رئیس کل بانک مرکزی گفت: در زمینه اتصال دستگاه‌های کارتخوان به پرونده مالیاتی تاکنون ۸۰ درصد کارتخوان‌ها تعیین تکلیف شدند و ۲۰ درصد مابقی نیز قطعا تا پایان سال ساماندهی شده و دارای پرونده مالیاتی خواهند شد.

علی صالح آبادی - رئیس کل بانک مرکزی

به گزارش همشهری آنلاین، علی صالح‌آبادی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: بازار ارز از ابتدای سال وضعیت خوبی داشته و در بخش حواله‌ و اسکناس ارز عرضه‌های خوبی انجام شده است. امسال ۴۸.۶ میلیارد دلار تامین ارز انجام دادیم که نسبت به سال گذشته که ۳۷ میلیارد دلار بوده ۳۱ درصد رشد داشته‌ایم.

عرضه ارز در بازار متشکل ارزی ۴ برابر شد 

وی با بیان اینکه عرضه ارز در بازار متشکل ارزی نیز امسال نسبت به سال گذشته حدود چهار برابر افزایش پیدا کرده است، گفت: با توجه به عرضه‌های انجام شده طبیعی بود که بازار ارز نوسانات چندانی نداشته باشد و شرایط متعادل باشد. مشکلی در تامین ارز نداریم و چشم‌انداز بازارهای جهانی و قیمت نفت وضعیت بسیار خوبی دارد که موجب افزایش عرضه ارز شده است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: از ابتدای سال ۲۵ میلیارد دلار ارز در سامانه نیما عرضه شده و با توجه به اینکه عرضه در کل سال گذشته ۱۷.۶ میلیارد دلار بوده، نشان دهنده ۴۳ درصد رشد است. روند تورم نزولی بوده و انتظارات تورمی کاهش یافته است. تورم ماهانه مهر ۳.۱ درصد، آبان ۲.۴ درصد، آذر ۱.۸ درصد و دی ماه ۱.۳ درصد بوده است.

مشکلی در تامین ارز ترجیحی نداریم

وی تأکید کرد: هیچ مشکلی از نظر عرضه ارز نداریم اما ارز ترجیحی در چارچوب مصوبات تامین می‌شود و برای تامین ارز ترجیحی تا پایان امسال هم مشکلی نداریم.

صالح‌آبادی ادامه داد: برای اصلاح نظام بانکی سه رابطه باید شفاف و درست باشد. در این زمینه، رابطه دولت و بانک مرکزی باید منظم باشد و دولت از بانک مرکزی استقراض نکند که منوط به نداشتن کسری در بودجه دولت است. استقراض از بانک مرکزی خط قرمز دولت سیزدهم است که نمایندگان مجلس هم باید توجه کنند.

رئیس کل بانک مرکزی از مجلس درخواست کرد که اعداد تسهیلات تکلیفی را واقعی درنظر بگیرد تا اضافه برداشت و نارضایتی مردم را شاهد نباشیم.

او گفت: تسهیلات تکلیفی متناسب با منابع بانکی باید دیده شود. همچنین منابع صندوق ملی مسکن مشخص است. رابطه دیگری که باید اصلاح شود ارتباط بانک مرکزی و بانک‌هاست که ناترازی بانک‌ها تبدیل به اضافه برداشت از بانک مرکزی نشود. رابطه سوم ارتباط بانک‌ها با مشتریان اعم از سپرده گذاران و گیرندگان تسهیلات است.

وی افزود: هدایت سرمایه‌ها به سمت بخش واقعی اقتصاد که از دغدغه‌های اخیر رهبر معظم انقلاب هم بود بسیار مهم است و برای این مهم بانک‌ها و بانک مرکزی باید بر مصرف صحیح تسهیلات نظارت کنند که اتصال سامانه‌های بانکی و مالیاتی نیز در هدایت اعتبارات بسیار موثر است.

صالح‌آبادی با بیان اینکه نظارت بر مصرف تسهیلات بدون سیستم و سامانه‌های هوشمند عملی نیست، گفت: تامین مالی زنجیره‌ای تولید هم بر نظارت مصرف صحیح تسهیلات موثر است که درحال حاضر اجرایی شده است. شفافیت و رصد وجوه اهمیت زیادی دارد که باید عملیاتی شود.

اسامی ابربدهکاران بانکی در کدال منتشر می‌شود

رئیس کل بانک مرکزی درباره انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی نیز اظهار کرد: صورت مالی بانک‌های بورسی و بانک‌های دولتی در کدال منتشر می‌شود و بدهکاران کلان بانک‌ها در همین صورت‌های مالی به صورت شفاف قابل مشاهده است.

۸۰ درصد کارتخوان‌ها تعیین تکلیف شدند 

وی ادامه داد: با فرض تداوم شرایط موجود (تداوم تحریم) و با وضعیت صادرات و روند تورم سال کنونی سال آینده سال بهتری خواهد بود. تعیین تکلیف کارت‌خوان‌های بانکی به شفافیت فعالیت‌های اقتصادی کمک قابل توجهی خواهد کرد که در ۳ ماه اخیر با ارتباط بسیار خوب بین بانک مرکزی و سازمان مالیات ۸۰ درصد کارت‌خوان‌ها ساماندهی شده است و ۲۰ درصد مابقی نیز قطعا تا پایان سال ساماندهی شده و دارای پرونده مالیاتی خواهند شد.

رمز ریال از سال آینده منتشر می‌شود

صالح‌آبادی از راه‌اندازی رمز ریال ملی از اوایل سال آینده خبر داد و گفت: این رمز ریال توسط بانک مرکزی منتشر می‌شود. اینگونه افراد اسکناس ریال خود را تحویل بانک مرکزی می‌دهند و رمز ریال تحویل می‌گیرند. لازم به ذکر است که این رمز ریال قابل استفاده برای سرمایه‌گذاری نیست و فقط جایگزین اسکناس خواهد شد.  

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد که پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بدون ضامن یک وام جدید نیست و در مورد تسهیلات خرد باید اطلاع رسانی دقیق تری صورت می‌گرفت چرا که آسان‌کردن دسترسی مردم برای اخذ وام به معنی یک سرفصل جدید نیست. درحال حاضر، سامانه اعتبارسنجی در سیستم بانکی وجود دارد اما نیاز به تکمیل و ارتقاء دارد.

وی خاطرنشان کرد: در بحث خلق پول، بانک‌هایی که حد رشد ترازنامه را رعایت نکنند مشمول افزایش سپرده قانونی می‌شوند. همچنین، سازوکارهایی را برای جلوگیری از خلق پول بدون پشتوانه به ویژه با استفاده از سامانه‌های هوشمند دنبال می‌کنیم.

کد خبر 655492

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 36
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 8
  • US ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    33 6
    سیگنال مخصوص گرانی و کذایی بانک مرکزی دوباره به کار افتاد
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    17 0
    اسکناس بهتر هست
    • محمد IR ۰۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      9 0
      بانک‌ مرکزی با زیرکی خاصی بدون اینکه مردم متوجه بشن کل پول مردم رو گرفته بهشون یه کارت داده .که در دنیا کارت برای راحتی نقل و انتقال استفاده میشه ودر ایران برای پر کردن خلاء پشتوانه .اگر اتفاقی مشکلی برای شبکه پیش بیاد ویک هفته شبکه مختل بشه ...هرچند اسکناسهای رایج بدرد معامله نمیخوره واکه اسکناس کاربردی بخواین حداقل باید اسکناس یک میلیونی باشه که جواب بده
  • فردی IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    20 2
    باسلام جناب آقای ریس محترم بانک مرکزی دارایی وکمک به دولت واقشار ضعیف جامعه یکی از واجبات است اما اما میدانی وصل کردن کارتخوانها فقط یکسال اجرا می شود به دلیل اینکه آیا این دارایی که ازکارتخوانها دریافت می شود عادلانه است ویا ناعادلانه اگر در دریافت دارایی سالانه کارتخوانها کارشناسی وبا برنامه کار نشود دوباره شاهد گرفتن پول کاغذی وتعطیل شدن کارتخوانها صورت می گیرد واینطرح محکوم به شکست می شود خودانید
    • حاتم IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      13 1
      کاملان درسته النشم مغازه دارا میگن لطفا نقد یا کارت بکارت کنید
    • IR ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      3 11
      مردم دیگه تحت هیچ شرایطی پول دستشون نمی گیرند
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    15 5
    سلام .جوری حرف می زنن که همه مشکلها حل می شه ولی در عمل من مغازه دار نصف سرمایه ام هر سال مثل برف اب می شه باز ما باید جوابگوی مالیات انصاف و بهداشت و...باشیم به خدا واگذارتان می کنم
    • CH ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      9 0
      سلام دوست عزیز باپول دیجیتالی مردم باید از طریق که تعیین میشود برود دیگر پولی نیست که مردم بدهند
    • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      5 0
      با سلام این مملکت به هر طریق ممکن آدم های بیکار را بیکار تر میکنه و درحقشان ظلم می کنه ما ده شصتی ها از بیکاری یه مغازه میوه فروشی زدیم ابتدا معیشتی را بهمون نمیدن بعد هم می خوان ازمان مالیات هم بگیرن ، اگه عدالت در این مملکت هست ما را با درجه علمی بالاتر از همه کارمندانتان که با پارتی بازی رفتن سر کار به جای آنها استخدام کنید و نصف آنها حقوق بهمون بدین
  • IR ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    21 1
    اراده کنند تمام پوز ها را با مالیات وصل می کنند ولی اراده ندارند قیمت ها رو کنترل کنند .....
    • GB ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      11 3
      اولی دست خودشان و به نفعشان است . دومی دست خودشان نیست و به نفعشان است.
  • ناشناس IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    15 4
    بیچاره مردم.هردولتی آزمایشاتش رابرسرمردم بدبخت انجام میدهد.اون ازقانون اساسی اینم هم ازابتکار جدیدپولی
  • سعید IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    14 4
    آخه یکی نیست به این مسئولان بیسواد بگه دیگه نمیتوان با کاهش قیمت دلار وارز تورم و قیمت ها رو پایین آورد😥✔💯👍😥
  • شهروند US ۱۶:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    31 3
