به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر در دومین جشنواره فیلم کمدی گل آقا که در تالار اریکه ایرانیان برگزار میشد، در ابتدا با پخش تصاویر گفتگو با خداداد عزیزی به عنوان چهره برگزیده ورزشی در عرصه طنز، با حضور ثریا قاسمی، مریلا زارعی و پوپک صابری از سعید پورصمیمی به عنوان بازیگر پیشکسوت سینمای طنز تقدیر به عمل آمد.
پورصمیمی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم گفت: درست است که من مرتکب کار کمدی شدم ولی به خود اجازه نمیدهم مانند سایر دوستان وارد این عرصه شوم. خوشحالم این جشنواره برای دومین دوره برگزار میشود. شاید این قدمی باشد برای اینکه سینمای کمدی شکل بگیرد.
وی افزود: همانگونه که طنز در وجود ما جا دارد، جامعه نیز نیاز به طنز دارد. امیدوارم سینمای ما درآمد خود را از اکران فیلمها کسب کند. وقتی به گذشته نگاه میکنم مدیون دوستان عزیزی هستم که مرا یاری کردند. دوستانی که دیگر نیستند همچون عطاءالله زاهد و پرویز فنیزاده و عزیزانی که هستند و من دست همه آنها را میبوسم، به ویژه استاد بزرگم مرتضی احمدی.
سپس قاسمی گفت: دهه 40 بود که برای بازی در نمایشی به کارگردانی استاد سمندریان دعوت شدم. در نمایش "آندورا" در کنار عزیزانی چون مرحوم جمیله شیخی، محمدعلی کشاورز، پرویز پورحسینی و عزیزان دیگر با پورصمیمی همبازی بودم. این جایزه مزد تلاش 50 سال فعالیت در عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون برای سعید پورصمیمی است.
منوچهر احترامی برگزیده طنز در بخش مکتوب جشنواره گل آقا بود که با حضور رویا تیموریان، هوشنگ مرادی کرمانی و رضا کیانیان از وی تقدیر شد. تیموریان با اشاره به اینکه داستانهای احترامی را برای فرزندان خود میخوانده، یادآور شد: با خواندن کتابهای ایشان به شخصیت نخودی رسیدم و از آن پس بچهها کارهای نادرست خود را با نخودی تحلیل میکردند.
در ادامه تیموریان با اشاره به اینکه جوایزی که در جشن یکصدمین شماره ماهنامه سینما تئاتر قرار بود به هنرمندانی چون حمید سمندریان، مسعود رایگان و هما روستا اهدا شود، با گذشت یک سال هنوز اهدا نشده ابراز امیدواری کرد که جوایز این جشن به هنرمندان اهدا شود.
یکی از برنامههای ویژه دومین جشن فیلمهای کمدی گل آقا اجرای موسیقی ضربی مرتضی احمدی بود که با همراهی فرزند و نوه مرحوم هادی اسلامی انجام شد و مورد استقبال حاضرین قرار گرفت. احمدی اجرای قطعهای قدیمی را به سعید پورصمیمی تقدیم کرد و سپس از مرضیه برومند به عنوان چهره برتر طنز در تلویزیون تقدیر شد.
پخش تصاویر "مدرسه موشها"، "آرایشگاه زیبا"، "هتل" و "خونه مادربزرگه" شور و حالی خاص در سالن برگزاری مراسم ایجاد کرد. رضا بابک، پرویز پورحسینی و سعید پورصمیمی سه تن از هنرمندانی که سالها با برومند همکاری داشتند برای تقدیر از وی روی صحنه حاضر شدند و به ذکر خاطرات مشترکی با این هنرمند عرصه کارگردانی و بازیگری پرداختند.
همچنین در ادامه مراسم با حضور جعفر والی بازیگر باسابقه سینما، تئاتر و تلویزیون از هاشمی مقدم مدیریت مجموعه اریکه ایرانیان تقدیر به عمل آمد. در بخش نهایی و مسابقه جشنواره فیلم کمدی گل آقا، هیئت داوران جشن متشکل از داود رشیدی، فرهاد توحیدی، گیتی صفرزاده، محمد رفیعی ضیایی و فاطمه معتمد آریا برگزیدگان بخشهای مختلف خود را معرفی کردند.
در بخش بهترین فیلمنامه با حضور معمتدآریا و توحیدی، سینی نقره غلامنشان و تلویزیون 42 اینچی به اصغر فرهادی نویسنده "دایره زنگی" اهدا شد. معتمدآریا با تشکر از کارگردانها و هنرمندانی که باعث شدند وی مطرح شود، درباره وضعیت سینمای طنز در جامعه گفت: طنز و کمدی در جامعه ما جدی گرفته نمیشود. در حالی که جدیترین وجه زندگی ما کمدی است.
فرهادی نیز ضمن ابراز خوشحالی گفت: در کشور برای اولین بار جشنوارهای را دیدم که به معنای واقعی اختتامیه دارد. در بخش بعدی مراسم با حضور حمید لولایی و گیتی صفرزاده جایزه بازیگر مرد برگزیده جشنواره به رضا عطاران اهدا شد. حضور عطاران روی صحنه مراسم نیز با استقبال حاضرین در مراسم همراه بود.
سپس با حضور حمید جبلی جایزه بازیگر زن برگزیده جشنواره به ژاله صامتی اهدا شد و در ادامه با حضور یدالله صمدی و سیروس ابراهیمزاده جایزه تهیه کننده برگزیده جشنواره به سیدجمال ساداتیان برای فیلم "دایره زنگی" رسید. ابراهیمزاده ضمن ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم گفت: پیشنهاد میکنم از سال آینده بدترینهای جشنواره را نیز انتخاب و معرفی کنیم.
سپس ساداتیان با اشاره به ناملایماتی که در جشنواره بیست و ششم فیلم فجر نسبت به "دایره زنگی" شد، انتخاب خود را نشانگر تفاوت میان نگاه مسئولین و مردم ذکر کرد و گفت: همه باید دعا کنیم این دو نگاه به هم نزدیک و اینگونه مشکلات کمتر شود. این فیلم میتوانست تنور جشنواره را گرم نگه دارد ولی استرسها به قدری بود که تا یکماه بعد از اکران فیلم تبلیغی برای آن نشد.
در بخش پایانی مراسم نیز با حضور داود رشیدی، ابوالحسن داودی و سیروس الوند جایزه کارگردان برگزیده جشنواره به کمال تبریزی اهدا شد. الوند ضمن یادآوری خاطرهای از مرحوم کیومرث صابری گفت: از اینکه آقای محمدرضا خاتمی در این جشن حضور دارند بسیار خوشحالم و همینجا میگویم که دلمان برای برادر بزرگشان تنگ شده است.
تبریزی نیز برگزاری چنین جشنوارههایی را باعث جدی گرفته شدن سینمای طنز و کمدی دانست و گفت: در این سالها آنگونه که باید حق سینمای طنز ادا نشده است. معتقدم همه کسانی که در عرصه کمدی و طنز کار میکنند درونشان دریایی از غم ناشی از معضلات و مشکلات جامعه دارند. هنرمندان برای برطرف و منعکس کردن این مشکلات به کار طنز و کمدی میپردازند.
کارگردان فیلم سینمایی "همیشه پای یک زن در میان است" اظهار داشت: متأسفانه در سالهای اخیر محدودیت برای سینما بسیار بسیار زیاد شده است. در گذشته اینطور نبوده و امیدوارم در آینده هم چنین نباشد. این دوره تنگ و سخت را که پشت سر گذاشتیم، امیدوارم دوره بعد لبخند به لب داشته باشیم.