سرتیپ دوم پاسدار کمال هادیان فر، شنبه (20 مهر) در مراسم معرفی نمونههای ترافیکی در ستاد کل نیروی انتظامی افزود: تا پایان سال جاری از بیش از یک میلیون نفر از رانندگانی که در سه سال گذشته هیچگونه تخلفی نداشته اند، تقدیر و لوح سپاس به آنها ارایه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 21 میلیون نفر گواهینامه رانندگی در کشور وجود دارد و 11 میلیون وسیله نقلیه و شش میلیون موتور سیکلت در کشور تردد میکند،گفت: از میان افرادی که در کشور رانندگی میکنند، افرادی که تعامل بیشتری با پلیس راهنمایی و رانندگی داشتهاند با عنوان افراد نمونه انتخاب شده است.
هادیان فر با بیان اینکه "همه سازمانها، رسانه ها و رانندگان قانونمدار هستند"، گفت: ناجا سعی دارد با برگزاری اینگونه مراسم و برنامهها آمار تصادفات و تلفات ناشی از رانندگی را در کشور کاهش دهد.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به اینکه ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته از آمار خوبی در زمینه کاهش تلفات رانندگی برخوردار نیست، گفت: 60 هزار میلیارد ریال زیان ناشی از تصادف رانندگی آمار جالبی نیست.
هادیان فر گفت: بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه بالغ بر یک میلیون و 200 هزار نفر در اثر تصادفات رانندگی کشته میشوند و 500 میلیون نفر نیز دچار مصدومیت میشوند که در صورت تداوم این روند در سال 2020 میلادی تعداد این تلفات حداقل 60 درصد افزایش خواهد یافت و تصادفات از ششمین علت به سومین علت مرگ و میر تبدیل میشود.
وی گفت: امروز در کشور سالانه علاوه بر رشد 17 درصدی تولید و واردات خودرو و رشد 29 درصدی صدور گواهینامه و متناسب با آن رشد 65 میلیونی سفرهای شهری و شش میلیونی سفرهای جاده ای لازم است، تدابیر خاصی برای جلوگیری از تصادفات انجام شود.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: افرادی که در بین سنین 31 تا 70 سالگی قرار دارند، 70 درصد و افرادی که در بین سنین 21 تا 31 سال قرار دارند در حدود 19 درصد و کسانی که بین سنین 18 تا 21 سالگی قرار دارند، 11 درصد در تصادفات رانندگی مقصر هستند.