    با اینگونه برنامه ها مشکل مردم حل نمی شود من نمی دانم چرا اینها بجای اینکه یک قدم مثبت برای,مردم بردارتد مرتب تلاش می کنتد اوضاع مردم را بدتر از,قبل نمایند چرا ؟؟؟از یک طرف به مردم وام صد میلیونی,پیشنهاد می دهند که مردم با این مقدار پول چکار کنند بیشتر در بدبختی و فلاکت غرق شوند آیا اینگونه پیشنهادات درد مردم را تسکین خواهد داد در شرایطی که درآمد ثابت مردم از دولت چند میلیونی بیش, نخواهد.بودگذشت زمانی که مردم با صد میلیون تومان می توانستتد خانه بخرند ولی به لطف اینها ارزش صد میلیون تومان شده ده میلیون و از طرف دیگر یک کارمند یا کارگر و یا بازنشسته با این حقوقی دریافتی دولت که نمی تواند دو هفته زندگی کند چه شکلی می تواند ز پس پرداخت وام دربیاید؟؟. .صد میلیون تومان پول یعنی قیمت یک یخچال سای بای سایت ال جی .... وقتی قیمت خانه بالای دو میلیار تومان است اینگونه رفتارها یعنی چه ؟ یعنی اینها صدای اعتراض مردم را نمی شنوند فقط,صدای جرینگ جرینگ پول جیب خودرا می شنوند آیا اینها می دانند خجالت یعنی چه ؟؟
  • ابؤالفضل IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    17 2
    سلام من خودم به شخصه از فست فود خرید کردم .تلفنی صدو بیست تومان گفت کارت به کارت کن ...جای تعجب داره ..حالا هنوز اولشه...
  • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    15 0
    وام بدون ضامن چه شد؟؟؟؟ از بزرگانتان (بازنشسته ها )عذر خواهی کنید
  • IR ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    14 2
    بابا پول دیگه جواب گروهی رو نمیده چند کیلو پول ببری یه کیلو سبزی بخری برا همین می‌خوام دیگه دیجیتالی بکنن دیگه نگن مردم پول کیلویی چنده
  • IR ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    11 2
    این جوان داماد مصباحی مقدم آدم را یاد فامیل سالاری باندبازی و جناح بازی و... می اندازد و نتیجه اش وضع نابسامان اقتصاد و تحریم کشوره که دربن بست گیرکرده
  • بی نام IR ۱۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    12 2
    هر چی دلتان میخواهد بکنید چون کسی با دولت رئیسی کاری نداره
  • مرتضی IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    16 3
    من نه کاسبم و نه کارمند، بازنشته هستم، به نظرم طرح گرفتن مالیات متناسب با درآمد عالیه، کاسبا چرا نق میزنین، خب وقتی فروش داری مالیاتشم بده، مالیات فقط برای حقوق بگیر که نیست. کاسبا که روی بال تورم حرکت میکنن، ماها زیر پای تورم هستیم.
    • IR ۲۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      12 14
      هر سال حقوق شما بازنشسته ها زیاد می شود هیچ کاری نمی کنید و حقوق مفت می گیرید
  • ارش IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    11 1
    رمز ریال حالا کی میخره با اون داستان که توی بورس راه انداختن. عمرا کسی بخره. اصلا چه خاصیتی داره. بین المللی که نيست
    • IR ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      11 2
      اون موقعی که بازنشسته های امروز کارمندان دیروز بودند شما کجا بودید انها مثل شما نخواستند ونتوانستند یک شبه ره صد ساله بروند از سحر تا بوق سگ سرکار بودند با مدیران سخت گیر ظاهرا هشت ساعت کار بود ولی آنها اندازه دوازده ساعت کار میکردند چون نصف کارهایشان را به خانه میبردند نه مثل حالا که از هشت ساعت کار شاید یک ساعت مفید داشته باشند از همه اینها گذشته پولی که بابت باز نشستگی از حقوقشان کم می شد از جیب پدران شما نبود با پولهایی که کم میشد شاید خیلی ها سرمایه گذاری کردند ولی نه برای صندوق باز نشستگی بلکه برای خودشان
  • عباس ملک محمدی NL ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    9 0
    پارسال دلار محدوده ۲۴ هزار بوده امسال در دولت شما آقای اقتصاد دان دلار ۲۴ هزار تومن حالا شما هی بگو ما چیکار کردیم چند ملیارد دلار تسبت به پارسال عرضه کردیم . چه فایده همش حرفه جنس ها نسبت به پارسال ۲۰ تا ۳۰ درصد گرانتر شده.
    • محمد IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      5 2
      همه باید مالیات بدیم اما منصفانه . ی مغازه دار جنسش رو میفروشه و جالب اینجاست که وقتی دوباره میخواد اون رو تهیه کنه و بگذاره توی مغازه ش با گرانی بیشتری می‌خره که گویا اصلا سودی نکرده که سر سال باید خدات تومان هم مالیات و اصناف و بهداشت واجاره.. ...بپردازه و هر سال ناامید تر از سال دیگه و کاسبی ها افتضاح تر میشه چون مردم پول ندارن خرید کنن.پس ما مردم به جون هم نیافتیم.
