وزیر خارجه ایران با مسئول دانستن آمریکا و متحدان غربی آن در هرگونه شکست احتمالی مذاکرات وین، اما تاکید کرد تیم ایرانی با خوش‌بینی و جدیت برای رسیدن به توافق خوب تلاش می‌کند.

حسین امیر عبداللهیان - وزیر امور خارجه

به گزارش  همشهری آنلاین به نقل از فارس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نسبت به رسیدن به یک توافق خوب در مذاکرات وین ابراز خوش‌بینی کرد.

امیرعبداللهیان شامگاه شنبه در مصاحبه با «کریستین امانپور» مجری شبکه «سی‌اِن‌اِن» گفت: «آن بخشی که به جمهوری اسلامی ایران برمی‌گردد، چرا خوش‌بین هستیم؟ چون دولت آقای دکتر رئیسی اراده جدی دارد برای اینکه به توافق خوب در وین دست پیدا کنیم».

وی در این مصاحبه، که بخش کوتاهی از آن را امانپور در صفحه توئیتر خود منتشر کرد، توضیح می‌دهد: «دولت آقای دکتر رئیسی تاکید دارد و علاقمند است که به یک توافق خوب و فوری دستیابی داشته باشیم».

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما برای رسیدن به یک توافق خوب، تلاش‌های زیادی را در ادوار گذشته کرده‌ایم، افزود: «در این لحظات حساس و شرایط حساس مذاکرات ما در وین، اگر آمریکا و طرف غربی [واقع‌گرایانه] برخورد نکنند، حتما مسئول شکست احتمالی مذاکرات خواهند بود».

امیرعبداللهیان همچنین تاکید کرد: «اما ما با خوش‌بینی، با جدیت برای رسیدن به توافق خوب در وین تلاش می‌کنیم».

وی که در آلمان حضور دارد، پیش از این نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که ایران متعهد به پایان موفق گفت‌وگوهای وین است و همه تصمیماتی که باید می‌گرفتیم را اتخاذ کرده‌ایم و جدیت خودمان را به طور کامل نشان داده‌ایم.

کشورهای غربی از زمان آغاز مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین انجام عملیات‌های رسانه‌ای و روانی برای مقصرنمایی ایران را در دستور کار قرار داده‌اند. وزیر خارجه فرانسه نیز اخیراً ضمن بیان این که مذاکرات وین به نقطه اوج خود رسیده، با انداختن توپ در زمین ایران خواستار اتخاذ تصمیمات سیاسی از سوی تهران شد.

این در حالی است که  «علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران ضمن بیان این که «بیش از هر زمان به توافق در وین نزدیک شده‌ایم»، گفت ایران تصمیمش را گرفته و اکنون نوبت طرف‌های مقابل است که تصمیم بگیرند.

در ساعات پایانی چهارشنبه شب ۲۷ بهمن ماه نیز باقری در توئیتی نوشت: بعد از هفته‌ها مذاکرات فشرده، بیش از هر زمان به توافق نزدیک شده‌ایم، اما تا وقتی درباره همه‌ چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است. واقع‌بینی، خودداری از زیاده‌خواهی و توجه به تجربه چهار سال گذشته لازمه تحقق این هدف است. زمان تصمیم‌گیری طرف‌های مذاکراتی ما فرارسیده است.

پس از آن هم «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین نیز ضمن موافقت با اظهارات باقری، گفت: اکنون زمان اتخاذ تصمیمات نهایی در مذاکرات وین درباره برجام است.

ساعات پایانی سه‌شنبه شب ۲۶ بهمن ماه «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توئیتی با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی‌اش با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات جاری در وین رعایت خطوط قرمز را برای ایران مهم خواند و یادآور شد: روند رو به جلوست، اما هنوز برخی موضوعات مهم، پیش روی ماست. ابتکارات طرف ایرانی توافق را در دسترس قرار داده، اما حصول توافق نهایی منوط بر «رفتار مسئولانه» طرف غربی است.

بامداد یکشنبه همچنین «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه ضمن تاکید بر لزوم دستیابی به توافقی در مذاکرات وین تا زمانی که فرصت باقی است، گفت ایران باید از فرصت استفاده کند و تصمیمات سیاسی که حفظ توافق وین را ممکن می‌سازد، اتخاذ کند. 

کد خبر 658419

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    0 1
    بنظر نمی رسد توافقی صورت بگیرد. بهتر بود از اول با نمایندگان کنگره مذاکره می شد نه دولت یا قوه مجریه امریکا به هر حال امیدی به براورده شدن خواسته های برحق ایران دیده نمی شود بهتر است این موضوع توسط دیپلمات ها برای کشورهای دیگر و توسط ائمه جمعه برای مردم ایران توضیح داده شود که توپ در زمین مانیست و از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شویم.
  • حسن IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    2 10
    توافق خوب با قاتل شهید سلیمانی؟!!!
    • IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
      10 1
      شما لطفا ساکت شو مثل سلیمانی هزاران شهید جوان دادیم یه جوری باید صلح بشه مردم گرفتارم معلومه شکم شما سیره
  • هم وطن IR ۰۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
    1 0
    آمریکا نقطه ضعف ایران را میداند.چرا ؟ گر انی بقدری فشار به مردم آورد که صدای مردم درآمد اختلاس هم ضعف دوم بود.مردم از گرانی و تورم شاید ۱۰درصد ناراحتند اما از اختلاس و ناتوانی دولت ۱۰۰درصد ناراحتند.فشار تحریم را میشود تحمل کرد.اما آقازاده های مفت خور را نمیشود.