به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز پژوهشگران در سوئد در بررسی ۱۴۶۸۵ زن مبتلا به کووید-۱۹ بررسی کردند که همگی آنها در سنین یائسگی (بالای ۵۰ سال) بودند، یعنی هنگامی که میزانهای استروژن تا حد زیادی افت میکند. ۱۷ درصد از این زنان برای تخفیف علائم یائسگی مکملهای استروژن دریافت میکردند. گروهی دیگر از این زنان به دلایل گوناگون داروهای مسدودکننده استروژن مصرف میکردند و یک گروه شاهد از زنانی که نه مکمل استروژن و نه داروی ضد استروژن مصرف میکردند.
پس از تعدیل اثر سایر عوامل خطرساز به این نتیجه رسیدند که در زنانی که مکملهای استروژن (درمان جایگزینی هورمونی) مصرف میکنند، در مقایسه با زنانی که این درمان را دریافت نمیکردند، خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ ۵۳ درصد کاهش مییابد.
خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ در زنانی که مکمل استروژن دریافت میکردند، ۲.۱ درصد بود، در گروه مصرفکننده داروهای مسدود کننده استروژن ۱۰.۱ درصد و در گروه شاهد ۴.۶ درصد بود.
یافتههای این پژوهشگران در ژورنال BMJ Open منتشر شده است.
البته بررسیهای مشاهدهای مانند این نمیتوانند ثابت کنند که میزان بالاتر استروژن علت این اثر حفاظتی است و این بررسی در زمانی انجام شده است که هنوز واکسنها در اختیار قرار نگرفته بودند.
این پژوهشگران اکنون در یک کارآزمایی تصادفیشده کنترلشده که اعتبار بالاتری دارد، به دنبال تایید قویتر این نظریه هستند که استروژن ممکن است بتواند اثر محافظتی در بیماران بستری کرونا داشته باشد.
اگر این نظریه ثابت شود ممکن است داروهایی افزایشدهنده میزان استروژن ممکن نقشی در درمان یا کاهش شدت کووید-۱۹ در زنان در سنین یائسگی پیدا کنند.
در همین زمینه:
نظر شما