سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به ادعاهای خبرگزاری رویترز تاکید کرد که «اینگونه گام برداشتن  شیوه غربی‌هاست. آنها هنوز امتیازاتی به ایران نداده‌اند. اگر موضع رسمی آنها این است، اعلام کنند چرا از طریق منابع غیر معتبر منتشر می ‎کنند؟»

محمود عباس زاده مشکینی

همشهری آنلاین، فتانه احدی: سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از انتشار گزارش تحریف شده رویترز در توئیتی نوشت: «انتشار اطلاعات نادرست در پوشش گزارش‌دهی رسانه‌ای کاری خطرناک است. توافق نهایی برای صدور مجوز بازگشت آمریکا به برجام با گزارش بی‌منبع تحریف‌ شده‌ای که شایعه‌سازی کرده است، بسیار متفاوت خواهد بود. توافق دوجانبه نیز نخواهد بود.» سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین پیش بینی کرد که «با نزدیک شدن به روزهای پایانی، باید منتظر تحریف‌های بیشتری بود.»

 میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی و مذاکره‌کننده این کشور در وین نیز به این ادعای رویترز واکنش نشان داد. اولیانوف هدف از انتشار این‌گونه گزارش‌ها را «تاثیرگذاری مخرب» بر «مراحل حساس و پایانی» مذاکرات وین عنوان کرد و در رد یکی از سه مورد رویترز درباره پیش‌نویس ادعایی، نوشت: «تبادل زندانیان ارتباطی به توافق هسته‌ای ندارد و در توافق احتمالی گنجانده نخواهد شد.»

در این‌باره با «محمود عباس‌زاده مشکینی»، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو نشستیم. عباس زاده در این باره معتقد است که «جنگ رسانه‌ای را باید با رسانه پاسخ داد» و تاکید می کند که «غربی‎‌ها به دنبال جنگ روانی هستند و در این عملیات گزاره‌های درست و نادرست را در کنار یکدیگر قرار می دهند و آنها را به افکار عمومی تحمیل می کنند. اینگونه گام برداشتن شیوه غربی‌هاست. آنها هنوز امتیازاتی به ایران نداده‌اند. اگر موضع رسمی آنها این است، اعلام کنند چرا از طریق منابع غیر معتبر منتشر می ‎کنند؟ می توانند مواضع خود را صریح بیان کنند نه اینکه خود را پشت منابع و کانال‌های دیگر مخفی کنند.»

در ادامه مشروح گفت وگوی همشهری آنلاین با این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی را بخوانید.

خبر محدودیت‌های جدید و تعهدات ایران که از سوی خبرگزاری رویترز منتشر شد و خبرهایی مانند آن، با چه هدفی از سوی رسانه‌های غربی منتشر می‌شوند؟

خبرسازی‌های بی پایه و اساس، به طورکل یک بازی با سناریوی جنگ روانی است. غربی‌ها همواره به دنبال جنگ‌روانی هستند. واقعیت این است این دوره از مذاکرات با کشورهای ۱+۴ با مذاکرات دولت قبل که منتهی به برجام شد، متفاوت است و حتی با مذاکراتی که به وین ۶ منتهی شد نیز تفاوت دارد.

تفاوت مذاکرات این دوره با دوره‌های قبل چیست؟

ما در این دوره با دست پر پای میز مذاکرات نشستیم. در جایگاه مدعی بوده‌ایم نه متهم میدان. قاعده بازی دست ما بود. منفعل نبودیم و حتی برعکس پیشنهاددهنده بودیم و حتی دستور مذاکرات را خودمان تعیین کردیم. با توجه به اینکه در ابعاد بین المللی همواره جنگ اراده‌ها بوده است، ما توانستیم اراده خود را بر حریف تحمیل کنیم. امتیاز این دوره مذاکرات بیشتر با منافع ملی همراه بوده و سطحش از برجام و وین ۶ نیز بالاتر است. ایران در مذاکرات اخیر راه شفاف سازی را پیش گرفته و برای از بین رفتن شبهات اصرار داشته که در نشست‌های اخیر شفاف سازی صورت گیرد. در واقع خود بازیگردان این مذاکرات بوده‌ایم.

در مذاکرات غربی‌ها به دنبال چه موضوعی هستند؟

غربی‌ها به دنبال این هستند که هر توافقی هم که صورت بگیرد بر اساس منافع آنها باشد. به هر حال نکاتی نیز مانده است که باید شفاف سازی شود، به تعبیری اگر غربی‌ها نخواهند موارد را روشن کنند و حسن نیت داشته باشند توافقی صورت نخواهد گرفت. البته رسیدن به توافق نهایی ساده نخواهد بود. توصیه ما نیز این است که طرفین توافقات با جدیدیت و حسن نیت برای رسیدن به توافق گام بردارند و اگر این اتفاق نیفتد به توافق نخواهیم رسید.

به نظر شما چرا رسانه‌های غربی، اعمال محدودیت جدید برای برنامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران، تعیین‌تکلیف ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده کشورمان در کره‌جنوبی و آزادی زندانیان غربی در ایران را ۳ محور اصلی پیش‌نویس دانسته‌اند و اصلا چه هدفی را دنبال می کنند؟

البته که باید دانست غربی‎‌ها به دنبال جنگ روانی هستند و در این عملیات گزاره‌های درست و نادرست را در کنار یکدیگر قرار می دهند و آنها را به افکار عمومی تحمیل می کنند. اینگونه گام برداشتن شیوه غربی‌هاست. آنها هنوز امتیازاتی به ایران نداده‌اند. اگر موضع رسمی آنها این است، اعلام کنند چرا از طریق منابع غیر معتبر منتشر می ‎کنند؟ می توانند مواضع خود را صریح بیان کنند نه اینکه خود را پشت منابع و کانال‌های دیگر مخفی کنند. آنها به دنبال این هستند که اقتدار جمهوری اسلامی ایران را از بین ببرند و اقدامات برجسته ایران را تحت الشعاع قرار دهند.

با انجام اقداماتی که رسانه‌های غربی و یا سیاستمداران غربی علیه توافقات صورت می‌دهند، تا چه اندازه می‌توانند جریان مذاکرات را منحرف کنند؟

در واقع این جنگ رسانه‌ای را باید با رسانه پاسخ داد. سیاست ما صداقت با مردمانمان است. ما در مقابل، واکنش رسانه‌ای همراه با شفافیت و صداقت و صحت و دقت انجام خواهیم داد.  سرنوشت مذاکرات پشت درهای بسته و دور میز مذاکرات مشخص می‌شود و قطعا در دستان شایعه پراکنان نخواهد بود. ما نیز تا به امروز میز مذاکراه را دقیق و مدبرانه و مبتکرانه اداره کرده‌ایم، از این به بعد هم بدین گونه اداره خواهیم کرد.

 تحلیل شما از نتیجه مذاکرات چیست و اگر آنچه ایران تاکید کرده یعنی «توافق خوب» صورت نگیرد، چه خواهد شد؟

توافق دور از درسترس نیست اگر غربی‌ها به وی‍ژه آمریکا حسن نیت داشته باشند. ما به دنبال این هستیم همه موارد مهم را حل و بر آن توافق کنیم. در واقع اگر یک توافق خوب حاصل نشود ما توافق نکردن را به توافق بد ترجیح می‌دهیم. توافق نکردن بهتر از توافقی است که منافع ملی ما را تامین نکند.

ببینید | اولین واکنش امیرعبداللهیان به گزارش رویترز درباره توافق ایران و آمریکا

واکنش به ادعای رویترز درباره دسترسی به مواضع ایران | سه موضوع کلیدی ایران در مذاکرات

هشدار خطیب زاده در مورد یک «کار خطرناک» در روزهای پایانی مذاکرات

ماجرای دروغ بزرگ رویترز علیه ایران | تخلیه فشارها پیش از احیای اصلی

کد خبر 658393

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجلس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    7 0
    شما رفتید روی همون برجام دارید مذاکره می کنید ...... به یه بیانیه سیاسی کنگره راضی شدید . فکر کردید مثلاً خیلی تضمین خوبیه ؟
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    6 0
    شما رفتید وین و در مورد احیا مجدد برجام مذاکره می کنید ولی طوری وانمود می کنید که مذاکرات مجددی در حال انجام است . اگر برجام بد است هر توافقی بر روی احیا مجدد آن هم بد است و بهتر است اصلاً مذاکره نکنید.
  • ب ص IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    5 5
    ول کنید بیاید هیچ اتفاقی نمی‌افتد فقط یک ماه تنگه هرمز ببندید
  • TR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    2 4
    منافع مردم ایران با داشتن ارتباط و آشتی با آمریکا تأمين میشود! هر چه دیرتر اینکار انجام شود، منافع ایران بيشتر ضرر و زیان ميبیند!...
  • mo US ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    1 0
    من تعجب میکنم که همیشه این جمله را از برخی مسوئلین میشنوم حسن نیت امریکا که هیچ+ اروپا+ برخی کشورهای عربی عبری +مسلمانان مثل پکستان ومالزی وترکیه وووو ... حسن نیت کجا همه بفکر پولداران کشورهایشان هستند حسن نیت ؟
  • محمدرضا IR ۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    1 0
    آنقدر ایران را معطل نگه میدارن تا با پای خودش به تله بیفته و از خواسته هاش دست بکشه و زیر بار دوباره این برجام ننگین بره یعنی دوباره برگرده سر پله اول و از همه چیز دست بکشه و همه چیز را تعطیل بکنه در عوض تعلیق موقت چند تحریم و آزادی مقداری از پولها آن هم برای مدت چند سال تا پایان ریاست جمهوری بایدن و دوباره یکی مثل ترامپ میاد و برجام را پاره می‌کنه و دوباره تمام تحریمها بر میگرده و فلاکت مملکت دوباره شروع میشه فقط ایران و مذاکره کننده هاش باید خیلی ساده باشن که با این شرایط مسخره دوباره به برجام برگردن هیچ عاقلی از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشه
  • مهدی IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    1 1
    خروج یک گرم اورانيوم تولید شده و ارسال آن به روسیه مصداق دخالت مستقیم روسیه در امور داخلی ایران خواهد بود و ننگ آور ترین معاهده ای خواهد شد که تاریخ ثبت کرده
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
    0 0
    اصلا بهتر بود با کنگره و قوه مقننه امریکا که همه کاره کشورامریکا است مذاکره می شد نه دولت یا قوه مجریه. با توجه به تهدیدات مکرر سنا اعم از جمهوریخواه یا دموکرات امیدی به تداوم توافقات نیست. لذا آمادگی برگشت در حداکثر سرعت ممکن را داشته باشیم.