکور ۹۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن به ارزش ۳۵ میلیارد و یکصد میلیون دلار به صادرات اختصاص دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن ۸ درصد و از لحاظ ارزش ۴۰ درصد افزایش داشته است که این میزان از کل صادرات یک ساله سال ۹۹ بیشتر شده است که انتظار داریم به حفظ روند صادرات، این میزان تا پایان سال به ۴۷ میلیارد دلار برسد.

وی تصریح کرد: رشد صادرات غیرنفتی در شرایط تحریمی و وجود محدودیت‌های اقتصادی، حاصل تلاش و همت همه دست‌اندرکاران حوزه تجارت خارجی، به ویژه فعالان اقتصادی است و انتظار می‌رود با رفع مشکلات و تنگناهای موجود، شاهد بهبود وضعیت تجارت در آینده باشیم.

مقدسی گفت: محصولات پتروشیمی با ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار مهمترین کالاهای صادراتی ایران در ۹ ماهه سال‌جاری بوده که ۴۶ درصد از وزن و ۴۲ درصد از ارزش کل صادرات را به خود اختصاص داده است و رشد ۴۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.

وی در خصوص عمده مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی افزود: چین با ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار، نخستین شریک تجاری ایران بود و پس از آن عراق با ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، ترکیه با ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن به ارزش ۴ میلیارد و یکصد میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و افغانستان با ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

سرپرست گمرک ایران در خصوص آمار واردات کالا در ۹ ماهه سال‌جاری گفت: در این مدت ۳۰ میلیون و یکصد هزار تن کالا به ارزش ۳۷ میلیارد دلار وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از حیث وزن ۲۰ درصد و از نظر ارزش ۳۷ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: امارات متحده عربی با ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، چین با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ارزش ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن به ارزش ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، آلمان با ۵۹۳ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و سوئیس با یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار پنج کشور عمده طرف معامله واردات با ایران بودند.

مقدسی یادآور شد: از مجموع کالای وارداتی به کشور در مدت یادشده ۲۳ میلیون و یکصد هزار تن آن به ارزش ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار را کالاهای اساسی تشکیل می‌دهد که ۳۲ درصد در وزن و ۶۱ درصد در ارزش رشد داشته است.

سرپرست گمرک ایران همچنین با اشاره به رشد ۷۶ درصدی ترانزیت کالاهای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران گفت: در ۹ ماهه امسال ۹ میلیون و ۱۵۸ هزار تن کالا از خاک کشورمان ترانزیت شده است که پیش بینی می‌شود که تا پایان سال به ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالای عبوری از کشور برسد.
 

کد خبر 646240

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha