رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح‌ دانشوری گفت: ما نتوانستیم از زمان‌های طلایی برای واکسیناسیون کرونا استفاده کنیم، تزریق واکسن باید قبل از برخورد افراد با بیماری انجام شود اما الان هم که شیوع بالای امیکرون را در کشور داریم، واکسیناسیون موثر است، به‌خصوص دوز بوستر.

سید علیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری - کرونا

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: بالا رفتن آمار روزانه شاخص‌های کرونا در ایران شامل تعداد مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها نشان می‌دهد که امیکرون روز به روز در ایران شعله‌ورتر می‌شود. در این میان، همه امیدها برای کاهش مرگ و میر و ابتلای شدید به واکسیناسیون کرونا به‌ویژه دوز سوم است. اما عدم اقبال به‌موقع عمومی به واکسیناسیون باعث همزمانی این مساله با پیک ششم کرونا در ایران شده است. 

دکتر علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح‌ دانشوری و عضو سابق کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا در دولت دوازدهم در این‌ خصوص گفت: واکسن زدن یک اقدام بهداشتی بسیار مفید است و اثر واکسیناسیون کرونا در کاهش آمار بستری و مرگ هم مشخص است. الان امیکرون کمی معادلات را به هم ریخته است اما علی‌رغم آن، تزریق دوز بوستر (یادآور یا همان دوز سوم) تا حد زیادی جلوی بیماری شدید و مرگ را می‌گیرد، بنابراین واجب است. 

وی تاکید کرد: ما در پیک امیکرون قرار داریم و همان اتفاقی که در مورد دلتا و قبل از آن افتاد و اقبال عمومی به واکسن صورت گرفت، در این پیک هم دارد رخ می‌دهد. باید توجه کنیم که در این شرایط تزریق دوز اول و دوم می‌تواند تاثیر کمی در جلوگیری از عفونت داشته باشد اما تزریق دوز سوم بسیار مهم است. 

زمان طلایی واکسیناسیون را از دست دادیم 

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح‌ دانشوری با بیان اینکه متاسفانه ما نتوانستیم از زمان‌های طلایی برای واکسیناسیون کرونا استفاده کنیم، به همشهری آنلاین گفت: تزریق واکسن باید قبل از برخورد افراد با بیماری انجام شود. اما الان هم که شیوع بالای امیکرون را در کشور داریم، واکسیناسیون موثر است، به‌خصوص دوز بوستر.

وی ادامه داد: با این حال، آمار تزریق دوز سوم در کشور ما بسیار پایین است. خیلی وقت است که اعلام شده افراد دوز سوم را تزریق کنند اما متاسفانه به هر دلیلی این کار به اندازه لازم انجام نشده است. 

بیشتر بخوانید: 

واکسن حتی اگر اثربخشی‌اش کم باشد باید زده شود/ تصور اشتباه مردم درباره کرونا گرفتن پس از دریافت واکسن 

ناجی اظهار کرد: ولی هیچ‌کدام از اینها تزریق واکسن را زیر سوال نخواهند برد. واکسن باید زده شود، حتی هنگام شیوع واریانت‌هایی که اثربخشی واکسن بر آنها کم است. 

وی گفت: الان واکسیناسیون دوز سوم با یک پیک بلند شیوع کرونا مصادف شده است. خیلی‌ها ممکن است ـ مثل پیک قبلی ـ بگویند واکسن زدم و کرونا گرفتم در حالی که واکسن زدن باعث عدم ابتلا به کرونا نمی‌شود. همزمانی واکسیناسیون با گردش بالای ویروس در جامعه باعث به وجود آمدن این تصور در مردم می‌شود.

عارضه لخته شدن خون بر اثر تزریق آسترازنکا چیز جدیدی نیست

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح‌ دانشوری همچنین درباره هیجان ایجادشده در جامعه مبنی بر لخته شدن خون و مرگ بر اثر تزریق آسترازنکا گفت: عارضه ترومبوز یا لخته شدن خون بر اثر تزریق واکسن آسترازنکا از قبل هم بوده و چیز جدیدی نیست. این عارضه از قبل شناخته‌شده بوده و دستورالعمل آن را هم وزارت بهداشت داده بود.

بیشتر بخوانید: 

وی افزود: در کشورهای مختلف جهان محدودیت‌های متفاوتی برای تزریق این واکسن به بعضی از گروه‌های سنی وجود دارد، مثلا برای همه افراد زیر ۳۰ سال یا ۵۰ سال ـ چه زن چه مرد ـ یا خانم‌های زیر ۴۰ سال تزریق نمی‌شود.

علت لغو ممنوعیت تزریق آسترازنکا برای زنان زیر ۴۰ سال در دولت قبل

ناجی در پاسخ به این سوال همشهری آنلاین که چرا در دولت قبلی کمیته علمی کرونا ابتدا اعلام کرد تزریق آسترازنکا برای زنان زیر ۴۰ سال ممنوع است اما بعد این ممنوعیت را برداشت شد، گفت: در هر صورت آسترازنکا به دلیل فایده‌ای که که داشت و ایمنی‌ای که ایجاد می‌کرد، آن موقع تزریق می‌شد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح‌ دانشوری ادامه داد: خودتان هم می‌دانید که لخته شدن خون عارضه شایعی نیست. این عارضه به صورت کلی از هر یک میلیون نفر در ۲ نفر بروز پیدا می‌کند. البته این آمار کلی است و در سنین زیر ۳۰ یا ۴۰ سال بیشتر می‌شود. الان هم که این مساله بولد شده به دلیل فوت دختر یکی از مقامات بهداشتی به دلیل ترومبوز (لخته شدن خون) پس از تزریق این واکسن است که ۲۶ ساله بوده. بعد از این اتفاق نامه‌ای زده و پخش شد و این التهاب را در جامعه به وجود آورد.

وی تاکید کرد: آسترازنکا واکسن پرمصرف و پرفایده‌ای است که در تمام دنیا تولید و استفاده شده است، فقط باید توجه کنیم به خانم‌های زیر ۳۰ یا ۴۰ سال تزریق نشود. 

در تعداد واکسن آسترازنکا محدودیت داریم

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح‌ دانشوری در واکنش به اینکه گفته می‌شود التهاب ایجادشده درخصوص آسترازنکا عمدی و به دلیل کمبود این واکسن است، گفت: اگر در تعداد واکسن آسترازنکا محدودیت داریم که واقعا هم همینطور است، باید تزریق آن را به افرادی که واقعا برای‌شان ضرورت دارد محدود کنیم، مثل آنها که دوز اولشان را آسترازنکا زده‌اند یا آنها که می‌خواهند دوز بوستر (یادآور/ دوز سوم) تزریق کنند.

وی افزود: ما با مشاهدات شخصی یا شنیده‌ها نمی‌توانیم درباره عوارض واکسن نظر بدهیم، بلکه باید براساس گزارش‌ها و اطلاعات رسمی درباره آن صحبت کنیم. خوب است اطلاعات مربوط به عوارض همه واکسن‌های تزریق‌شده در ایران ـ و نه‌فقط آسترازنکا ـ به صورت هم اکتیو یا فعال و هم پسیو یا غیرفعال ثبت و بر اساس این اطلاعات تصمیم‌گیری شود که چه واکسن‌هایی به چه گروه‌های سنی‌ای تزریق شود. 

جلوگیری از واکنش‌های التهابی جامعه با انتشار آمار

ناجی بیان کرد: الان افرادی که واکسن زده‌اند می‌توانند به سایت وزارت بهداشت مراجعه و خودشان عوارضشان را پس از تزریق واکسن ثبت کنند که به این حالت فعال گفته می‌شود. حالت غیرفعال هم این است که مسئولان با افراد تماس می‌گیرند و عوارض آنها را پس از تزریق واکسن ثبت می‌کنند که به این حالت غیرفعال گفته می‌شود.

وی تاکید کرد: الان وزارت بهداشت دارد این کار را انجام می‌دهد و باید نتایج تحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده را گزارش بدهد که در خلأ اطلاعاتی نظرات شخصی بیان نشود. وزارت بهداشت باید آمار مرگ را بر اثر آسترازنکا منتشر کند و جلوی واکنش‌های التهابی جامعه را بگیرد.  

کد خبر 655851

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha