به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، اصغر مهاجری، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران مرکزی روز چهارشنبه ۴ اسفند در چهارمین کنگره آنلاین بینالمللی و سی و ششمین همایش مددکاری اجتماعی در ایران به مناسبت روزهای ملی و جهانی مددکاری اجتماعی با موضوع ادغام اجتماعی و نقش آن در افزایش نشاط اجتماعی اظهار کرد: وضعیت مناسبی در شهرها در حوزه نشاط اجتماعی وجود ندارد و در برخی از مناطق شهر تهران این شاخص نزدیک به عدد یک یا صفر است که این تناقض با شرایط استاندارد، نشاط اجتماعی را رضایت بخش نشان نمیدهد.
وی اظهار داشت: علیرغم اینکه نشاط اجتماعی یکی از ضرورتهای توسعه و ممتاز برای توسعه و زندگی پویای شهری است و میتواند موتور حرکت شهر شتابان تهران به طرف یک شهر انسانگرا باشد، اما این وضعیت را شاهد نیستیم و حتی برای شهروندان این تعریف ارائه نشده است که چه مواردی را نشاط بدانند.
مهاجری اظهار کرد: شهرسازان مدیران شهری در تهران غافل از هویتسازی برای شهر هستند و این شهر شتابان را برای افراد طراحی نکرده اند. فرهنگ فقر شهری در شهر تهران آزموده شده است.
عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران مرکزی بیان داشت: برنامهریزان شهری بر این نیستند که مشارکت شهروندان را در شهر بیشتر کنند و در چنین شرایطی نشاط اجتماعی از برخی از محله ها و برخی شهرنشینان دور میشود.
وی ادامه داد: راهکار ایجاد نشاط اجتماعی این است که در فرایند مشارکت شهری قرار بگیریم و برنامهریزی و اجرای مشترک در واقع نیاز ایجاد نشاط اجتماعی در شهرهاست و در غیر اینصورت امکان ادغام در شهری مانند تهران وجود ندارد.
مهاجری اضافه کرد: در جایی که فقر شهری وجود دارد و گسترش آن در جامعه شهری در حال شکلگیری است، نشاط اجتماعی بسیار دور از دسترس خواهد بود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در نهایت گفتنی است که در شیوه زیستن شهری بخصوص در تهران اثری از نشاط اجتماعی دیده نمیشود و اگر خواهان نشاط اجتماعی هستیم باید به تدریج با اجرای طرح های انسان پایه و مددجوی از نیروهای مددجوی مهندسی اجتماعی به سمت نشاط اجتماعی حرکت کنیم.
نظر شما