به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، رحیم زارع در نشست خبری و در تشریح جزئیات نشست امروز صبح کمیسیون تلفیق گفت: در مصوبات امروز کمیسیون تلفیق به بانکهای دولتی اجازه داده شد تا بتوانند کارگزار فروش ارزهای دولت (ارز حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی، خالص صادرات گاز و فرآوردههای نفتی) شوند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: همچنین اعضای کمیسیون مصوب کردند تا دو درصد از یک دوازدهم هزینههای جاری شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت در منابع بودجه عمومی توسط دولت مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: علاوه بر این در مصوبه دیگری به منظور پشتیبانی و تدارک مناسب کالاهای اساسی به سه شرکت بازرگانی دولتی ایران، پشتیبانی امور دام کشور و خدمات حمایتی کشاورزی اجازه داده شد که از تسهیلات نظام بانکی با مجوز سازمان برنامه و بودجه کشور استفاده کنند.
زارع خاطرنشان کرد: همچنین در نشست امروز کمیسیون تلفیق به دولت اجازه داده شد تا با رعایت برنامه ششم توسعه از تسهیلات تامین مالی خارجی برای طرحهای عمرانی تا سقف ۳۰ میلیارد یورو استفاده کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: همچنین در مصوبه دیگری به دولت اجازه داده شد تا سقف ۲ میلیارد یورو کمکهای بلاعوض بینالمللی از سوی موسسات و سازمانهای بینالمللی برای جلوگیری از حواثی مانند زلزله، سیل و اجرای طرحهای توسعه و زیربنایی دریافت کند و در بخشهای مرتبط هزینه کند.
وی افزود: همچنین در مصوبه دیگری در جلسه امروز کمیسیون تلفیق اصل و فرع سرمایهگذاری مشارکت بخش غیردولتی برای اتمام پروژههای نیمه تمام عمرانی معاف از مالیات شد.
زارع خاطرنشان کرد: علاوه بر این در مصوبه دیگری در کمیسیون تلفیق به شرکتهای دولتی اجازه داده شد تا سقف ۸ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین و بازپرداخت اصل و سود توسط خودشان منتشر کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: همچنین در مصوبه دیگری به دولت اجازه دادیم برای تامین مالی مصارف بودجهای خود تا سقف ۸۶ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی یا ارزی از جمله اسناد خزانه اسلامی منتشر کند.
وی افزود: همچنین در مصوبه دیگر به شهرداریها و سازمانهای وابسته به آنها جهت توسعه حمل و نقل و زیرساختهای شهری اجازه دادیم که با تایید وزارت کشور ۸ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین خودشان و بازپرداخت اصل و سود توسط همان شهرداریها منتشر کنند.
زارع خاطرنشان کرد: در دو مورد هم در بررسیهایی که در کمیسیون تلفیق داشتیم دولت حکم آورده بود که برای واگذاری سهام دولت به دستگاههای دولتی استفاده کند که به دلیل مسائل کارشناسی و مغایرت با سیاستهای کلی اصل ۴۴ این موضوع را به کمیته اختصاصی ارجاع شد تا مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد و در یک مورد هم به منظور پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی اعضای کمیسیون پیشنهاداتی داشتند که تا سقف ۱۲۰ هزار میلیارد تومان دولت بدهی خود را به تامین اجتماعی از محل واگذاری سهام و مواردی که در قانون برنامه ششم و قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر ذکر شده و به علت مغایرت با سیاستهای کلی اصل ۴۴ بنا شد تا این مورد هم در کارگروه تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و مجدد در صحن کمیسیون تلفیق در مورد آن رأیگیری شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: در یک مورد هم برنامه دولت را دریافت کردیم که در صورت حذف ارز ترجیحی چه برنامهای در دستورکار دولت قرار دارد که هنوز در کمیته تخصصی و در کمیسیون تلفیق روی آن بحث نشده اما به طور کل میتوان گفت که برنامه دولت در این باره پرداخت یارانه نقدی و هم یارانه معیشتی است و این در صورت تصویب نهایی حذف ارز ترجیحی خواهد بود که به محض تصویب این موضوع در کمیسیون تلفیق اطلاعرسانی در مورد آن انجام خواهد شد.
نظر شما