به گزارش همشهری آنلاین، سیسیلیا لوی، صفحات کتابهای قدیمی را پاره میکند، برش میدهد و تکهتکه میکند و با استفاده از خمیر کاغذ، قالب و تکنیک پاپیه ماشه، آنها را در هم میآمیزد و کتابهایی بارها خوانده شده را به شکلهایی جدید، دوباره میآفریند.
نشانههای گذر زمان، علائمی که صاحبان کتابها روی آنها به یادگار گذاشتهاند و رد بارها خوانده شدن کتابها، کیفیت و رنگ کاغذ، تایپوگرافیها، سوراخهایی که در اثر صحافی روی کاغذها ایجا شده، چروکها و بریدگیها، عبارات قدیمی و گاهی محتوای عجیب و غریب؛ این چیزی است که لوی، در بیانیه هنریاش از آن حرف میزند: انتخاب مواد کارم برای من بسیار ارزشمند است. من هر تکه کاغذ را بدقت و وسواس انتخاب میکنم.
روند تبدیل کتابها به اشیا، کاری جالب توجه است: تبدیل یک کتاب قدیمی به وسیلهای کاربردی، که ضمنا گذر زمان و فرسودگی را هم نمایش میدهد و همینطور، خود کلمات را نیز محو میکند، به نوعی برجسته کردن تاریخچه خواندن کتاب و مفید بودن آن را نشان میدهد. همینطور عمل خواندن را در کنار رفتاری آشکارتر و کارکردیتر قرار میدهد: نوشیدن چای، قدم زدن و رفتن به جایی. نگاه کردن به کارهای لوی، احساس آرامش در آدمی برمیانگیزد.
لوی در ساختن این اشیا، علاوه بر صفحات کتاب قدیمی، از خمیر نشاسته گندم نیز بهره برده است. آثار او در سطح بینالمللی به نمایش درآمده است و در مجموعههای خصوصی و در نمایشگاههای دائمی از جمله موزه ملی سوئد نیز به نمایش گذاشته شده است.
در سال ۲۰۱۷، آثار او در ورودی اصلی بیمارستان دانشگاه جدید کارولینسکا استکهلم، با بیست پایه که بیش از ۲۵ مجسمه کاغذی منحصر به فرد را در خود جای داده بود، نصب شد.
لوی میگوید: قبلا طراح گرافیک و صحاف بودم، اکنون به عنوان یک هنرمند مستقل به صورت تمام وقت کار میکنم. کارهای من شامل مجسمهها، اشیا و اینستالیشنها با استفاده از کاغذ کتابهای قدیمی است.
او ادامه میدهد: کیفیت کاغذ و رنگ آنها، عبارات قدیمی، محتواهای نامتعارف و چیزهایی از این دست، در انتخاب مواد اولیه برای کارهایم موثر است. من هر تکه کاغذ را با احتیاط انتخاب میکنم و ویژگیهایی را که گفتم در آنها در نظر میگیرم. همه اینها به بیان چیزی که میخواهم و به هدفم از ساخت این اشیا کمک میکند.
لوی میگوید: صفحات را پاره میکنم، برش میدهم یا خرد میکنم و دوباره با استفاده از خمیر، قالب و تکنیک پاپیه ماشه آنها را با هم ادغام میکنم. کتاب به نوعی بازآفرینی شده، اما شکل جدیدی به خود میگیرد. روند کار آهسته، آرام و تکراری است. شی دو بعدی (کاغذ) به فرمی سه بعدی تبدیل میشود.
منبع: ترجمه از لیتهاب.
نظر شما