وقتی شواهدی مبنی بر اینکه افراد سیگاری در مقایسه با غیرسیگاری­‌ها بیشتر به نوع شدید کرونا مبتلا می‌شوند، منتشر شد، میلیون­‌ها سیگاری را مجبور به ترک دخانیات کرد. ترک می‌تواند چالش برانگیز باشد، بویژه با فشارهای اجتماعی و اقتصادی اضافی که در نتیجه همه­‌گیری ایجاد شده است؛ اما دلایل زیادی برای ترک دخانیات وجود دارد.

ممنوعیت سیگار کشیدن در پارک‌های کالیفرنیا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فواید ترک سیگار تقریبا فورا ظاهر می­‌شود. پس از تنها ۲۰ دقیقه از ترک سیگار، ضربان قلب شما کاهش می­‌یابد. همچنین در عرض ۱۲ ساعت، سطح مونوکسید کربن در خون شما به حالت طبیعی کاهش پیدا می­ کند و در عرض ۲ تا ۱۲ هفته، گردش خون شما بهبود یافته و عملکرد ریه افزایش می­‌یابد.

فواید ترک سیگار تا جایی است که در عرض یک تا ۹ ماه، سرفه و تنگی نفس کاهش می­‌یابد و در عرض ۵ تا ۱۵ سال، خطر سکته مغزی به اندازه افراد غیرسیگاری کاهش می­‌یابد.

این گزارش حاکی است که طی ۱۰ سال، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان ریه شما تقریباً نصف یک فرد سیگاری است و در عرض ۱۵ سال، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی به اندازه افراد غیرسیگاری است.

بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، دلایل دیگری نیز برای ترک سیگار وجود دارد که عبارتند از:

۱. افراد سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به موارد شدید و مرگ ناشی از کووید۱۹ هستند.

۲. دخانیات تقریباً بلافاصله بر ظاهر شما تأثیر می­‌گذارد.

۳. همه چیز بو می­‌گیرد؛ از پوست خود گرفته تا کل خانه، لباس و انگشتان و تنفس شما.

۴. تنباکو باعث زرد شدن دندان­‌ها و ایجاد پلاک دندانی اضافی می­‌شود.

۵. دود کردن دخانیات و استفاده از دخانیات بدون دود باعث بوی بد دهان می­‌شود.

۶. دخانیات پوست شما را چروک می­‌کند و باعث می­‌شود پیرتر از سن خود به نظر برسید؛ چراکه سیگار کشیدن به علت از بین بردن کلاژن باعث پیری زودرس پوست می­‌شود. ویتامین A را از بین می­‌برد و جریان خون را نیز محدود می‌کند.

۷. چین و چروک­‌های اطراف لب و چشم بیشتر نمایان است و پوست را خشک می­‌کند.

۸. سیگار کشیدن خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش می­‌دهد. پسوریازیس، نوعی بیماری التهابی غیرواگیر پوستی است که با پوسته­‌های نقره­‌ای در محل آرنج، زانو، لبه رویش موی سر و ... نمایان می‌شود که با کندن پوسته­‌های نقره­‌ای سطح زیرین قرمز و ملتهب است و گاه همراه با خارش می­‌باشد.

دخانیات سلامت دوستان و خانواده شما را نیز تهدید می­‌کند

۹. سالانه افراد زیادی بر اثر تماس با دود سیگار جان خود را از دست می­‌دهند.

۱۰. افراد غیرسیگاری که در معرض دود دست دوم قرار دارند در خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.

۱۱. سیگار عامل مهمی در آتش­‌سوزی‌­های تصادفی و مرگ و میر ناشی از آن است.

۱۲. سیگارهای الکترونیکی، افراد غیرسیگاری و تماشاچیان را نیز در معرض نیکوتین و سایر مواد شیمیایی مضر قرار می­‌دهند.

۱۳. قرار گرفتن در معرض دود دست دوم ممکن است خطر پیشرفت سل غیرفعال را به بیماری فعال افزایش دهد.

۱۴. قرار گرفتن در معرض دود دست دوم با دیابت نوع ۲ ارتباط دارد.

۱۵. کودکان سیگاری از افت عملکرد ریه رنج می‌برند و این امر به شکل اختلالات تنفسی مزمن، در بزرگسالی نیز بر آنها تأثیر می­‌گذارد.

۱۶. قرار گرفتن کودکان در معرض مایع سیگار الکترونیکی همچنان خطرات جدی را به همراه دارد. در واقع خطر نشتی دستگاه­‌ها یا بلعیدن مایعات توسط کودکان وجود دارد.

۱۷. سیگارهای الکترونیکی باعث ایجاد آتش­‌سوزی و انفجار و در نتیجه صدمات جدی از جمله سوختگی شده­‌اند.

۱۸. کودکان مدرسه­‌ای که در معرض اثرات مضر دود دست دوم قرار دارند نیز از طریق التهاب مجاری تنفسی در معرض ابتلا به آسم هستند.

۱۹. کودکان زیر ۲ سال که در معرض دود دست دوم در خانه قرار دارند، ممکن است به بیماری گوش میانی مبتلا شوند که ممکن است در دراز مدت منجر به کاهش شنوایی و ناشنوایی شود.

۲۰. ترک سیگار خطر بسیاری از بیماری­‌های مربوط به دود سیگار در کودکان مانند بیماری­‌های تنفسی (به عنوان مثال آسم) و عفونت گوش را کاهش می­‌دهد.

کد خبر 671628

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha