وزیر صمت وعده کاهش قیمت خودرو را داده با این حال بررسی بازار نشان می‌دهد که هر چند وقت یکبار قیمت‌ها با نوسانات نرخ دلار کاهشی می‌شوند.

خودرو - cars

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگله خبرنگاران، اخیرا وزیر صمت وعده ۱۵ درصد کاهش هزینه تمام شده خودرو را داده است و باتوجه به این کاهش، قیمت بازار و کارخانه هم کاهش می‌یابد. بر اساس وعده وزیر، ارزانترین خودروی بازار حداقل ۲۰ میلیون تومان و بقیه خودروها بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ارزان می‌شوند اما آیا این کاهش قیمت شدنی است؟

کارشناسان صنعت خودرو می گویند کنترل تورم با کنترل قیمت یکی از ناکارآمدترین شیوه هاست و باعث گرانی و فرار از پاسخگویی مسئولان می‌شود. تورم در کشور چه در حوزه خودرو و چه سایر حوزه ها، ناشی از افزایش قیمت کالا در مبدا توزیع نیست، ناشی از اشتباهاتی است که در سیاست کلی و مشکلات عدیده در ساختاری و کسری شدید بودجه است.

 رئیس کل بانک مرکزی گفته بود کشور را با انتشار پول مدیریت می‌کنند که به گفته فعالان بازار خورو، همین کار باعث ایجاد تورم شده است. کارشناسان صنعت خودرو می گویند در این بین، ارگان‌ها و سازمان‌هایی مانند شورای رقابت که ورود می‌کنند، مدعی هستند می‌توانند قیمت را با سرکوب در مبدا توزیع کنترل کنند.

۱۱ سال است که شورای رقابت در قیمت گذاری خودرو فعالیت می کرد که مورد انتقاد کارشناسان صنعت خودرو قرار گرفته بود.

سال گذشته حدود یک میلیون دستگاه با مابه تفاوت حداقل ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان به بازار عرضه شد که نجفی منش رئیس انجمن قطعه سازان همگن نیرومحرکه می گوید این مابه تفاوت گاهی به ۲۰۰ میلیون هم رسید. اگر همان عدد متوسط را حدود ۸۰ میلیارد تومان بگیریم، می توانیم بگوییم که منابع درآمدی در بازار به صورت رانت توزیع شد.

عضو کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص اظهار اخیر وزیر صمت گفته بر اساس شرایط حاکم بر خودروسازان کشور و زیان‌های انباشته وارده بر این صنعت، کاهش ۱۵ درصدی قیمت خودرو دور از واقعیت بوده و توان کاهش قیمت برای خودروسازان داخلی وجود ندارد.

محمد باقری می گوید بدون توجه به ارزانی یا گرانی خودرو، مشخصا با توجه به شرایط فعلی جامعه، مصرف‌کنندگان رضایتی از قیمت کنونی خودرو ندارند. می‌بایست از هر گونه اظهارنظر در این خصوص که بی‌اعتمادی مردم به دولت و وزرا را موجب می‌شود، پرهیز کرد. کاهش قیمت ابتدا باید در واقعیت و در عمل اتفاق بیفتد و سپس بر وقوع آن صحه گذاشت.

بنابراین به نظر می‌رسد برای کاهش قیمت خودرو در بازار دولت باید فکری به حال دلالان و سوداگرانی کند که نبض بازار را در دست گرفته اند و مصرف کننده توانی برای خرید خودرو ندارد و به ناچار باید در قرعه کشی‌هایی شرکت کند که در هر دوره میانگین بین ۲ تا ۵ میلیون نفر ثبت نام می‌کنند، اما فقط تعداد اندکی شانس برنده شدن در قرعه کشی را می‌یابند.

در این رابطه حجت اله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید: قیمت خودرو یکی از داغ‌ترین بحث‌های جامعه است، زیرا بر نظام اقتصادی و قیمت سایر کالاها اثرگذار بوده و یکی از کالاهای موردنیاز مردم در شرایط کنونی است یعنی به هر میزان که بتوان بازار خودرو را ساماندهی کرد، به همان میزان به جو روانی حاکم بر اقتصاد کمک خواهد شد.

فیروزی می‌گوید: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به عنوان متولی تولید اشراف کاملی بر بازار خودرو داشته باشد و برای زمان‌هایی مانند ماه‌های پایانی سال که تقاضا در بازار خودرو افزایش می‌یابد، تنظیم‌گری‌های لازم را انجام دهد.

بر اساس این گزارش و اظهار نظر کارشناسان صنعت خودرو باید گفت با توجه به ساختار سیاسی، اقتصادی، مالکیتی و مدیریتی حاکم بر صنعت خودروی کشور، انتظار کاهش قیمت خودرو دور از واقعیت است. هر چند برخی فعالان بازار خودرو می گویند خودرو می‌تواند ارزان شود، اما این مهم با اصلاح ساختار مدیریتی و مالکیتی صنعت خودرو و رقابتی کردن خودروسازی‌ها به گونه‌ای که به حذف انحصار از این صنعت بیانجامد و یا از طریق واگذاری به شرکت‌های رقابت‌پذیر امکان‌پذیر است.

کد خبر 665820

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 17
  • فففف IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    14 9
    نه عزیزم دلت را صابون نزن گرانتر هم می شود
  • ناشناس IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    19 3
    کاهش ۱۵ درصدی فقط در کارخانه تاثیر می زاره و بس ن در بازار آزاد
  • بنده خدا IR ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    27 1
    کیلویی هم حساب کنید قیمت این کاردستی های بی کیفیت اینقدر نمیشه
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    5 2
    قیمت خودرو افتضاحه قیمتها هم واقعا مسخره هستند هر وقت یه دلاری شد هزار تومن همه چی درست میشه
  • IR ۱۸:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    7 0
    اگر به وعده دولتی‌ها می خواستیم دلخوش باشیم الان وضعمان اینجوری نبود وزیر سمت از ابتدای وزارتش در حال وعده دادن است آیا قیمتها پایین آمده یا سر به فلک کشیده اینها به جز وعده دادن بدون هزینه کاری نمی کنند
  • همصدا با مردم IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    13 0
    تجربه و اتفاقات بعداز خاتمه جنگ ایران و عراق به من میگه در این سالها وعده مسئولین دروغی بیش نیست خصوصآ در دوره هاشمی و خاتمی و روحانی بیش از هر دوره دیگر شاهد این دروغ گویها بودیم
  • ناشناس IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    6 0
    دیگه حناتوتن رنگی نداره
  • حسین IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    5 3
    خیلی ساده است اگه قرعه کشی روبردارندوقیمت کارخونه رو روانه بازارکننداونوقته که ریزش شدیدبازاروفرامیگیره.
  • IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    3 2
    وزیر صمت بدجوری دلش استیضاح می خواد !! بابا تو این فرغون سازی ها یک تعدادی دست پنهان از بهارستان هست
  • IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
    4 0
    طبق اسناد در این ۴۳ سال هر زمان مسولین صحبت کردن که چیزی ارزان میشود درواقعا گرانتر میشود و هیچ کس هم جواب گو نیست
  • IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۴
    5 0
    بله این ارابه های مرگ هموطنان باید ارزان بشه حلب ۱۷ کیلویی از اینا مقاومتره بی کیفیتی بی داد می کنه بیخودی گران شده باید ارزان بشه
  • IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۴
    0 0
    اگه یادتون باشه پژو پارس که ۷۰ میلیون شد سال ۹۷ وعده ارزان شدن می دادند الان سه سال گذشته و همون پژو پارس شده ۳۵۰ میلیون تومن
  • سرباز بازنشسته IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۴
    3 0
    گمان نیکم فلانی این وزیری که من دیدم مال این حرفها نیست اگر هم بشود نمیتواند موقع امدن خودرو را چهل درصد گران کرد را ده درصد ارزان کند
  • آ IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۴
    1 0
    فعلا که ۱۵ درصد گرانتر هم شده بعد از اینکه وزیر صمت گفت ۱۵ درصد کاهش مییابد
  • IR ۰۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۵
    2 0
    اگ دستتون با دلال تو ی کاسه نیست . ب قیمت کارخونه وبدون قرعه کشی خودرو رو وارد بازار کنید آیا ی مسئول درستکار پیدا میشه