به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مرجانه خراط صادقی، دکترای محیط زیست و نخبه علمی عضو مجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی مازندران در این باره گفت:سنگهای گرانیتی در آرامستانها به فراوانی استفاده میشوند و تحقیقات نشان داده است استفاده از این سنگها به دلیل داشتن مواد پرتوزا مانند اورانیم یکی از دلایل بروز برخی سرطانهاست.
سنگ گرانیت یکی از سنگهایی است که کارشناسان زمین شناسی و مهندسان معدن توصیه میکنند از آن فقط در نمای بیرونی ساختمانها استفاده شود. آژانس محافظت محیط زیست آمریکا نیز اعلام کرده بود سنگهای گرانیتی باعث ایجاد میزانی بیش از حد معمول گاز رادون در هوا میشوند که با توجه به وجود ۴ پیکوکوری از این گاز در هوا، خطر آن مانند خطر دود کردن یک پاکت سیگار در روز است.
به گفته کارشناسان سنگهای گرانیتی در فضایی که نمور هستند و باد در آنها جریان دارد پرتوزاتر میشوند و سلامت افرادی که در معرض این پرتوها قرار میگیرند به خطر میافتد.
استفاده از سنگهای گرانیتی سالهای اخیر در آرامستانها افزایش یافته است، اما نکتهای جالب در آرامستانهای مازندران وجود درختان مثمر مانند نارنج است که به گفته دکتر خراط صادقی استفاده از میوه این درختان به سلامت افراد آسیب خواهد زد.
این عضو هیات علمی دانشگاه در توضیح بیشتر این موضوع گفت:بارها نگرانی خود را در خصوص استفاده زیاد از سنگهای گرانیتی و کاشت درختان نارنج در آرامستانها به مسئولان مربوطه انتقال دادهام، ولی به نتیجهای نرسید.
پیگیری ها از برخی مسئولان استانی مشخص کرده است که قانونی مبنی بر ممنوعیت استفاده از سنگهای گرانیتی و کاشت نهالهای مثمر در آرامستانها وجود ندارد، اما موضوع سرطان زا بودن این سنگها و میوههایی که در کنار این سنگها به بار مینشینند موضوعی جدی است که باید وزارت بهداشت آن را پیگیری کند.
نظر شما