زبان بدن می‌تواند به صورت ناخودآگاه احساسات و شرایط روحی یک فرد را منعکس کند و این به خصوص در یک مصاحبه شغلی یا قرار آشنایی مهم است. در اینجا ۸ نکته مهم مربوط به این زبان را مطرح کرده‌ایم تا فردی صادق، مشتاق و با اعتماد به نفس به نظر بیایید.

body language - زبان بدن - مصاحبه

به گزارش همشهری آنلاین، احتمالا تجربه کرده‌اید یا شاید هم شنیده باشید که در طول مصاحبه شغلی، نحوه رفتار و حرکات شما به اندازه آنچه می‌گویید مهم است. زبان بدن شاخص مهمی از راحتی، اعتماد به نفس و اشتیاق است که به چشم مصاحبه کنندگان می‌آید. آگاهی نسبت به زبان بدن و رعایت برخی نکات ساده، باعث خواهد شد تا شما بهترین تاثیر ممکن را داشته باشید.

زبان بدن روشی است که از طریق آن، انتقال احساسات با حالات، ژست‌ها، فرم صورت و حرکات یک فرد انجام می‌گیرد. زبان بدن معمولا ناخودآگاه است، اما با تمرین می‌توانید یاد بگیرید که زبان بدن خود را کنترل کنید و اعتماد به نفس خود را به اطرافیان نشان دهید.

این انتقال مفاهیم به خصوص در طول یک جلسه شغلی یا قرار آشنایی اهمیت پیدا می‌کند زیرا تاثیری ناخودآگاه روی مخاطب می‌گذارد و احساسات شما را عیان می‌کند. حرکات و موقعیت‌های بدن خاصی وجود دارد که نشان دهنده حالات ذهنی و احساسات منفی مانند عصبی بودن یا حس حقارت است؛ در حالی که برخی دیگر علاقه و راحتی را نشان می‌دهند.

زبان بدن خنثی یا مثبت به مصاحبه کننده اجازه می‌دهد تا بر آنچه می‌گویید تمرکز کند و بتواند به راحتی آنچه را می‌گویید پردازش کند؛ در نتیجه احتمال بیشتری برای دریافت نتیجه مثبت ایجاد می‌شود.

این حرکات را در یک قرار مهم انجام ندهید | ۸ نکته مهم برای موفقیت در مصاحبه شغلی

۱. پیش از ورود به محل ملاقات

هنگامی که به محل مصاحبه رسیدید، مدتی را برای جمع آوری و آماده کردن مدارک خود صرف کنید؛ تلفن خود را در حالت بی صدا قرار دهید و قبل از ورود به ساختمان، هرگونه اطلاعات را بررسی کنید. فراموش نکنید که به محض ورود به داخل، با کارمندان شرکت در تعامل خواهید بود.

۲. در اتاق انتظار هوشیار باشید

انتظار برای شروع مصاحبه ممکن است زمان خوبی برای پیگیری ایمیل ها یا ارسال پیام باشد، اما بهتر است زمان خود را صرف گفت و گو با مسئول پذیرش کنید و بعد از آن صبورانه منتظر بمانید. اگر می‌توانید، صندلی‌ای را انتخاب کنید که بتوانید متوجه ورود مصاحبه گر بشوید تا غافلگیر نشوید.

۳. وضعیت بدن را خوب حفظ کنید

هنگامی که در مصاحبه واقعی قرار گرفتید، وضعیت خود را صاف نگه دارید. در صورت امکان یک صندلی با پشت صاف انتخاب کنید و چانه خود را بالا و شانه ها را پایین نگه دارید. وضعیت بدنی خوب نشان دهنده اعتماد به نفس است.

۴. کف دست خود را باز نگه دارید

اگر عادت دارید، می‌توانید از دستان خود برای صحبت کردن استفاده کنید، اما مطمئن شوید که در حین انجام این کار، کف دست خود را باز نگه دارید. کف دست‌های باز و رو به بالا نشان می‌دهد که شما چیزی برای پنهان کردن ندارید و به آنچه می‌گویید اطمینان دارید.

۵. از تماس چشمی موثر استفاده کنید

از نظر ارتباط چشمی، با مصاحبه کننده مانند یک دوست قدیمی رفتار کنید. به طور مرتب با آنها تماس چشمی برقرار کنید، به خصوص هنگام سلام کردن و دست دادن همیشه تماس چشمی خود را حفظ کنید.

۶. پاسخگو باشید

سر تکان دهید و لبخند بزنید تا نشان دهید که در حال صحبت کردن با مصاحبه کننده هستید. این اقدامات نشان می‌دهد که شما آنچه را مصاحبه کننده می‌گوید درک می‌کنید و با اظهارات او موافق هستید.

۷. از وضعیت پاها غافل نشوید

در صورت امکان پاهای شما باید ثابت باشند. آنها را ضربدری قرار ندهید. روی هم انداختن پاها هم ممکن است ناراحت کننده باشد و ممکن است به اشتباه به عنوان بی‌علاقگی در مصاحبه تعبیر شود. 

۸. اگر تیک عصبی خاصی دارید

اگر یک عادت عصبی مانند تکان دادن پا یا ضربه زدن روی میز دارید، تمام تلاش خود را برای کنترل آن انجام دهید. عادت‌های بی‌قرار می‌توانند حواس‌تان را پرت کنند و ممکن است احساس عصبی بودن یا بی‌علاقگی را به مصاحبه‌کننده نشان دهند.

کد خبر 669810
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • GB ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    0 0
    مرسی