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    15 0
    آقای رئیس جمهور بنظر جناب عالی یک باز نشسته ای که حقوق ناچیز وبخور نمیری براشون عنایت میکنید ،وبالاجبار یک کارت بانک تحمیل کرده اید.هرموقع وجوه نیازداشته باشد .باید بابت برداشت پولی مال خودش هست باید مالیات ویا کارمزد به دولت بپردازد.آیا این امر دزدی یا چپاول گری نیست.چرا باید مردم به ازای وجهی مال خودش هست هم مالیات بدهد.چرا باید مردم بدبخت از بانک مربوطه وجوه برق ،گاز،آب ،برق ،تلفن،هم درقبضهای مشترکین عوارض ،مالیات،آبلومان وهمچنین ارزش افزوده را پرداخت کنند...
  • داوو IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    10 1
    سلام بورس داغون کردی حالا نوبت بانک مرکزی شد
  • IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    10 0
    من دکتر دندانپزشک مراجعه کردم گفت اول برو سه میلیون وششصد کارت ب کارت کن تا عصب کشی انجام بدم
  • م.ص CA ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    14 1
    تمام فک و فامیلها اومدند سر پستهای حساس.وای بر ما 😞
  • علیرضا نیکرو IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    4 0
    واحد پول ملی ایران از فروردین ۱۴۰۱ بشه تومان چهار صفر از پول ملی حذف شود
  • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    1 5
    بانک مرکزی راس میگه. باید. حسابهای. بانکی بالای صد میلیون تو مان را حک و تجمیع. اعتبار آن حسابها را که هم. از. دست اندازی. در بیت المال و رانت. به دست آمده را بین ۸۰ میلیون. جمعیت کشور تقسیم کنه و پول را به حیساب سرپرستان. خانوار واریز کنه. اینجوری. همه پولدار و بی نیاز. میشن و زندانها خالی از. مجرمین مالی و سرقت. میشه ان تنها راه نجات کشور هست
  • محمدی NL ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    1 1
    والله کار خوبیه که اسامی بدهکاران بزرگ بانکی مطرح شود تا حداقل ابروشون پیش مردم بده
  • ناشناس IR ۰۰:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    5 1
    مغازه داری که بیسکویت ۲۰۰۰ تومانی را ۴۰۰۰ تومان به مردم می‌فروشد باید مالیات پرداخت کند یا لباس فروشی که یک پیراهن را از تولیدی ۱۰۰هزار می‌خرد و ۲۵۰ هزار به مردم می‌فروشد باید مالیات پرداخت کند چرا اینقدر ناراحت هستید مالیات که فقط برای کارمندان ویا بازنشستگان نیست چرا زورتان میاد وقتی که قانون می خواهد اجرا بشود
  • علی IR ۰۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    6 0
    من کارمند هستم و هر ماه مالیات از حقوقم کسر میشه اما نمی‌دانم بابت قبوض آب و برق دوباره از من مالیات میگرن یا حتی یه کارت شارژ و اینترنت باز مالیات پرداخت میکنم و خرید تمام اجناس مالیات دریافت می‌کنند اخه من مگه چقدر حقوق میگیرم که چند بار باید مالیات پرداخت کنم یعنی محاسبه سر انگشتی نشون میده ماهی یه تومن دارم مالیات میدم به دولت در حالیکه مغازه دار که قطعا درآمدش چند برابر کارمند هست مالیات اندکی پرداخت میکنه یا کشاورز و باغدار که در شهر ما بسیار هستند و درآمد خیلیها میلیاردی هست ولی هیچ مالیاتی پرداخت نمی‌کنند واقعا هیچ عدالتی وجود ندارد چرا من ۷ تومن حقوق ماهی یه تومن باید مالیات پرداخت کنم دولت باید فکری کنه تا عدالت رعایت شود من با پرداخت مالیات به دولت مخالف نیستم بلکه با بی عدالتی مخالفم
  • صادق IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    1 2
    دولت مواظب باشد عده ای مترصد ای هستند تا دولت هر چقدر دلار وارد بازار کند ضمن تبدیل ریال به دلاربه هر قیمتی به ترکیه جهت خرید خانه ویا امورات دیگر انتقال دهند
  • IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    5 0
    فقط میگم خدا ازتون نگذره آه مردم مظلوم و محروم دمنتون رو میگیره